Ilves Ilves

12

(x-x, x-x, x-x)

107:39 - Ottelu päättynyt (JE) 

107:39 - Ottelu päättynyt (JE) 

Yleisöä 7300

Tappara Tappara

Välieräpaikka katkolla Hakametsässä

31.3.2017 - Vesa Suonsyrjä
Välieräpaikka katkolla Hakametsässä

Tänään pelataan ihmisten mieliin painuvan sarjan kuudes kamppailu. Sarjan, jossa ei ole puuttunut käänteitä joukkueiden voittaessa vuorotellen. Koko kaupungin hengittämä sarja on ensi kertaa katkolla, kun Ilveksellä on mahdollisuus napata ratkaiseva neljäs kiinnitys.

Asetelmat

Kun viisi kamppailua on pelattu on sarjan lähtöasetelma keikahtanut päälaelleen. Sarjan alussa yleinen konsensus oli että Ilves voi voittaa pelin tai kaksi, mutta Tappara marssisi helpohkosti välieriin. Ilves on kuitenkin ollut toista mieltä ja tilanne ennen illan ottelua on kutkuttava 3-2 ja sarja on katkolla Ilvekselle tänään.

Yksi sarjassa huokunut asia on ollut Ilveksen pelaajien keskittyminen ja tyyneys. Siinä missä naapurileirissä pelaajat ovat seisaallaan vaihtoaitiossa istuvat Ilveksen pelaajat keskittyen seuraavaan vaihtoonsa. Voitot otteluissa ovat kirvoittaneet pienen hymyn, mutta henki on koko ajan ollut selvä- neljä voittoa tarvitaan. Kova usko omaan tekemiseen onkin ollut tarpeen kun Tappara on tullut sarjassa tasoihin kahdesti. Viidennessä ottelussa Ilves johti 2-0 ja Tappara pääsi tasoittamaan kolmannessa erässä. Tässä vaiheessa joukkue osoitti jälleen kasvunsa ja nousi voittoon kahdella näyttävällä osumalla-

Tappara on saanut Ilveksen haavoittuvimmilleen siirtymällä kovaan karvaukseen, mutta ilmeisesti se ei ole joukkueelle luontainen pelitapa sillä Jussi Tapola on käyttänyt sitä sarjassa hyvin vähän. Toisaalta hyvin kiekkoa liikuttaen prässin alta pääsevä joukkue saa vastahyökkäyksiä. Onkin mielenkiintoista nähdä lähteekö Tappara muuttamaan pelaamistaan vai luottaako se edelleen omaan sabluunaansa.

Rangaistuksia aiemmissa otteluissa on vihelletty suhteellisen vähän, mutta kummallakaan joukkuella ei ole niihin varaa sillä ylivoimat toimivat molemmilla joukkueilla jos tilaisuuksia tulee tarpeeksi.

Kuumat pelaajat

Ilveksen onnistujien lista on pitkä. Maalilla Antti Lehtonen on ollut koko sarjan vakuuttava ja puolustuksessa koko kuusikko pelaa ihailtavan varmaa peliä. Nuori Jarkko Parikka ja runkosarjassa paljon loukkantumisista kärsinyt Marcus Fagerudd nostavat kiekkoa hyvällä liikkeellään ihailtavasti. Hyökkäyksessä kolmikko Otto Koivula-Tapio Laakso-Teemu Rautiainen on ollut jatkuva uhka Tapparan maalille. Vile Meskasen maalivainu on löytynyt raskaan runkosarjan lopun jälkeen.

Tapparan parhaat puolivälieräsarjassa ovat toistaiseksi olleet paljon pelaava puolustaja Otso Rantakari, joka on kerännyt tehot 1+3 viidessä kohtaamisessa ja pelannut 18:01/ottelu ollen tehotilastossa +1. Sebastian Repo ja Veli-Matti Savinainen ovat tehneet tehot 2+1. Teemu Nurmella on tehotilasto -5 ja runkosarjaa dominoinut Henrik Haapala on jäänyt tehoitta neljässä kamppailussa perättäin.

Arvio

Kun sarja on edennyt näin pitkälle ovat asetelmat muuttuneet. Sarjojen katkaisemisen vaikeus on enemmänkin kiekkojargonia, kuin tilastoihin perustuvaa faktaa. Viidestä aiemmasta kamppailusta kaikki ovat olleet tasaisia, mutta kahdessa on tehohetki repinyt numerot. Ennakoinkin jälleen tasaista ottelua, jossa maalivahtipeli ja ylivoimat ovat isossa roolissa. Ilveksen henkinen kantti sarjassa on ollut ihailtavaa ja sen pohjalta ennustan kotijoukkueen voittoa pienellä marginaalilla.


Huom! Lippuvarauksia vapautuu klo 14.00 - ole nopea ja varmista paikkasi illan trilleriin! Hallin ovet aukeavat klo 17.00, ja klo 17.15 D1-kulmauksessa esiintyy Sami Hintsanen & The Oriental Experience. Tervetuloa!

Liput | Avausmaaliveikkaus