Tappara Tappara

01

(x-x, x-x, x-x)

72:51 - Ottelu päättynyt (JE) 

72:51 - Ottelu päättynyt (JE) 

Yleisöä 7300

Ilves Ilves

Koivula ja Lehtonen Ilveksen sankareina

25.3.2017 - Marko Herckman
Koivula ja Lehtonen Ilveksen sankareina

Hakametsässä nähtiin lauantai-iltana vauhdikas ja kiihkeä playoff-taistelu, kun Tappara ja Ilves iskivät yhteen kolmannen kerran. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista peli, mutta jatkoerässä esiin nousi Ilveksen 18-vuotias hyökkääjä Otto Koivula. Koivulan osuma ja Antti Lehtosen 42 torjuntaa veivät Ilveksen 0-1-voittoon. Ilves johtaa puolivälieräsarjaa nyt voitoin 2-1.

Vauhdikas avauserä

Ilves aloitti ottelun vahvasti ja puhkoi Tapparan puolustusta ensimmäisellä kympillä useaan otteeseen. Parhaat paikat tulivat Michael Keräselle ja Arto Laatikaisen poikittaissyötöstä kokeilemaan päässeelle Santeri Vuotille. Erässä yhdeksän kertaa torjunut Tapparan Dominik Hrachovina kuitenkin kesti. Ensimmäinen erä oli kauttaaltaan laadukasta ja vauhdikasta playoff-kiekkoa. Tappara pääsi erän myötä paremmin peliin mukaan ja hallitsi paikoitellen peliä. Ilves sai erän lopulla mahdollisuuden ylivoimalla, kun Jani Lajunen höyrysi maalivahti Antti Lehtosen päälle. Ylivoimalla paras paikka oli kapteeni Tapio Laakson ohjaus maalin edestä. Erätauolle mentiin kuitenkin maalittomissa lukemissa.

Ilves kestää Tapparan ylivoimat

Toinen erä jatkoi ensimmäisen linjalla, mutta Tappara otti erän edetessä ohjia enemmän haltuunsa. Antti Lehtoselle tuomittiin kampitusrangaistus ajassa 28.19 ja Tappara pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Kirvesrinnat saivat muutaman vaarallisen tilanteen Ilves-maalille, mutta petolauma taisteli antaumuksella ja selvitti tilanteen. Lehtosen jäähyä kärsimässä ollut Michael Keränen pääsi rangaistuksen päätyttyä karkaamaan hyvään hyökkäykseen, mutta ratkaisu pysähtyi Hrachovinaan. Samoin kävi hetkeä myöhemmin Matias Soinnun yritykselle. Teemu Rautiainen joutui kampituksesta jäähylle ajassa 35.05. Tappara sai jälleen muutaman tilanteen, mutta Ilves kesti jälleen ja peli pysyi maalittomana.

Peli venyy jatkoerään

Tappara hallitsi kolmannen erän alkupuoliskoa ja kiekko pomppi useampaankin kertaan vaarallisesti Ilveksen maalin edustalla. Huikean pelin pelannut maalivahti Antti Lehtonen selvitti kuitenkin tilanteen toisensa jälkeen ja Ilveksen maali pysyi koskemattomana. Ilvekselläkin paikkoja erän edetessä riitti. Kokeilemaan pääsivät mm. Otto Koivula, Ville Meskanen, Santeri Vuoti ja Juho Liuksiala, mutta kuudenkymmenen minuutin jälkeenkin taululla seisoi sitkeästi 0-0.

Edessä oli siis toistamiseen peräkkäin hermoja raastava jatkoerä. Ilves uskalsi pelata läpi pelin omaa rohkeaa peliään ja aiheutti Tapparan puolustukselle useita kiekonmenetyksiä. Tapparalla oli jatkoerässä oma paikkansa, kun Jani Lajunen kiersi Ilveksen maalia. Lehtonen kuitenkin selvitti tämänkin tilanteen. Ilves kannattajat saivat syttyä hurmokseen ajassa 72.51. Otto Koivula taisteli kiekon hyökkäyspäässä itselleen ja käytti sen Tapio Laaksolla. Kapteeni palautti kiekon Koivulalle, joka nousi keskustaan ja ampui kiekon ranteella ohi Hrachovinan. Isossa osassa maalia oli myös Laakson oikea-aikainen liikkuva maski. Koivulan osuma ratkaisi upeasti taistelleelle Ilvekselle 0-1-voiton.

Ottelun ratkaisut:

Tappara oli ehkä hieman hallitsevampi ottelussa, mutta nälkäinen Ilves taisteli ja pelasi omaa rohkeaa ja rauhallista peliään vaihdosta toiseen, eikä hätkähtänyt missään vaiheessa. Ilveksen taitavat hyökkääjät loivat usemmankin paikan ja lopulta sankariksi nousi 18-vuotias nuorukainen Otto Koivula.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Ilves on erittäin sitkeä joukkue, joka uskoo omaan tekemiseensä.

+ Joukkuepeli on asettunut muottiinsa.

+ Joukkueen itseluottamustaso on tapissa.

+ Viisikkopeli toimii, eikä vastustaja pääse ylivoimahyökkäyksiin.

- Tehokkuutta olisi voinut olla enemmän. Esimerkiksi ensimmäisessä erässä oli paikkoja jo useampaankin osumaan.

Ilveksen parhaat:

42 kertaa ottelussa torjunut Antti Lehtonen piti maalinsa puhtaana. Kovapäinen tulokasveskari pelasi jo kauden seitsemännen nollapelinsä ja nousi jakamaan Ilveksen yhden kauden nollapeliennätystä Mika Pietilän kanssa. Pietilä pelasi nollapelinsä kaudella 2000-01. Ilveksen onneksi Arto Laatikainen on toipunut pelikuntoon pudotuspeleihin. Rauhallinen puolustaja tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja kentällä. Eemeli Suomi on ollut läpi Tappara-sarjan tärkeä pelaaja Ilvekselle. Otto Koivula loi pelissä useammankin tekopaikan ja oli juuri oikea mies ratkaisemaan ottelun.

Seuraava ottelu:

Ilves johtaa sarjaa nyt 2-1. Seuraavan kerran ollaan tulessa maanantaina. Ilves-Tappara käynnistyy kello 18.30. Tervetuloa!