3. Hattutalkoot jatkuivat Hakametsässä – Sport nurin Arttu Ruotsalaisen johdolla

Hattutalkoot jatkuivat Hakametsässä – Sport nurin Arttu Ruotsalaisen johdolla

Marko Herckman

Ilves ja Sport pelasivat perjantaina värikkään ottelun Hakametsässä. Loppua kohti kierroksia nostanut peli päättyi lopulta Ilveksen 5-2-voittoon. Sankarina ottelussa hääräili etenkin toisella osumallaan Hakametsän sytyttänyt Arttu Ruotsalainen, josta tuli viides tällä kaudella hattutempun iskenyt Ilves-pelaaja. Edellisen kerran viisi eri Ilves-pelaajaa on tehnyt saman kauden aikana hattutempun kaudella 1988-89.

Dostal taas tolppien välissä

Ottelun intensiteetti ei Hakametsän ensimmäisessä erässä noussut kummoiseksi. Yhdeksättä liigaotteluaan pelannut Miro Nalli sai uransa ensimmäisen rangaistuksen ajassa 2.43, mutta Ilves vaimensi tehokkaasti Sportin ylivoiman. Panu Miehon johtama Ilves-kentällinen sai erän ensimmäisellä puoliskolla muutaman hyvän paineen vaasalaisten päähän ja Teemu Lepaus kiepautti itsensä kertaalleen taitavasti tekopaikkaan, mutta laukaus viuhahti päätyverkkoihin.

Nuorten MM-kisoista Ilveksen maalinsuulle palannut Lukas Dostal sai ensimmäisessä erässä torjuntatöitä seitsemän kiekon verran. Tsekkiveskari esiintyi petopaitojen maalilla tutun varmasti. Ilveksestä täksi kaudeksi Vaasaan vaihtanut Juho Liuksiala unohtui kertaalleen vapaaksi maalin kulmalle, mutta laiturin veto meni ohi maalin. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen tauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Ilves löytää tehoja

Sportin Chris DeSousa sai toisen erän alkajaisiksi kiinnipitämisjäähyn ja Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 21.23. Robert Leino pyöräytteli pakkopeliä tehokkaasti ja kun rangaistusta oli ehtinyt kulua 19 sekuntia, löytyi kiekko ensimmäistä kertaa Sportin maalivahti Stefan Steenin selän takaa. Jasse Ikosen maalin edustalta iskemään osumaan syöttöpisteet Teemu Rautiaiselle ja Niko Peltolalle.

Vaasalaisten kultakypärää kantanut Chris DeSousa kuittasi jäähynsä muutamaa minuuttia myöhemmin. Kanadalaishyökkääjä irtosi vasemmalta laidalta vastaiskuun ja ampui tarkalla ranteella pelin tasoihin ajassa. 26.28. Pari minuuttia tästä Sportin Steven Seigo pysäytti sääntöjen vastaisten ottein Matias Maccellin, mutta Ilveksen ylivoimaa kesti vain 14 sekuntia ja puntit tasoittuivat Ville Meskasen rangaistuksen myötä.

Erän ensimmäisellä kympillä peli aaltoili päästä toiseen, mutta jälkimmäisellä puoliskolla Ilves oli vahvempi. Arttu Ruotsalainen voitti toisen mainoskatkon jälkeisen hyökkäyspään aloituksen ja survoi hetkeä myöhemmin Eemeli Suomen maalille lähettämän kiekon verkkoon. Kalle Maalahti oli toinen syöttäjä kotijoukkueen 2-1-osumassa.

Heti seuraavassa vaihdossa Robert Leino punnersi vahvasti maalille, mutta tuomarit näkivät Ilves-sentterin rikkoneen maalivahti Steeniä ja vaasalaiset pääsivät ylivoimalle. Ilves pelasi uhrautuvaa ylivoimaa ja loput hoiti erässä kahdeksan kertaa torjunut Lukas Dostal. Ilves osui erässä vielä kerran kun Teemu Rautiainen sai kiekon hyökkäysalueella ja ampui sen ranteella ohi Steenin ajassa 37.39. Päätöserään lähdettiin Ilveksen 3-1-johdossa.

Ruotsalainen lyö pelin pakettiin

Hieman kliinisesti käynnistynyt ottelu keräsi väriä pintaan läpi ottelun ja kolmannessa erässä riitti viihdettä Hakametsän yleisölle. Ilves pääsi ensin kokeilemaan ylivoimaa kun Erik Riskan rikkoi Miro Nallia. Ilveksen ylivoima pyöri hyvin, mutta osuma jäi puuttumaan. Pari minuuttia myöhemmin Ville Meskanen katkaisi Sportin hyökkäyspelin siniviivalla ja löysi maalin edustalle hiipineen Arttu Ruotsalaisen. Ilves-sentteri sytytti Hakametsän yleisön upealla osumalla ja vei Ilveksen 4-1-johtoon ajassa 47.12.

Teemu Rautiainen pääsi minuuttia myöhemmin yrittämään lopullista niittiä rangaistuslaukauksesta, mutta ujutus jäi Steenin suojuksiin. Ilveksellä oli muutama muukin paikka ratkaista peli, mutta viimeinen terä viimeistelystä puuttui. Sport sai vielä mahdollisuuden kun Ilves-puolustajat Santeri Hatakka ja Aleksi Elorinne purkivat kiekon katsomoon seitsemän sekunnin välein. Ilves kesti liki kaksi minuuttia Sportin kahden miehen ylivoimaa, mutta Hatakan juuri vapauduttua jäähyaitiosta vaasalaispakki Steven Seigo onnistui kaventamaan lukemiksi 4-2.

Sportilla oli vielä kuutisen minuuttia nousta kahden maalin takaa, mutta ratkaisijaksi nousi Ruotsalainen. Itse hetkeä aiemmin tyhjän Sport-maalin maalikehikkoja kutitellut Eemeli Suomi syötti ja Arttu Ruotsalainen karkasi iskemään loppulukemiksi 5-2-ajassa 59.16. Ruotsalaisen hattutemppuun toinen syöttöpiste Jarkko Parikalle.

Vahvaa virettä puhkuva sarjakolmonen Ilves kohtaa huomenna sarjan kärkikamppailussa Oulussa Kärpät.

Ilves to honor its club legends by inducting them into the Ilves Hockey Legends Hall of Fame
Ilves matkaa Ouluun – nappaako Ilves vieraspelien voittoennätyksen Kärppien kustannuksella?