Ässät Ässät

01

(x-x, x-x, x-x)

64:17 - Ottelu päättynyt (JE) 

64:17 - Ottelu päättynyt (JE) 

Yleisöä 5457

Ilves Ilves

Mustosen jatkoaikamaali vei Ilveksen puolivälieriin!

18.3.2017 - Mikko Alahäivälä
Mustosen jatkoaikamaali vei Ilveksen puolivälieriin!

Kolmanteen otteluun venynyt Ässien ja Ilveksen välinen pudotuspelisarja sai ratkaisunsa Porissa. Maalittomana jatkoerään edenneen taistelun sankariksi nousi Ilveksen Aleksi Mustonen. Ilves jatkaa puolivälieriin Tapparaa vastaan otteluvoitoin 1-2.

Viihdyttävä avauserä jää maalittomaksi

Ilveksen ensimmäinen hyvä vetopaikka tuli oikealta laidalta alueelle nousseelle Aleksi Mustoselle, jonka laukauksen Ässien Andreas Bernard kuitenkin torjui. Ässien teemana oli ottelun alussa kiekon toimittaminen maalille ja ahnaasti irtokiekkoihin meneminen. Laukaukset tuottivatkin vaarallisia tilanteita, ja pelin painopiste oli erän ensimmäisellä puoliskolla Ilveksen puolustusalueella. Porilaiset pyrkivät myös taklaamaan paikan tullen, mutta Ilvekseltäkin muun muassa Arto Laatikainen ja Markku Flinck vastasivat taklauspeliin omilla niiteillään.

Ilves pääsi peliin paremmin erän kääntyessä jälkimmäiselle puoliskolleen. Michael Keräseltä ja Otto Koivulalta oli jo nähty muutama yritys nousta maalille, ja ajassa 11.51 Ilves pääsi ylivoimalle Ässien Antti Jaatisen otettua hyökkäyspään jäähyn. Ratkaisuyrityksiä nähtiin Koivulalta, Tapio Laaksolta, Teemu Aallolta ja Matias Soinnulta, mutta Bernard torjui Ilves-pelaajien vedot.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Arto Laatikainen antoi hyvän avauksen vauhtiin Ville Meskaselle, joka nousi hyökkäysalueelle ja pelasi takaa nousevalla Markku Flinckille – Bernard kuitenkin onnistui torjumaan vahvassa vireessä pudotuspeleissä olleen Flinckinkin laukauksen. Jälkitilanteesta Ässien Juuso Walli otti jäähyn väkivaltaisuudesta ajassa 18.39 ja Ilves pääsi pyörittämään miesylivoimalla toistamiseen. Aivan erän viime sekunneilla vahvan avauserän pelannut Otto Koivula yritti ujuttaa kiekkoa sisään noustuaan maalin kulmalta sen edustalle. Bernard piti pakettinsa kasassa ja torjui Koivulan yrityksen, mutta rebound tuli maukkaaseen paikkaan Veli-Matti Vittasmäelle, jonka veto nousi kuitenkin yli maalin. Hyvinkin playoff-henkinen avauserä jäi maalittomaksi - Ässät hallitsi alkua ja Ilves pääsi peliin paremmin mukaan ottelun edetessä.

Tasaista pudotuspelikiekkoa

Ilveksen ylivoima jatkui toisen erän alkuun 40 sekunnin verran, mutta pakkopeli ei tuottanut tulosta. Ville Meskanen laukoi kertaalleen vasemmalta b-pisteeltä, mutta Andreas Bernard torjui varmasti. Viiden minuutin pelin jälkeen Ilvekseltä tuli parinkymmenen sekunnin välein kaksi terävää laukausta vasemmalta b-pisteeltä, mutta molemmat kudit napsahtivat Bernardin olkapäähän. Muutamaa Ilveksen paikkaa lukuun ottamatta Ässät painoi peliä Ilveksen päätyyn, mutta tamperelaiset puolustivat keskustaa varsin hyvin, eikä laukauksia juuri tullut hyvältä sektorilta.

Reilu minuutti ennen erän puoliväliä Ilves oli lähellä iskeä ottelun avausmaalin, kun Ville Meskanen sai tilaa ja näki takatolpalle hetkeksi vapaaksi unohtuneen Matias Soinnun. Syöttö lähti kohti Sointua mutta jäi hiukan taakse, eikä Sointu saanut suoraan vetoon voimaa ja tarkkuutta. Kiekko kimposi maalin edustalle, ja Meskanen oli vielä lähellä päästä iskemään toiselta tolpalta, mutta Ässät selvisi tilanteesta.

Pari minuuttia erän puolivälin jälkeen sekä Ässillä että Ilveksellä oli hyvät vetopaikat, mutta kumpikin maalivahti otti kiekot kylmästi räpylällä kiinni. Eemeli Suomi puolestaan tarjosi päädystä kiekon maalin eteen nousevalle Juho Luksialalle, jonka suora laukaus avopaikasta paukkui kuitenkin päätyplekseihiin. Ilves pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle ajassa 33.38, kun Ässien Juho Tommilan purku nousi katsomon puolelle. Teemu Rautiainen laukoi maalin kulmalta sivuverkkoon, ja Bernard torjui Vittasmäen lämärin, eikä Koivulan nousu maalillekaan tuottanut ottelun avausmaalia.

Erän kolmanneksi viimeisellä minuutilla nähtiin avopaikat kummassakin päädyssä. Ensin Ässien Juha Kiilholma pääsi laukomaan Antti Lehtosen ollessa jo tilanteesta puoliksi ulkona, mutta Ilves-maalivahti teki tilanteessa suorastaan mahdottoman torjunnan. Kiekko oli matkalla kohti tyhjää Ilves-maalia, mutta Lehtonen venytti mailansa laukauksen tielle, ja peliväline kimposi ohi maalin. Hetken kuluttua edellisestä Eemeli Suomi oli lähellä iskeä Ilveksen johtoon maalin edestä, mutta Andreas Bernardkin venytti suojansa kiekon tielle. Ässät pääsi erän lopussa ylivoimalle Markku Flinckin jäähyn myötä, mutta erätauolle siirryttiin lukemien ollessa edelleen 0-0.

Trilleri venyy jatkoerään

Ässien ylivoima jatkui kolmannen erän alkuun. Kiekko pysyi hyökkäysalueella, ja aivan sen viime sekunneilla Ville Korhonen pääsi tykittämään poikittaissyötöstä, mutta Antti Lehtonen torjui kilvellä ja Ilves selvitti jäähyn. Erän kolmannella minuutilla Teemu Rautiainen sai syötön keskelle hyvään paikkaan – suora laukaus ei kuitenkaan uponnut, eikä Ilves saanut survottua irtokiekkoakaan sisään. Ässät puolestaan loi suoraan aloituksesta tilanteen, mutta Lehtonen venytti patjansa nopean vedon tielle.

Ajassa 44.19 Olli Vainio joutui ottamaan jäähyn, ja kotijoukkue pääsi toista kertaa ylivoimalle. Lehtonen teki heti alivoiman alkuun huipputorjunnan ja pysäytti pari muutakin laukausta, eikä Ässät onnistunut pakkopelissään. Ennen erän puoliväliä kumpikin joukkue testasi pariin otteeseen vastustajan maalivahtia, pääasiassa melko kaukaa lähteneillä vedoilla, mutta lukemat pysyivät sitkeästi 0-0:ssa.

Kotijoukkueen maali oli lähellä erän jälkimmäisen puoliskon pyörähdettyä käyntiin, kun kiekko nousi korkealle ilmaan ja tippui Ilveksen maalin kulmalle. Antti Lehtonen oli hetken aikaa jään pinnassa hukattuaan pelivälineen sijainnin, mutta Ässät ei tilannetta onnistunut hyödyntämään. Hetken päästä porilaisten viivaveto oli lähellä kimpoilla sisään, mutta kiekko lipui niukasti ohi tolpan. Yksi Ilveksen laukaus viivasta oli myös tuottaa tilanteen maalin eteen, mutta Ässien puolustaja piti Ville Meskasen mailan sidottuna.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Ässien Juha Kiilholma kiersi maalin ja käänsi vaarallisesti kiekon maalialueen läpi, mutta ketjukaveri ei takatolpalta kiekkoon osunut. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Marcus Fagerudd luki viivassa hyvin peliä ja tarjosi puolilämärillä syötön takatolpalle Teemu Rautiaiselle, jonka suoran vedon Bernard kuitenkin otti kiinni. Ilvekselle tarjottiin mahdollisuutta iskeä ottelun avausmaali ylivoimalla kolmannen erän lopussa, kun Juho Tommilalle vihellettiin jäähy koukkaamisesta ajassa 57.07. Ratkaisua ei kuitenkaan nähty, joten ottelusarjan ratkaisu venyi jatkoerään.

Mustonen Ilveksen sankari!

Jatkoerän ensimmäiset paikat tulivat Ässille. Ensimmäisessä tilanteessa laukaus nousi yli maalin, ja toisen vedon Antti Lehtonen torjui. Ottelusarjan ratkaisu syntyi ajassa 64.17 – ja tamperelaisittain mahtavalla tavalla! Michael Keränen pelasi keskelle Aleksi Mustoselle, jonka laukaus lipui Andreas Bernardin patjojen välistä sisään räjäyttäen Poriin matkustaneen monisatapäisen Ilves-Perheen vapauttavaan voitonhuutoon!

Ottelun ratkaisut:

Tasaisessa ottelussa kummallakin joukkueella oli paikkansa iskeä maali varsinaisellakin peliajalla. Molemmat maalivahdit olivat vahvassa vireessä, ja lopulta yksi patjojen välistä sisään lipsahtanut veto toi ratkaisun.

Ilveksen parhaat:

Antti Lehtonen teki monta hyvää torjuntaa ja toisessa erässä yhden mahdottomankin. Jatkoerässä Ilveksen sankariksi nousi Aleksi Mustonen.

Seuraava ottelu:

Ilves kohtaa puolivälierissä Tapparan. Sarjan ensimmäinen ottelu pelataan tiistaina 21.3. Ilves isännöi sarjan toista ja neljättä kamppailua, jotka pelataan torstaina 23.3. ja maanantaina 27.3. Puolivälieräsarjasta jatkoon pääsemiseksi vaaditaan neljä voittoa.

FUN Tampereen haastattelut: Aleksi Mustonen | Olli Salo