Ilves Ilves

24

(0-1, 1-2, 1-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3597

Sport Sport

Sport haki pisteet Hakametsästä

3.1.2017 - Mikko Helin
Sport haki pisteet Hakametsästä

Vaasan Sport katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa Hakametsässä Ilveksen kustannuksella lukemin 2-4. Ottelu alkoi tuplajuhlallisuuksilla, kun ensin palkittiin Teemu Aalto 800 liigapelin kunniaksi, ja tämän jälkeen kuultiin Maamme-laulu Suomen satavuotisjuhlan muistoksi. Kumpikin joukkue lähti otteluun varsin rikkonaisista asetelmista. Sportilla oli takanaan ja peräti seitsemän häviötä, ja loukkaantumisten runtelema Ilves ei ole kotikaukalossa pystynyt samanlaisiin suorituksiin kuin vieraissa.

Kuvat

Sport aloittaa ottelun väkevästi, ja rokottaa kotijoukkueen hyökkäypään virheestä ylivoimahyökkäyksellä pelin avausmaalin ajassa 00:59. Antti Lehtonen tuli tilanteessa hyvin vastaan, mutta Ari Gröndahlin komea veto painui vastustamattomasti verkon perille. Maalin jälkeen Ilves sai ottelun lievästi haltuunsa, ja tämä johtikin Sportin Tuomas Vänttisen ottamaan koukkausjäähyyn. Sportin alivoima toimii kuitenkin moitteetta, ja vaasalaiset onnistuvat pitämään tupsukorvat pois maalipaikoilta. Leki-laina Santeri Vuoti saa nimensä tilastoihin ajassa 8:58. Ei tosin varmasti toivomallaan tavalla, koska edessä oli 2 minuutin jäähy korkeasta mailasta. Kuten Sport aiemmin, myös Ilves hoitaa alivoimansa todella tyylikkäästi, eikä vierasjoukkueelle pahoja maalintekopaikkoja siunaannu. Kotijoukkue onnistuu rakentamaan jäähyn jälkee muutaman maukkaan maalintekopaikan, ja lopulta ajassa 15:48 Sportin Aleksi Ainali joutuu ottamaan kahden minuutin jäähyn kampituksesta Edellisestä poiketen ylivoima pyörii jo paljon paremmin. mutta Mika Järvinen Sport-maalilla pysyy ohittamattomana. Erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen johtaessa 1-0.

Toinen erä alkaa Ilvekseltä huomattavasti ensimmäistä pirteämmin. Palkinto tuleekin ajassa 22:14. Toista liiga-otteluaan pelaava Topias Haapanen karvaa hieman epäselvässä tilanteessa hyökkäyssiniviivalla kiekon itselleen, ja röyhkeän nousun jälkeen ujuttaa kiekon ohi Järvisen. Sportin nelosketju ei juurikaan ole maaleista tuttu, mutta hyödyntää kyllä tilanteen kun sellainen annetaan. Osittain Ilveksen vaihtovirheestä johtuen tuloksena on 2 vastaan 1 hyökkäys, jonka Erik Riska päättää komealla laukauksella ohi Lehtosen. Maalin jälkeen pelissä seurasi sangen vauhdikas päästä päähän vaihe, jossa kumpikin joukkue loi tukun maalipaikkoja puolustuspelin kustannuksella. Ajassa 32:03 Michael Keränen ottaa huitomisesta varsin turhanoloisen jäähyn. Tupsukorvien alivoima toimii kuitenkin hyvin, ja Antti Lehtonen maalillaan pysyy suhteellisen työttömänä. Pirteästi esiintynyt Sportin neloskenttä aiheuttaa jälleen vaikeksia Ilvekselle, kun erän loppuun vahvan pyörityksen jälkeen Olli Vainio ottaa jäähyn kampituksesta. Tällä kertaa vaasalaisten ylivoima ei erehdy, ja Erik Riska ohjaa sotaalueelta jo illan toisen osumansa. Erätauolle poistuttiin Sportin 3-1 johdossa.

Kolmas erä alkaa varsin tunnustelevissa tunnelmissa vierasjoukkueen lievässä hallinnassa. Ajassa 42:44 Filip Riska ottaa kuitenkin varsin vaarattoman näköisessä tilanteessa jäähyn poikittaisesta mailasta, ja kotijoukkueelle tarjotaan jälleen ylivoimaa. Vaasalaisten ärhäkkä puolustuspelaaminen ei kuitenkaan anna Ilvekselle juuri mahdollisuuksia ylivoiman pyörittämiseen. Jäähyn jälkeen koko ottelun ajan pirteästi esiintynyt Niko Ahoniemi pelaa itselleen hyvän paikan, mutta kiekko nousee puolustajan mailasta päätyverkkoihin. Ajassa 47:47 Teemu Aalto ottaa kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä, ja samasta tilanteesta Tomas Kubalik ottaa jäähyn sukeltamisesta. Vaasalaiset hyödyntävät ylimääräisen tilan paremmin, mutta Antti Lehtonen pitää torjunnoillaan Ilveksen pelissä mukana. Erän puolenvälin jälkeen ote siirtyy kotijoukkueelle muutaman maukkaan maalipaikankin ansiosta, mutta Järvinen Sportin maalilla pysyy muurina. Ajassa 54:00 Lassi Kokkala ottaa kiinnipitämisestä jäähyn. Vahvassa nosteessa pelaava Brett Bulmer on ohjata kavennuksen, mutta Sport kestää. Päävalmentaja Karri Kivi tekee pelimiehen liikkeen ja ottaa Lehtosen pois maalilta, vaikka peliaikaa jäljellä yli viisi minuuttia. Heti jäähyn jälkeen ajassa 56:12 painostus palkitaan, kun jo aiemmin kehuttu Niko Ahoniemi runnoo maalin edestä kauden avausmaalinsa. Kotijoukkue jatkaa ilman maalivahtia pelaten upporikasta ja rutiköyhää. Ajassa 59:16 Lassi Kokkala kuitenkin saa Ilveksen hyökkäyssiniviivalla kiekon, ja lähettää sen varmasti tyhjään maaliin.

Ottelun ratkaisut:


Ilves ei ole saanut tuotua pirteätä vieraspelaamistaan Hakametsään. Sport pelasi yleisesti varsin epätyypillistä vieraspeliä voimakkaalla painostuksella ja halulla haastaa.

Ilveksen parhaat:


Antti Lehtonen oli maalilla joukkueen selkäranka, ja antoi mahdollisuudet voittoon. Niko Ahoniemi pelasi vahvan pelin, ja palkintona kauden avausmaali. Leki-laina Santeri Vuoti esiintyi myös varsin pirteästi.

Erikoista:


Ilveksen otteet vieraspeleissä verrattuna kotipeleihin ovat kaikkien nähtävillä. Vieraspelien hyvä henki pitäisi saada tuotua Hakametsään.

Seuraava ottelu:


Ilves kohtaa torstaina 5.1 vieraspelissä paikallisvastustaja Tapparan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina, jolloin Ilveksen vieraaksi saapuu Pelicans. Ottelu alkaa kello 17.00. Tervetuloa!