Ilves Ilves

12

(x-x, x-x, x-x)

62:56 - Ottelu päättynyt (JE) 

62:56 - Ottelu päättynyt (JE) 

Yleisöä 7300

Tappara Tappara

Tappara tasoitti otteluvoitot

23.3.2017 - Mikko Helin
Tappara tasoitti otteluvoitot

Kuva: Timo Koistinen

Tappara tasoitti otteluvoitot numeroihin 1-1 Hakametsän trillerissä. 1-2-vierasvoittoon päättyneen ottelun ratkaisijaksi nousi Sebastian Repo, joka laukoi voittomaalin jatkoerässä ajassa 62.56.

KUVARAPORTTI

Puolivälierien ensimmäisen osaottelun riemukkaasti voittanut Ilves, ja selkeänä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Tappara lähtivät toiseen osaotteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Siinä missä Ilves lähti kamppailuun muuttumattomalla kokoonpanolla, oli naapurileirissä tehty kokoonpanoon lukuisia muutoksia.

Tasainen avauserä

Ottelun alkuhetket sujuvat tasaisen vauhdikkaissa merkeissä. Vierasjoukkue Tappara yrittää horjuttaa Ilvestä muutamilla kovilla taklauksilla, mutta kotijoukkue vastaa kovalla kovaa vastaan. Erän kuluessa saavat kummatkin joukkueet myös muutamat laadukkaat maalipaikat, mutta sekä Ilveksen Antti Lehtonen että vieraiden Dominik Hrachovina pitävät ovensa kiinni. Ottelun ensimmäinen jäähy nähdään ajassa 10:40, kun jo ensimmäisessä ottelussa kuumana käynyt Veli-Matti Savinainen passitetaan kahden minuutin istunnolle laitataklauksesta. Tupsukorvat siirtelee hyvin kiekkoa hyökkäysalueella, mutta aivan parhaille paikoille ei Tapparan organisoituneen alivoiman ansiosta päästä. Tappara pääsee kokeilemaan ylivoimaansa ajassa 15:55, kun Ville Meskanen lähtee istunnolle estämisestä. Myös vierasjoukkue siirtelee kiekkoa varsin mallikkaasti, mutta laukaukset jäävät uupumaan. Vauhdikas ja ja tapahtumarikas erä päättyy kuitenkin tilanteeseen 0-0.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Toinen erä jatkuu ensimmäisestä erästä tutulla kaavalla. Ottelu aaltoilee kovaa kyytiä päästä päätyyn, ja taklaukset vedetään tiukasti loppuun asti. Vauhdikkaan alun jälkeen tahti kuitenkin hieman hiipuu, ja maalivahdit saavat olla maaleillaan suhteellisen rauhassa. Tapparan muutaman minuutin hallintajakso päättyy Markus Fageruddin ottamaan kampitusjäähyyn ajassa 28:42. Paras paikka siunaantuu Kristian Kuuselalle, joka pääsee tälläämään suoraan poikkisyötöstä. Lehtonen kuitenkin ottaa komean torjunnan, ja Ilves selviää alivoimatilanteesta. Ylivoiman jälkeen pahan Tappara-painostuksen jälkeen koko alkumatsin liukkaasti liikkunut Teemu Rautiainen karkaa läpiajoon, mutta Hrachovina liukuu hyvin vastaan estämään Rautsin maalintekoaikeet. Ottelu etenee kevyesti Tapparan hallinnassa, mutta Ilves pelaa todella maltillisesti tiivistä viisikkopeliä. Loppuerän paras maalipaikka tulee kuitenkin Ilvekselle, kun Teemu Aalto kiskaisee tiukan lämärin pystytolppaan. Voimakkaasti pelissä elänyt Hakametsän yleisö poistuu toiselle erätauolle jännittävässä 0-0 tilanteessa.

Kapteenit iskevät

Kolmas erä alkaa kevyesti kotijoukkueen hallinnassa, ja hyvän karvauksen kautta Meskanen pääsee vapaalta paikalta virittämään laukauksen. Tapparan maali pysyy kuitenkin koskemattomana. Tästä ei mene kuitenkaan minuuttiakaan, kun kapteeni Tapio Laakso huudattaa Ilves-kannattajia runnomalla maalin edestä vastustamattomasti tupsukorvat johtoon. Maali syntyi ajassa 43:51. Maalin jälkeisessä aloitustilanteessa kuumana käynyt Savinainen nahistelee Michael Keräsen kanssa, mutta rangaistuksille ei tilanteessa ole tarvetta. Tapparan vastaus tulee nelisen minuuttia myöhemmin, kun vuorostaan vierasjoukkueen kapteeni Jukka Peltola ampuu komealla kudilla tasoituksen 1-1. Tasoituksen jälkeen ottelussa on hieman asemasodan elkeitä, ja virheiden välttelyä. Ilves pääsee kokeilemaan mehukkaalta paikalta ylivoimaa, kun Juhani Jasu ottaa ajassa 56:08 kampitusjäähyn. Tapparan alivoima pitää kuitenkin tupsukorvat poissa maalipaikoilta. Erän loppuun kummatkin joukkueet saavat luotua erinomaiset maalipaikat, mutta niin vain käy että 1-1 tilanteessa edessä on jatkoaika. Voittomaali syntyy ajassa 62.56, kun Sebastian Repo ratkaisee pelin vierasjoukkueelle.

Ottelun ratkaisut:

Jatkoajalle venyneessä ottelussa yksikin pomppu voi ratkaista. Tällä kertaa onni oli vastustajan puolella

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Hakametsän yleisö

+ Ilves pelaa paineenkin alla erittäin kypsää peliä

+ Alivoimapeli erinomaisella tasolla

- Pientä hermostuneisuutta silloin tällöin

- Ilvelksen ainoa maali tuli maalin edestä runnomalla, tälläistä röyhkeyttä olisi kaivannut ehkä enemmän.

Ilveksen parhaat:

Antti Lehtonen pelasi kahdesta takaiskusta huolimatta lähes maagisen pelin. Teemu Rautiainen tuntuu olevan elementissään Tapparan isojen puolustajien keskellä. Kapteeni Laakso näytti mitä tarkoittaa todella haluta tehdä maali. Michael Keränen tekee arvokasta työtä kuumentaessaan vastustajan tähtiduoa Savinainen-Haapala. Markku Flinckin voi laittaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa.

Seuraava ottelu:

Otteluvoitot ovat tasan 1-1, ja sarja jatkuu lauantaina, jolloin isännöintivuorossa on Tappara. Maanantaina pelattava sarjan neljäs ottelu on vuorostaan Ilveksen kotiottelu.


Kuuntele FUN Tampereen haastattelut: Tapio Laakso | Michael Keränen | Karri Kivi