Jukurit Jukurit

02

(0-0, 0-1, 0-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3641

Ilves Ilves

Ilves kävi ryöstöretkellä Mikkelissä

30.12.2016 - Vesa Suonsyrjä
Ilves kävi ryöstöretkellä Mikkelissä

Lukuisista poissaoloista huolimatta Ilves onnistui nappaamaan täyden pistepotin Mikkelistä, kun se kaatoi miehekkään peliesityksen jälkeen Jukurit lukemin 0-2. Antti Lehtonen pelasi nollapelin torjumalla 25 kertaa, maaleista vastasivat Brett Bulmer ja Aleksi Mustonen.

Ilves joutui tänään lähtemään vierasotteluun Mikkeliin lukuisista poissaoloista johtuen rikkonaisella kokoonpanolla, mutta ilmeisesti se oli vain yhtenäistänyt joukkuetta joka pelasi todella tiiviin ottelun ja haki huipputärkeät sarjapisteet maalein 0-2.

Avauserässä ei tapahtumilla mässäilty vaan molemmat joukkueet puolustivat sota-alueen erinomaisesti. Ilves oli erässä aktiivisempi osapuoli ja laukoi hanakasti kauempaakin. Todellisia maalipaikkoja kummassakaan päässä ei nähty ja avauserän jälkeen jatkettiin maalittomissa lukemissa.

Toisessa erässä alkoi tapahtumaan ja Ilves joutui heti alkuun alivoimalle, kun Jarkko Parikka sai kaksiminuuttisen ajassa 21:12. Ilveksen alivoima oli kuitenkin erinomaista ja ainoa paikka syntyi suorasta hyökkäyksestä, jossa Antti Lehtonen nollasi Topi Nättisen hyvän laukauksen. Peli sai lisää vauhtia ja Jukureilla oli pitkä hyökkäys, mutta Ilves pakotti pelin kulmauksiin ja pitkä paine valui kotijoukkueelta hukkaan.

Kuin tyhjästä Ilves iski ottelun avausmaalin kun kiekko kulki Jarkko Parikan ja Michael Keräsen kautta Brett Bulmerille, joka laukoi matalan laukauksen, jonka Rajaniemi torjui eteen. Bulmer oli kiekossa ensimmäisenä ja sai hyvän laukauksen aikaan. Rajaniemi torjui uudelleen, mutta suoraan Bulmerille joka laittoi kiekon hienosti riman alle ja siirsi Ilveksen 0-1 johtoon. Pelissä ei edelleenkään maalipaikkoilla juhlittu vaan peli kääntyili keskialueella ja hyökkäysalueiden kulmauksiissa. Jukurit pääsi erän viime sekunneilla ylivoimalle kun Markus Jokinen kaatui ja paikkamaantullut Teemu Aalto joutui rikkomaan juhlapelissään rangaistuksen arvoisesti.

Kolmannessa erässä Ilves jatkoi taisteluaan ja Jukurit ei päässyt maalipaikkoihin. Kello kävi vierailijoiden eduksi koko ajan ja Ilves pelasi tiiviisti ja oli potkun edellä. Jere Heleniuksen voitettua kiekon Jerry D´Amigolle iski Ilves kahdella yhtä vastaan ja hienosti puolustajansa karistanut D´Amigo heitti tarkan syötön mukaan polkeneelle Aleksi Mustoselle, joka pääsi iskemään huipputärkeän 0-2 osuman ajassa 56:43.

Jukurit koitti hakea kavennusta ottamalla Sami Rajaniemen pois maaliltaan ajassa 57:08, mutta se ei onnistunut luomaan paikkoja, vaan Ilves oli lähempänä lisämaalia. Näin Ilves haki huipputärkeät kolme pistettä ja Antti Lehtonen pääsi juhlimaan toista nollapeliään.

Ottelun ratkaisut:

Ilves pelasi todella hyvän pelin ja puolustusvirheitä ei tullut käytännössä yhtään. Vastaavasti harvoissa maalipaikoissaan Ilves oli kärkäs ja iski kaksi hienoa maalia.

Ilveksen parhaat:

Topias Haapanen pelasi hienon debyytin ja pelasi ennakkoluulottomasti omilla vahvuuksillaan. Jerry D´Amigo on loistava yleispelaaja ja Brett Bulmer sai tärkeän onnistumisen. Antti Lehtonen nappasi uransa toisen nollapelin.

Erikoista:

Teemu Aallolle ottelu oli peräti kahdeksassadas Liigassa. Näissä 799 ottelussa ennen tätä päivää Aallon plus/miinus on hieno +115. Ilves onnittelee Teemu Aaltoa hinosta merkkipaalusta.

Pelaajahaastattelu, Topias Haapanen:

- Aamulla sain kutsun mukaan, joten jännittämään en juuri ehtinyt. Hyvin fiiliksin lähdin mukaan ja sain ohjeeksi olla välittämättä virheistä. Bulmer ja Keränen ohjasivat hyvin ja heidän kanssaan oli hyvä pelata.

- Valmennus korosti, että Mikkelissä on peini kaukalo ja meidän pitää pelata todella tiiviisti. Se onnistuikin tänään hyvin ja saimme kolme pistettä.

Seuraava ottelu:

Seuraavaksi Ilves kohtaa huipputärkeässä kamppailussa aina tunteita herättävän Vaasan Sportin tiistaina 3.1.2017 kello 18:30. Tervetuloa silloin kannattamaan ja kaikille kannattajille oikein hyvää uutta vuotta!