Ilves Ilves

04

(0-1, 0-2, 0-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 7300

Tappara Tappara

Kenen vuoro huudattaa Hakametsää?

27.3.2017 - Vesa Suonsyrjä
Kenen vuoro huudattaa Hakametsää?

Jännitys on jälleen huipussaan, kun Ilves ja Tappara iskevät yhteen neljännen kerran puolivälieräsarjassa. Ilves johtaa sarjaa voitoin 2-1 ja täysi halli pääsee jälleen jännittämään koko kaupunkia puhuttavaa upeaa sarjaa.

Asetelmat

Selkeänä altavastaajana ottelusarjaan lähtenyt Ilves on nostanut osakkeitaan täysin oman tekemisensä kautta. Teoriassa se voisi johtaa sarjaa jo 3-0, mutta jossittelun turhuuden osoittaa se, että tilanne voisi yhtä hyvin olla 1-2. Tulosta pitää kunnioittaa ja jokainen kiinnitys välieräpaikkaan on todella arvokas. Ensimmäinen kamppailu oli sarjassa asemien hakua ja sen jälkeen peli on jalostunut ottelu ottelulta. Toisessa kohtaamisessa Ilves oli aktiivinen ja loi lukuisia paikkoja, mutta Tappara iski kaksi kertaa terävästi ja nappasi kiinnityksen. Kolmannessa kamppailussa kaksi ensimmäistä ottelua passiivisesti pelannut Tappara nosti karvaustaan ja pelasi aktiivisemmin. Lisäksi se pyrki laukomaan kaikista mahdollisista paikoista ilmeisesti hakien paluukiekkoja, mutta Ilveksen maalilla Antti Lehtonen oli itse varmuus.

Neljänteen kamppailuun siirryttäessä onkin mielenkiintoista nähdä mitä valmennukset keksivät ja miten kumpikin joukkue lähtee voittamaaan ottelua. Toistaiseksi molemmat ovat pelanneet pelin keskustan erinomaisesti ja etenkin keskialue on ollut täysin tukossa jättäen puolustajat vaikeaan tilanteeseen peliä avatessa. Joukkueiden erona on se, että Tappara pyrkii pelaamaan hyökkäyksiään viivaan ja Ilves vastaavasti päätypelin kautta. Molemmat tavat ovat perusteltuja, sillä siinä missä Tapparan puolustajat ovat erinomaisia hyökkäyspäässä ovat ainakin Parlett,Saravo ja Rantakari ajoittain vaikeuksissa omassa päässä.

Kolmanteen kohtaamiseen Tappara nosti karvaustaan ja sai sillä peliotetta itselleen ja ennakoinkin, että Ilves reagoi tähän jotenkin sillä tällä kertaa muutoksen tarve on suurempi kotijoukkueen leirissä. Taktinen kamppailu valmennusten välillä onkin yksi mielenkiintoisista seurattavista tässä ottelusarjassa.


Kuumat pelaajat

Ilveksen sankarina edellisessä kamppailussa tuikki ratkaisun iskenyt 18-vuotias "Leftin Lemieux" Otto Koivula, joka on iskenyt kolmessa kamppailussa kaksi osumaa Tapparan reppuun. Ilveksen maalilla pelaa toinen läpimurtopelaaja Antti Lehtonen, joka poimi 42 torjuntaa ja nousi Mika Pietilän rinnalle yhden kauden aikana pelatuissa nollapeleissä (5+2=7). Puolustuksesta koko kuusikko pelaa erinomaisesti tällä hetkellä ja tukkii parhaan maalintekosektorin sekä siivoaa irtokiekot.

Tapparan parhaat puolivälieräsarjassa ovat toistaiseksi olleet Ilves-kasvatti Jan-Mikael Järvinen ja Sebastian Repo, jotka molemmat ovat pelanneet nälkäisellä otteella ja tuottaneet vaikeuksia hyvällä liikkeellään. Repo on onnistunut tekemään tehot 1+1=2. Eniten peliaikaa on kerännyt puolustaja Valtteri Kemiläinen, jonka keskimääräinen peliaika hipoo 21 minuuttia. KHL:sta hankittu puolustaja Blake Parlett on ollut vaikeuksissa ja tehotilasto näyttääkin -3.


Seuraavat ottelut:

Sarjan viides kamppailu pelataan keskiviikkona kello 18:30, ottelu on loppuunmyyty. Tarvittaessa pelataan vielä perjantaina 31.3 ja lauantaina 1.4. Näihin otteluihin lipunmyynti aukeaa pelien tarpeeksien varmistuttua.

Arvio

Edellisissä kahdessa kamppailussa on tehty ainoastaan kaksi maalia normaalin peliajan aikana. Onkin odotettavissa, että ottelusta ei muodostu maalintekokilpailua vaan tasainen taistelu, jossa jokainen osuma on tuikitärkeä. Aikainen avausmaali voi muuttaa ottelun kulkua avoimemmaksi, mutta suurinumeroisia lukemia suuntaan tai toiseen tuskin nähdään. Kahden edellisen kamppailun pohjalta ennakkosuosikkia on mahdotonta löytää, joten edessä on jälleen huikea kamppailu seuraavasta kiinnityksestä välieräpaikkaan!