Tappara Tappara

20

(2-0, 0-0, 0-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 7300

Ilves Ilves

Välieräpaikka ratkeaa henkien taistossa

1.4.2017 - Mikko Alahäivälä
Välieräpaikka ratkeaa henkien taistossa

Kuva: Timo Koistinen

Tappara-Ilves-puolivälieräsarja huipentuu tänään sarjan seitsemänteen otteluun. Voittaja jatkaa välieriin, ja tappion kokevan joukkueen kausi päättyy.

Asetelmat

Ilveksen ja Tapparan välistä playoff-sarjaa oli toivottu pitkään, eivätkä tiukat kamppailut ole pettäneet odotuksia. Loppuunmyydyt paikallispelit ovat sytyttäneet Tampereelle kovan kiekkohuuman, joka on puhuttanut ja näkynyt katukuvassa.

Puolivälieräsarjassa on tuuletettu vuorotahtia jokaisen pelin päätyttyä niin sanottuun vierasvoittoon. Ilves on mennyt kolmesti johtoon otteluvoitoissa, mutta Tappara on vienyt aina seuraavan pelin. Tänään sarja ratkeaa, eikä uusia mahdollisuuksia enää tule. Vain toisen kausi jatkuu, ja kumpikin joukkue laittaa takuulla kaikkensa peliin täpötäyden Hakametsän edessä.

Kiekon tippuessa jäähän on edellisen, kolmannessa jatkoerässä Tapparan eduksi ratkenneen pelin päättymisestä ehtinyt kulua vain vajaat 18 tuntia. Molemmat joukkueet pelaavat tänään samoilla kokoonpanoilla kuin eilenkin, ja hyvin torjuneet Ilveksen Antti Lehtonen ja Tapparan Dominik Hrachovina jatkavat tolppien välissä.

Odotettavissa on jälleen pienten marginaalien peli, jossa erikoistilannepelaaminen voi hyvinkin nousta ratkaisevaan asemaan. Se onkin osa-alue, jolla Ilves pystyy parantamaan selvästi, sillä joukkue on onnistunut tekemään Tapparaa vastaan ylivoimamaalin vain puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa.

Kumpi sarjasta jatkoon meneekään, on seuraava vastustaja kummassakin tapauksessa jo selvillä. Ilves kohtaisi välierissä KalPan, Tappara puolestaan saisi vastaansa HIFK:n. Jäällä ja vaihtoaitiossa keskittyminen on kuitenkin tiukasti tässä hetkessä. Loppuunmyyty Hakametsä todistaa kauden viimeistä paikallispeliä, kun puolivälieräsarja saa päätöksensä todellisessa henkien taistossa.

Ottelun liveseuranta Twitterissä | Kokoonpanot


Ilves ja Sanser yhteistyössä jakavat tänään Hakametsän Ilves-Kaupalta 500:lle ensimmäiselle vihreän Ilves-huivin. Tunnusta väriä!