Ilves Ilves

34

(1-1, 1-2, 1-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3937

Pelicans Pelicans

Pelicans saapuu taisteluilmeen löytäneen Ilveksen vieraaksi

7.1.2017 - Marko Herckman
Pelicans saapuu taisteluilmeen löytäneen Ilveksen vieraaksi

Loukkaantumishuolien kanssa painiva Ilves taisteli torstaina upean voiton Tapparasta. Tänään ensimmäistä kertaa uusissa lauantaipaidoissaan esiintyvä Ilves yrittää jatkaa samalla ilmeellä, kun vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Onnistuuko Ilves pilaamaan tänään 50-vuotissyntymäpäiväänsä viettävän Pelicans-valmentaja Petri Matikaisen juhlat?

Asetelmat:

Ilves sai torstaina taisteltua elintärkeän voiton Tapparasta. Paikallispelissä loukkaantumisten runtelema tamperelaisryhmä osoitti kovan luokan sisua ja taisteluhenkeä, josta on hyvä ammentaa uskoa tekemiseen myös loppukautta silmällä pitäen. Tappara-pelissä Ilveksen kokoonpanossa oli vain neljä hyökkääjää ja kolme puolustajaa kauden avauspelissä pelanneista pelaajista. Ilveksen onneksi omat nuoret pelaajat ovat menneet kovasti eteenpäin ja pystyneet kunniakkaasti paikkaamaan kokoonpanoon syntyneitä kovia aukkoja. Tällä viikolla Ilveksen viidestä tehdystä maalista ovat vastanneet viime kaudella A-nuorten mestarijoukkueessa pelanneet Juho Liuksiala (2 maalia), Niko Ahoniemi, Olli Vainio ja vuosi sitten vielä B-nuorissa pelannut Topias Haapanen.

Lahden Pelicans löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta seitsemän – kuusi pistettä Ilvestä enemmän keränneenä. Joulun jälkeen lahtelaisten peli on ollut aaltoilevaa ja viidestä pelistä tilille on kertynyt kaksi voittoa ja kolme tappiota. Tällä viikolla Pelicans on pelannut kahdesti kotihallissaan, jossa se voitti ensin KooKoon varmasti 4-1, mutta pyllähti torstaina totaalisesti kun HPK kävi hakemassa pisteet lukemin 2-6. Kokonaisuutena lahtelaisten kausi on mennyt vähintään kelvollisesti ja joukkue taisteleekin hyvistä sijoutuksista tasaisessa sarjassa.

Vaikka Ilves torstaina Hakametsässä Tapparan kaatoikin, ei se tuonut tilastollisesti helpotusta viime aikojen surkeaan kotipelitilastoon – Ilves on viimeksi voittanut kotipelin Hakametsässä marraskuun 9. päivä, kun Ässät kaatui lukemin 2-0. Ilves onkin tilastollisesti sarjan huonoin kotijoukkue. Pelicans puolestaan on vierasotteluissa sarjan pohjasakkaa – edellinen vierasvoitto joukkueelta on marraskuun 22. päivältä, jolloin TPS kaatui voittolaukauksilla 1-2.

Edelliset kohtaamiset:

Lauantain peli on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Tampereella tällä kaudella. Ilves on aiemmin vieraillut kahdesti Lahdessa laihoin tuloksin. Ilves on pelannut molemmissa peleissä kohtalaisen hyvin ja hallinnut pääasiassa kenttätapahtumia, mutta Pelicans on päässyt karkaamaan avauserässä liian helposti johtoon, eikä Ilves ole onnistunut kirimään eroa umpeen. Ensimmäisen kamppailun lahtelaiset voittivat 3-1-ja toisen lukemin 2-1. Ilveksen maalit Pelicansia vastaan tällä kaudella ovat tehneet Otto Koivula ja Juho Liuksiala.

Kuumat pelaajat:

Ilveksellä on viime aikoina ollut kuumien pelaajien lisäksi harmittavan paljon kuumeisia pelaajia, eikä aina pelipäivän aamunakaan ole tiedetty ketkä kaikki illalla ovat pelikunnossa. Amerikkalaishyökkääjä Jerry D'Amigo on kauden mittaan vertynyt erinomaiseksi vahvistukseksi. Tapparaa vastaan kolme maalia syöttänyt monipuolinen D'Amigo lähentelee jo kultakypärä Aleksi Mustosen tehopistesaalista kerättyään tällä kaudella tehot 25. 6+11=17. Markku Flinck on viime peleissä noussut tärkeään rooliin keskikaistalla. Flinckin, Markus Jokisen ja Niko Ahoniemen ketju on tehnyt paljon arvokasta työtä joukkueen eteen. Juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Ilveksen kanssa solminut Antti Lehtonen pelasi loistavan pelin Tapparaa vastaan.

Pelicansin kultakypärää kantaa tuulennopea Iikka Kangasniemi. Bluesista täksi kaudeksi Lahteen siirtynty 170-senttinen väkkärä on ollut kokoaan isompi kultakimpale Pelicansille. Vili Sopanen on toipunut loukkaantumisistaan ja on tärkeä pelaaja Pelicansille hyökkäyspäässä. Hiljattain joukkueeseen liittynyt puolustaja Mikko Kousa on pelannut neljä peliä piste per peli tahdilla. Viime kaudella vielä Ilvestä edustanut Antti Tyrväinen palaa Hakametsään nyt lahtelaisten riveissä. Pitkiä pelikieltoja keränneen räväkän hyökkääjän otteita entistä seuraansa vastaan on mielenkiintoista seurata.

Arvio:

Illan ottelusta on helppo ennakoida tiukkaa vääntöä. Ilves syttyi Tapparaa vastaan tuliseen taistelujääkiekkoon ja siihen samaan pyrkiin myös valmentajiensa Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen näköistä kiekkoa pelaamaan pyrkivä Pelicans. Ottelun alku on Ilveksen kannalta tärkeä – liian usein on vierasjoukkue Hakametsässä päässyt liian helposti johtoon, jonka jälkeen Ilves on takonut päätään vastustajan puolustusmuuriin. Illan ottelussa kentällä ei varmasti peruutella, eikä ylimääräistä tilaa anneta. Ilveksen pitääkin pystyä pitämään oman pään viisikkopeli aiempaa paremmin kasassa, eikä vastustajalle saa antaa mitään ilmaiseksi. Torstain paikallispeli antoi nuorelle Ilves-laumalle varmasti aimo annoksen energiaa ja itseluottamusta, joka pitää nyt kanavoida oikeisiin asioihin kentällä. Onnistuessaan siinä Ilveksellä on kaikki mahdollisuudet pilata syntymäpäiviään viettävän Petri Matikaisen 50-vuotisjuhlat.


Osta liput täältä