Ilves Ilves

61

(3-0, 0-0, 3-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 6319

Ässät Ässät

Ilves murskasi Ässät kotiyleisön edessä

16.3.2017 - Mikko Alahäivälä
Ilves murskasi Ässät kotiyleisön edessä

Kuva: Timo Koistinen

Selkä seinää vasten otteluun lähtenyt Ilves vastasi haasteeseen upealla tavalla. Joukkue latoi kolme maalia sekä ensimmäisessä että kolmannessa erässä, ja päätössummerin soidessa Hakametsä sai tuulettaa 6-1-kotivoittoa.

KUVARAPORTTI

Ilves murisee avauserässä

Ennen ottelun alkua ja valojen syttymistä pimeässä Hakametsässä nähtiin komea näky, kun kannattajat muodostivat kännyköiden valoilla näyttävän valoshown. Ottelun ensimmäinen paikka tuli Ässille viivavedosta, johon tuli vielä ohjaus maalin edestä, mutta kiekko lipui ohi maalin. Ilves puolestaan iski ensimmäisestä kunnon tilanteestaan, kun Juho Liuksiala tarjoili upean syötön takatolpalle nousevalla Eemeli Suomelle, joka jatkoi kiekon verkkoon yhdellä kosketuksella räjäyttäen Hakametsän suoraan huutoon ajassa 4.31. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen osuma sitten 28.10. pelatun Ilves-SaiPa-ottelun, joten maali osui todellakin oikealle miehelle.

Reilu minuutti ennen erän puoliväliä Ilveksen maalilla nähtiin vaarallinen tilanne, mutta kotijoukkueen johto säilyi. Jerry D'Amigo laukoi hetken päästä Michael Keräsen rystysyötöstä, mutta Ässien Andreas Bernard torjui vedon. Ilves jakoi myös muutaman painavan taklauksen, ja Ässien avaukset lipsahtivat pariin otteeseen suoraan pitkäksi kiekoksi.

Illan toinen osuma syntyi hieman yllättäen ajassa 13.39, kun puolustaja Marcus Fageruddin viivasta lähtenyt lyöntilaukaus kilahti tolpan kautta sisään vieden Ilveksen 2-0-johtoon. Seuraavat minuutit pelattiin täysin yhtä päätyä kotiyleisön lyödessä hienosti tahtia Ilveksen rynnistykselle. Pian Hakametsä pääsikin jälleen testaamaan äänijänteitään… Vahvasti pudotuspelit aloittanut Markku Flinck nousi alueelle ja laukoi tiukan rannelaukauksen kohti Bernardin patjojen väliä – maalivahti sai suojiaan kiekon tielle, mutta peliväline lipui riemastuttavan hitaasti maaliin asti. Ilves oli karannut jo 3-0-johtoon ajassa 17.29.

Erän viimeisellä minuutilla Ässien Jarno Kärki laukoi vaarallisesti kohti alakulmaa, mutta niukasti ohi. Tamperelaisyleisö siirtyi erätauolle suupielet hymyssä Ilveksen johtaessa 3-0.

Toinen erä jää maalittomaksi

Ilveksen ykkösketju loi erän viidennellä minuutilla pyörityksen Ässien alueella, mutta paine ei tällä kertaa avannut vetopaikkaa. Ilvekseltä nähtiin perään huolimaton vaihto, joka avasi Ässien Ville Korhoselle vetopaikan b-pisteen kaarelle – laukaus painui kuitenkin vasemmalta ohi.

Seuraavien minuuttien aikana kotijoukkue joutui pelaamaan kahdesti alivoimalla, kun ensin Ville Järviselle vihellettiin jäähy purun noustessa katsomon puolelle ja perään Veli-Matti Vittasmäelle estämisestä. Ässien ylivoima jauhoi maltilla ja piti kiekkoa alueella, mutta Ilves puolusti kärsivällisesti peittäen syöttö- ja vetolinjoja. Antti Lehtonen myös torjui muutaman terävän laukauksen, eikä porilaisten pakkopeli tuottanut tulosta.

Ilveksen tultua täysilukuiseksi joukkueen kolmosketju piti kiekkoa hyökkäysalueella, ja lopulta Juho Liuksiala lähetti viivasta laukauksen. Maalin edessä oli maskia hyvin, mutta Ässien Bernard oli sijoittunut oikein ja torjui vedon. Matias Sointu puolestaan ohjasi maalin edestä Olli Vainion viivavedon ohi. Erän viimeisellä viisiminuuttisella Ässien Niko Ojamäki ja Antti Kerälä ampuivat tulisesti, mutta kummankin laukaus painui niukasti ohi tai yli. Porilaisille avautui myös hyökkäys kahdella yhtä vastaan, laukaus poikittaissyötöstä meni kuitenkin selvähkösti ohi maalin. Perään paine jatkui Ilveksen maalilla, mutta Antti Lehtonen sai suljettua kiekon alleen. Toisen erän parhaat maalipaikat olivat Ässillä, mutta lukemat pysyivät 3-0:ssa.

Hakametsä räjähtää hurmokseen

Ilves ratkaisi ottelun lopullisesti iskemällä kolme maalia aikavälillä 44.52-46.46 Ässien otettua kaksi jäähyä kolmen sekunnin sisään. Ilves pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalle, ja karnevaalit olivat valmiit alkamaan. Kiekko oli ensimmäisen kerran maalissa seitsemän sekunnin kuluttua aloituksesta, kun Otto Koivula tarjoili poikittaissyötön Ville Meskaselle, joka iski kylmästi lukemat 4-0:aan. Ilveksen ylivoima jatkui, ja 42 sekunnin päästä Meskanen tykitti kiekon toisen kerran verkkoon ja lukemat 5-0:aan. Keltavihreän kansan rummuttaessa Ilvestä kohti voittoa tarjoili kotijoukkue kannattajilleen vielä kerran herkkua. Illan toisen syöttöpisteensä kerännyt Juho Liuksiala tarjosi syötön toiselle kulmalle, ja Michael Keränen puttasi kiekon sisään. Peli oli 6-0, pelikellossa 46.46 ja ottelu ratkennut.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Ilveksen rynnistys ei ymmärrettävästi enää jatkunut samanlaisena, vaikka muutama paikka lisämaalien tekoon vielä syntyikin. Ottelun loppulukemat syntyivät ajassa 52.28, kun irtokiekko tuli Ässien Matti Kuparisen lapaan ja hyökkääjä siirsi pelivälineen varmasti sisään. Loppuminuuteilla tunteet kuumenivat pariin kertaan, mutta summerin soidessa 6319-päinen kotiyleisö sai tuulettaa 6-1-murskavoittoa.

Ottelun ratkaisut:

Ilves tykitti avauserässä kolme maalia ja toisti temppunsa kolmannessa erässä. Kotiyleisö janosi voittoa, ja joukkue vastasi huutoon upealla tavalla.

Ilveksen parhaat:

Sairastelun vuoksi vuodenvaihteen jälkeen puolitoista kuukautta sivussa ollut Ville Meskanen on ollut pudotuspeleissä tulessa. Porissa hyökkääjä laukoi Ilveksen ensimmäisen maalin, ja tänään seurasi jatkoa tehoilla 2+1. Markku Flinck on myös ollut pudotuspeleissä elementissään. Fyysinen hyökkääjä on pelissä jatkuvasti hyvin sisällä ja jakelee painavia taklauksia. Tänään Flinck ampui Ilveksen 3-0-maalin. Esiin on myös nostettava terävästi liikkunut ja kaksi hienoa maalisyöttöä tarjoillut Juho Liuksiala. Joukkue pelasi kokonaisuudessaan vahvan ottelun.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Joukkue ja kannattajat loivat yhdessä upean elämyksen

+ Halliin jäi vielä tilaa, mutta 6319 katsojaa on silti hieno lukema

+ Ilves viimeisteli tehokkaasti ja näyttävästi

- Toisessa erässä Ässille avautui vapaita tekopaikkoja

Seuraava ottelu:

Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1, ja sarja ratkeaa lauantaina Porissa. Osasto 41 järjestää otteluun kannattajamatkan – lähde mukaan kannustamaan Ilves voittoon!

Linkki: Ilmoittaudu kannattajamatkalle täällä!

KUVARAPORTTI

Kuuntele FUN Tampereen haastattelut: Ville Meskanen | Karri Kivi | Eemeli Suomi