Ilves Ilves

12

(x-x, x-x, x-x)

107:39 - Ottelu päättynyt (JE) 

107:39 - Ottelu päättynyt (JE) 

Yleisöä 7300

Tappara Tappara

Ratkaisu venyi seitsemänteen peliin

1.4.2017 - Marko Herckman
Ratkaisu venyi seitsemänteen peliin

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Ilves ja Tappara huhkivat pitkän pelin Hakametsän perjantai-illassa. Ilves pelasi paikoin huikeaa jääkiekkoa, mutta sai aikaan vain yhden maalin. Tappara onnistui ratkaisemaan pelin kolmannessa jatkoerässä ja sarja on nyt tasatilanteessa 3-3. Ratkaisu nähdään lauantaina.

Avausmaali Tapparalle

Tappara hallitsi kuudennen pelin alkuminuutteja ja sai painetta Ilveksen päätyyn. Vierasjoukkue onnistui maalinteossa ajassa 3.05, kun kokoonpanoon paluun tehnyt Jere Karjalainen sai mailansa Valtteri Kemiläisen maalille ronkkaisun eteen. Maalin jälkeen Tapparan konkaripuolustaja Pekka Saravolla oli erinomainen paikka viedä vieraat jo kahden maalin johtoon, mutta erinomaisen erän pelannut Antti Lehtonen torjui.

Ilves sai peliinsä otetta ensimmäisen mainoskatkon jälkeen. Kotijoukkue karvasi ahneesti ja Tapparan oman pään pelaaminen oli hätäistä. Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 9.05, kun Kristian Kuusela turhautui hyökkäyspäässä ja kamppasi itsensä jäähylle. Ilveksen ylivoima pyöri terhakkaasti, mutta viimeistely ei onnistunut.

Ilves jatkoi erän loppuun hyvää peliään. Kertaalleen osa Hakametsän yleisöstä alkoi jo juhlia maalia, mutta Veli-Matti Vittasmäen maalille lähettämä kiekko päätyi vain sivuverkkoon. Eemeli Suomi sai kolmisen minuuttia ennen erän loppua huipputontin, mutta laukaus ei noussut tarpeeksi ja Tappara-vahti Dominik Hrachovina ehti liukua torjuntaan. Tappara pääsi ylivoimalle ajassa 18.06, kun Arto Laatikainen lähetettiin istunnolle. Ilves pelasi vahvaa alivoimaa, mutta aivan erän lopussa Henrik Haapala pääsi tulittamaan vaarallisesti. Erässä 11 kertaa torjunut Lehtonen kuitenkin nappasi rauhallisesti kiekon haltuunsa ja erätauolle lähdettiin 0-1-lukemista.

Tehot uupuvat

Toinen erä mentiin käytännössä kokonaan Ilveksen komennossa. Ville Meskanen pelasi vajaan parin minuutin kohdalla paikan Matias Soinnulle. Tapparan Blake Parlett ehti kuitenkin huitomaan tilanteessa ja Soinnun ratkaisu jäi puolittaiseksi. Tilanteesta seurasi ylivoima Ilvekselle. Sen aikana parhaat paikat tulivat Vittasmäelle ja Laaksolle. Jäähyn jo päätyttyä Michael Keränen nousi tekopaikkaan, mutta viimeistely ontui.

Ilves pääsi erässä vielä kahdesti ylivoimalle. Ensimmäinen mahdollisuus tuli Sebastian Revon ajettua hölmösti Antti Lehtosen päälle. Tästä seurannut ylivoima oli kuitenki Ilvekseltä vaisu. Aleksander Bonsaksen kampitti vastahyökkäykseen karanneen Eemeli Suomen ja Ilves pääsi ottelussa neljännen kerran ylivoimalle ajassa 36.43. Teemu Aalto pääsi tulittamaan poikittaissyötön jälkeen ja Tapio Laakso pompotteli kiekkoa maalin edustalla – tulos oli kuitenkin sama kuin koko pelissä tähän mennessä ja erätauolle mentiin Tapparan maalin johdossa.

Flinck tuo Ilveksen tasoihin

Ilves tuli kolmanteen erään todella aktiivisella ilmeellä ja piti peliä näpeissään läpi erän. Petolauma toimitti kiekkoa toistuvasti Tapparan maalin edustalle vaihdosta toiseen. Lopulta Hakametsä sai revetä riemuun suosikkiensa onnistuessa, kun härkämäisesti maalin edessä vääntänyt Markku Flinck ohjasi Olli Vainion lähettämän laukausen verkkoon ajassa 45.53. Toinen syöttöpiste maaliin kiekon viivaan toimittaneelle Ville Meskaselle.

Ilves sai maalin jälkeen hurmoksen päälle ja seuraavat minuutit Tappara oli helisemässä. Ilves repi, raastoi, punnersi ja liikkui, mutta kiekot jäivät erässä 16 kertaa Hrachovinan suojiin. Parhaimmat paikat Ilveksestä tulivat aktiivisella pelipäällä olleelle Michael Keräselle ja Aleksi Mustoselle. Ilves pelasi loistavaa viisikkopeliä ja Tappara ei oikein missään vaiheessa päässyt kontrolloidusti yli keskialueen. Ilveksen painostus ei tuottanut kuitenkaan tulosta lisämaalien muodossa ja peli venyi kolmannen kerran otteluparissa jatkoerään.

Siniviivalaukaus ratkaisee

Ensimmäisen jatkoerän alussa oli Tapparan vuoro olla parempi. Vierasjoukkue sai muutaman hyvän hyökkäysalueen paineen, mutta varsinaiset tekopaikat olivat vähissä. Yksi loistava sellainen tuli Morten Roymarkille, joka unohtui vapaaksi maalin edustalle. Lehtonen kuitenkin jatkoi varmoja otteitaan ja torjui. Ilves pääsi erän vanhetessa jälleen paremmin peliin mukaan ja otti kuskin paikan itselleen. Aleksander Bonsaksen koukki maalintekosektorille noussutta Michael Kerästä ja Ilves pääsi ylivoimalle. Pakkopeli pyöri, mutta laukaukset jäivät puuttumaan. Ilveksen erän paras paikka tuli nelisen minuuttia ennen jatkoerän päätöstä, kun Keränen pääsi yrittämään maalin edestä. Hrachovina ehti kuitekin peittämään Keräsen yrityksen ja peli venyi toiseen jatkoerään.

Toisen jatkoerän Tappara pääsi aloittamaan ylivoimalla, kun Veli-Matti Savinainen onnistui usean yrityksensä jälkeen hankkimaan Ilvekselle jäähyn edellisen erän lopulla. Ilves selvitti Michael Keräsen rangaistuksen, mutta pari minuuttia sen jälkeen Savinainen pääsi paikkaan. Tappara-hyökkääjällä oli loistava tilaisuus ratkaista peli, mutta Savinainen löi kiekon sijasta mailansa tolppaan. Tilannetta käänneltiin vielä videolta, mutta maaliviivaa lähempänä laatta ei Ilves maalia käynyt.

Kolmannessa jatkoerässä Tappara sai pelin hallintaansa ja iski lopulta ratkaisu. Ilves joutui pyörimään pitkiä aikoja omalla puolustusalueellaan ja lopulta Blake Parlettin siniviivalaukaus upposi maaliin ajassa 107.39. Tapparan 1-2-voitto vei sarjan ratkaisun seitsemänteen peliin.


Ottelun ratkaisut:

Ilves hallitsi peliä pitkään ja sen olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan ottelu ensimmäisen sadan minuutin aikana. Varsinkin kolmannessa erässä Ilves piti Tapparaa täysin mankelissa, mutta tulokseksi jäi vain yksi osuma. Kolmannessa jatkoerässä Tapparalla oli enemmän bensaa koneessa ja se onnistui ratkaisemaan pelin.

Seuraava ottelu:

Sarja ratkeaa huomenna. Tappara-Ilves klo 17.00.