Ilves Ilves

12

(x-x, x-x, x-x)

62:56 - Ottelu päättynyt (JE) 

62:56 - Ottelu päättynyt (JE) 

Yleisöä 7300

Tappara Tappara

Toinen näytös Hakametsässä

22.3.2017 - Vesa Suonsyrjä
Toinen näytös Hakametsässä

Ilves ja Tappara kohtaavat puolivälierien toisessa näytöksessä viimeistä paikkaa myöten täyden Hakametsän hienossa tunnelmassa. Ilves johtaa sarjaa 1-0. Nappaako kotijoukkue toisen kiinnityksen?

Asetelmat

Ilves lähti pudotuspelisarjaan kiivasrytmisen Ässät-sarjan jälkeen. Tiputettuaan Porilaiset kolmannen ottelun jatkoajalla Aleksi Mustosen osumalla se sai huilata vain vajaat kolme päivää ennen kuin sarja Tapparaa vastaan lähti liikkeelle. Ilveksen fysiikkavalmennuksesta vastanneelle Jouko Myrrälle onkin syytä antaa kunniaa siitä, että kevään ratkaisuhetkillä joukkueen luistin kulkee ja väsymystä ei ole ollut näkyvissä vaikka Ilveksen "pudotuspelit" ovatkin kestäneet jo viikkoja joukkueen taistellessa pudotuspelipaikastaan. Loistava kevätvire, jonka osoituksena joukkue oli runkosarjan viimeisen kierroksen kuntopuntarin ykkönen on nostanut odotuksia kannattajien keskuudessa ja puolivälieräsarjan kohtaaminen paikallisvastustajan kanssa on puheenaiheena kaikkialla pitkin kaupunkia.

Tapparan asetelmat ennen tiistain kamppailua olivat täysin päinvastaiset, sillä se oli varmistanut runkosarjan voiton ja viikkoja aiemmin ja joukkueen päävalmentaja Jussi Tapola hyödynsi tätä lepuuttamalla avainpelaajiaan ja kierrättämällä kokoonpanoa ajoittain rajustikin. Joukkueen edellisestä ottelusta oli kahdeksan päivää ja viimeisin ottelu oli junioripitoisella kokoonpanolla pelaavaa SaiPaa vastaan. Varmuudella Tappara pääsi levänneenä tiistain kamppailuun, mutta sarjan jatko osoittaa oliko joukkue vielä valmis pelaamaan omalla tasollaan vai veikö Ilves sen eväät omalla laadukkaalla tekemisellään. Runkosarjassa Tappara hävisi vain kerran kaksi ottelua peräkkäin.

Edellinen kohtaaminen

Pudotuspelisarjan avauskampailu pelattiin tiistaina. Tappara sai otteluun hyvän alun, kun Jerry D´Amigon rangaistus kostautui heti alussa. Toisen erän alussa Tappara sai toisen maalinsa kimmokkeen kautta. Ilves nousi kamppailuun mukaan Eemeli Suomen maalilla pienen tuurin avustamana, mutta Tappara osui kolmannen kerran Martin Roymarkin sutiessa rystylämmilllä kiekon ohi Antti Lehtosen. Koko pelin tiiviisti ja hyvällä liikkeellä pelannut Ilves laittoi sen jälkeen sellaisen sirkuksen käyntiin Hakametsässä, ettei vastaavaa ole nähty hetkeen ja iski kiekon neljästi Tapparan maaliin vajaassa viidessä minuutissa. Matias Sointu iski kahdesti tasaviisikoin ja Otto Koivula ja Teemu Rautiainen ylivoimalla. Kolmannessa erässä Ilves tiivisti pelin keskustan ja pelasi maltilla ja järjellä ajan pois kellosta. Loppulukemat 3-6 iski tyhjään maaliin Aleksi Mustonen.

Kuumat pelaajat

Ilveksestä löytyi avauskamppailussa lukuisia onnistujia. Puolustuksen ykköshahmo Veli-Matti Vittasmäki pelasi varmalla tasolla yli 23 minuuttia ja kokenut Teemu aalto ja nuori Olli Vainio yli 20 minuuttia. Joukkueen kapteeni Tapio Laakso sai kolme syöttöpistettä ja kaivoi aloituksia hyvällä prosentilla Tapparan hyviä aloittajia vastaan. Vahvaa pudotuspelikevättä pelaava Ilveksen neloskenttä Ville Meskanen-Markku Flinck-Matias Sointu osui jälleen kaksi kertaa. Pudotuspelien neljään kamppailuun ketju on iskenyt jo seitsemän osumaa. Tehojen valossa parannettavaa Ilveksestä on Jerry D´Amigolla, joka on pudotuspeleissä yhä pisteittä.

Tappara peluutti puolustajiaan tasaisesti ja osin alivoimista johtuen isoimmat minuutit kellotti Blake Parlett. Otso Rantakari keräsi tehot 1+1, mutta omassa päässä pelaaminen ei olut yhtä vakuuttavaa. Runkosarjan pistepörssin voittanut Henrik Haapala on vaarallinen etenkin ylivoimalla, mutta myös tasaviisikoin hyvällä pelisilmällä varustettu ja hyvin liikkuva Haapala kannattaa pitää tarkasti silmällä. Eniten parannettavaa avauskamppailussa jäi avainhyökkääjillä Jukka Peltolalla, jolla on loukkantumishuolia runkosarjan lopulla ja Veli-Matti Savinaisella, jonka oma pelaaminen jäi aivan piippuun tämän keskittyessä vääriin asioihin.Maalivahdeista kumpikaan ei epäonnistunut, mutta aloittanut Teemu Lassila ei myöskään venynyt huippupelastuksiin. Onkin ennakoitavaa, että toisessa kohtaamisessa maalilla on Dominic Hrachovina.

Pelaajakommentit, Matias Sointu:

- Nyt on pää auki tässä sarjassa ja hienoa että saimme ensimmäisen kiinnityksen. Tulos oli meille hyvä avauksesssa, mutta koko ajan pitää parantaa sillä Tappara parantaa varmuudella. Tälläisessä pitkässä sarjassa jokainen peli vaikuttaa ja peliä pitää viilata jokaiseen otteluun.

- Meillä on nyt koko joukkue saanut onnistumisia ja siinä meidän ketjulla on sama rooli kuin muillakin eli kiekkoa saadaan laittaa paikoista sisään ja nyt on hyvin onnistunut. Voittaminen on kaikki kaikessa ja tietenkin siinä omat onnistumiset auttavat joukkuetta.

- Hallissa oli jo tiistaina aivan mieletön tunnelma ja paljon Ilvesläisiä. Toivottavasti torstaina Ilvesläisiä on vielä enemmän ja saadaan vielä kovempi meininki halliin. Tuollaisessa tunnelmassa pelaaminen on nautinnollista.

Seuraavat ottelut:

Kolmas kohtaaminen pelataan lauantaina 25.3 ja seuraava kotiottelu maanantaina 27.3. Ottelut ovat jo nyt loppuunmyytyjä.

Arvio

Mahtavassa kevätvireessä oleva Ilves oli ensimmäisessä kamppailussa valmiimpi ja käsitteli tunnetilansa vastustajaansa paremmin. Laadukkaalla pelaajamateriaalilla liikkeellä oleva Tappara lähti sarjaan suosikkina, mutta toiseen kohtaamiseen lähdettäessä paineet ovat yhä vahvemmin sillä. Toinen perättäinen tappio olisi mestarisuosikille kova isku. Ennakoin hyvin tiukkaa kamppailua, jossa rangaistusten välttäminen on avainasemassa ja henkilökohtaiset virheet vähemmässä pitävä korjaa hedelmät. Loistavassa tunnelmassa pelaajat nauttivat pelaamisesta ja odotettavissa on huikea kiekkotrilleri!

Avausmaaliveikkaus | Liput (klo 13.00 vapautuu muutamia kymmeniä istumapaikkoja)