Tappara Tappara

13

(0-1, 1-1, 0-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 6847

Ilves Ilves

Upeasti taistellut Ilves selätti Tapparan

5.1.2017 - Marko Herckman
Upeasti taistellut Ilves selätti Tapparan

Kokoonpanomurheiden kanssa painiva Ilves lähti torstain paikallisotteluun pahasti paikkailtuna. Joukkue osoitti kuitenkin taisteluasenteen merkityksen ja raapi väkisin 1-3-voiton sarjakärki Tapparasta.

Liuksiala ohjaa Ilveksen johtoon

Avauserä mentiin kohtalaisen tunnustelevissa ja paikoin sekavissakin merkeissä. Harhasyöttöjä tuli puolin ja toisin ja viisikon tiiveys ei ollut kummallakaan joukkueella parhaimmillaan. Ilveksellä oli heti ensimmäisessä vaihdossa erinomainen paikka siirtyä johtoon, kun Markku Flinck pääsi hiipimään tekopaikkaan. Dominik Hrachovina torjui kuitenkin niin Flinckin, kuin jatkotilanteesta yrittämään päässeiden laitureiden Markus Jokisen ja Niko Ahoniemenkin laukaukset.

Tappara sai erän edetessä muutaman hyvän paikan. Jukka Peltolan, Sebastian Revon ja Veli-Matti Savinaisen yritykset päätyivät kuitenkin Antti Lehtosen suojuksiin. Savinaisen yrityksen jälkeen Tappara-laituri Henrik Haapala koukki hyökkäyspäässä Ville Järvisen nurin ja Ilves pääsi ylivoimalle. Pakkopeli tuotti myös tulosta, kun juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Ilveksen kanssa solminut Juho Liuksiala ohjasi Arto Laatikaisen rannelauksen verkkoon ajassa 12.21. Toinen syöttöpiste maaliin Jerry D'Amigolle.

Erän loppu mentiin tasaisissa merkeissä. Ilveksestä lähimpänä maalintekoa oli Michael Keränen, jonka rannelaukauksen Hrachovina oli pompottaa omaan verkkoon. Tapparasta parhaalle paikalle pääsi Teemu Nurmi, jonka kuti päätyi Ilves-vahti Lehtosen logoon. Erätauolle siirryttiin Ilveksen 0-1-johtolukemista.

Vainion vuoro onnistua

Toinen erä oli Ilvekselle ensimmäistä vaikeampi. Ensimmäisen erän hyvä liike taantui hieman ja Tappara pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä. Ilves joutui lähtemään jälleen otteluun erittäin kokemattomalla joukkueella ja se näkyi paikoin huolimattomuutena ja väärinä ratkaisuina niin kiekollisena kuin kiekottomanakin.

Ylivoima kuitenkin toimi ja sitä Ilves pääsi pelaamaan kertaalleen heti erän alussa, kun Jan-Mikael Järvinen kaatoi keskialueella Michael Keräsen. Ylivoimaa ehdittiin pelaamaan minuutti, ennen kuin kiekko löytyi Hrachovinan selän takaa. Jerry D'Amigo ajoi maalille ja Olli Vainio tuuppasi kiekon maaliin vieden Ilveksen 0-2-johtoon ajassa 22.17.

Kauaa ei Ilves kahden maalin johtoaan ehtinyt juhlia. Tapparan puolustaja Alexander Bonsaksen pääsi purjehtimaan luvattoman helposti Ilveksen maalin eteen ja onnistui ohittamaan Antti Lehtosen ajassa 22.36. Tappara oli hallitsevampi osapuoli erän loppupuolella ja sai järjestettyä paikottain pitkiä painostuksia Ilveksen päätyyn. Ilves joutui puolustuskannalle, mutta jaksoi taistella erän loppuun asti hyvällä asenteella ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-2.

Rintama pitää

Kolmanteen erään Ilves lähti vain voitto mielessään. Tupsukorvat keskittyivät kovaan taisteluun ja puolustuspeliin ja tällä kertaa se kannatti. Tappara hallitsi ja sai luotua paikkoja, mutta Ilves selvitti tilanteen toisensa perään maalivahti Antti Lehtosen johdolla. Ilves vieraili harvakseltaan Tapparan päädyssä, mutta jaksoi taistella tulokaspitoisella miehistöllään loppuun asti. Pari minuuttia ennen loppua Tappara otti maalivahdin pois ja Ilves iski lopullisen naulan porkkanapöksyjen arkkuun. Juho Liuksiala sivalsi kiekon keskialueelta reppuun ajassa 58.28 ja naulasi loppulukemiksi 1-3.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen lähtökohdat otteluun olivat kaikkea muuta kuin optimaaliset. Nuori ryhmä löysi kuitenkin peliinsä kaivattua taistelu-ilmettä ja piti sarjakärki Tapparan yhdessä maalissa. Antti Lehtonen maalilla hoiti loput.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Huikea taistelu nuorelta Ilves-laumalta.

+ Ylivoima, alivoima ja maalivahtipeli.

- Ilvekselle soisi helpotusta loukkaantumistilanteeseen. Tänään kolmannessa erässä riveistä tippui kiekon päähänsä saanut Olli Vainio.

Ilveksen parhaat:

Hannu Toivosen sairastuttua Antti Lehtonen aloitti maalilla. Lehtonen olikin se vuori, johon Tapparan pelaajat tänään törmäsivät. Markku Flinckin johtama ketju teki tänään tuiki tärkeää työtä. Jerry D'Amigo yrittää kantaa joukkuetta reppuselässään – tänään jenkkihyökkääjä keräsi tehot 0+3. Juho Liuksiala iski kaksi äärimmäisen tärkeää maalia. Puolustaja Joona Kunnas pelasi hyvin ensimmäisessä todellisessa liigapelissään.

Seuraava ottelu:

Pelit Hakametsässä jatkuvat lauantaina, kun Pelicans saapuu vierailulle. Tervetuloa!