Ilves Ilves

34

(1-1, 1-2, 1-1)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3937

Pelicans Pelicans

Jälleen kirvelevä kotitappio

7.1.2017 - Vesa Suonsyrjä
Jälleen kirvelevä kotitappio

Ilves pelasi kelvollisen ottelun Pelicansia vastaan, mutta tiukka ottelu kääntyi fyysiselle vierasjoukkueelle ja Ilves kärsi jälleen kirvelevän kotitappion lukemin 3-4. Ilveksen maaleista vastasivat kahdesti osunut Michael Keränen ja Markku Flinck.

Kuvaraportti

Viihdyttävä ja vauhdikas avauserä

Ilves aloitti ottelun vauhdilla ja ykkösketjun kaksikko Tapio Laakso-Topias Haapanen oli Pelicansin kiusana. Ilves haki maalia ahnaasti ja sai aikaan muutaman ohjurikiekon, mutta Janne Juvonen Pelicansin maalilla kesti. Pelicans pääsi iskemään ottelun avausmaalin onnekkaasti, kun Tanskan maajoukkuehyökkääjä Martin Poulsenin kääntölaukaus käänsi suuntaa Ville Järvisen mailasta ja Antti Lehtonen ohitettiin. Avausmaali syntyi ajassa 3:39 ja Pelicans sai siitä hengen päälle, mutta Lehtonen kesti.

Ilves pääsi ylivoimalle, kun Pelicansin Kimi Koivisto karvasi yli-innokkaasti ja lähti kaksiminuuttiselle. Ylivoiman avausminuutti meni hakien paikkaa, mutta toinen ylivoimaviisikko teki maalin suoralla hyökkäyksellä, kun Teemu Aalto laittoi kiekon keskelle josta kovaa sisäänajanut Tapio Laakso pelasi Michael Keräsen laidalta läpi. Keränen näytti jo ajautuvan maalintaakse, mutta niin vain tämä onnistui taituroimaan kiekon ohi Juvosen tasoittaen lukemiksi 1-1 ajassa 7:25.

Hyvävauhtisessa avauserässä molemmilla oli paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta maalivahdit olivat vireessä. Ilveksen parhaat paikat avautuivat hyvinharhauteelle Aleksi Mustoselle ja liukkaalle Jerry D´Amigolle, mutta Juvonen piti pelin tasoissa.

Pelicans vie toisen erän

Ottelun toinen erä oli vierasjoukkueen ja se pääsi heti erän alussa rokottamaan, kun Ilveksen puolustajat pelasivat löysästi päätykiekon ja Aleksi Rekonen pääsi maalin takana kiekkoon. Sokkosyöttö selän takaa napsahti suoraan Poulsenin lapaan ja tämä pääsi juhlimaan illan toista osumaansa. 1-2 osuma syntyi ajassa 21:14.

Pelicans järjesti vahvoja myllytyksiä, mutta karvasi hieman yli-innokkaasti ja kun Antti Tyrväinen kaatoi Joona Kunnaksen ajassa 25:43 pääsi Ilves jälleen ylivoimalle. Tällä kertaa ylivoimakuvio toimi loistavasti ja Teemu Aalto ja Jarkko Parikka sahasivat kahdela nopealla syötöllä Michael Keräselle vetopaikan ja tämä täräytti maalikehikon kautta pelin tasoihin vain kymmenen sekunnin ylivoimapelaamisen jälkeen.

Pelicans sai ensimmäisen ylivoimansa Teemu Aallon rikottua. Peli pyöri lähes minuutin vaarattoman oloisesti kulmauksissa, kunnes se ajautui viivaan josta ylivoiman täsmäase Juha Leimu laukoi kiekon tarkasti alanurkkaan. Hannes Björninen sai syöttöpisteen jo kolmanteen osumaansa.

Ilves koitti saada uutta vaihdetta pelaamiseensa vaihtamalla ketjussa jälleen aloittaneen Valtteri Ilomäen Ville Järvisen puolustajapariksi Joona Kunnaksen tippuessa pois pelaavasta kokoonpanosta ja liigadebytantti Joona Ikosen noustessa peliin. Toisessa erässä Ilveksen parasta osaamista tarjosi nelosketju, josta Markus Jokisella oli lukuisia laukauksia, mutta laukaukset suuntautuivat ohi maalin. Lähimpänä lisäosumaa oli Pelicansin Juhani Tyrväinen, joka täräytti ylärimaan puolustuksen sekoillessa.

Ilveksen kiri jää vajaaksi

Erän alussa Joona Ikonen yritti maalia vanhanaikaisella, mutta Juvonen kesti. Ilves sai kylmää vettä niskaansa, kun Mikko Kousan laukaus kimposi sisätolpasta ulos ja ainoa paluukiekkoon reagoinut oli Juhani Tyrväinen, jolla oli puoli maalia tyhjänä ja tämä viimeistelikin 2-4 osuman ajassa 44:14. Karri Kivi otti samassa ajassa aikalisän.

Pelicans pääsi ylivoimalle muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Ville Järvinen horjutti pienikokoista Iikka Kangasniemeä ja lähti jäähylle. Ilves selvitti kuitenkin alivoiman. Pelin viimeisellä kympillä Ilves haki kavennusta ja kiekko pomppi ulkoverkkoon ja pelaajamassojen keskelle ilman tulosta. Peli näytti jo ratkeavan, kun Ville Järvinen sai toisen kaksiminuuttisensa ajassa 54:23, mutta Ilves lähes dominoi alivoimallansa. Seuraava iso maalipaikka tuli kuitenkin Pelicansille, kun erikoisessa tilanteessa tuomari taklasi Ilveksen puolustajan ja Pelicans pääsi 2vs1 hyökkäykseen. Antti Lehtonen kuitenkin torjui.

Ilves haki kavennusta väellä ja voimalla ottaen maalivahdin pois. Jerry D´Amigon onnistuessa riistämään kiekon maalintakana Janne Juvoselta oli miestä nurin ristiin ja rastiin Juvosen syöksyessä tilanteen keskelle. Lopulta kiekko ajautui Markku Flinckille, joka suti Ilveksen maalin päähän ajassa 59:00.

Ilves haki tiukasti tasoitusta loppuun saakka ja pettymys oli suurta, kun Pelicans selvisi ja pääsi kotimatkalleen kolme pistettä rikkaampina.

Ottelun ratkaisut:

Pelicans oli tehokas ratkaisevilla hetkillä. Ilveksen puolustuspäässä kiekkoa siirreltiin liikaa viivassa ja ratkaisuyritykset jäivät vähiin. Kun usein laukoo niin joskus pomppii, kuten Pelicans tänään osoitti.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Kaksi ylivoimamaalia

+ Ilves pelasi voitosta koko 60 minuuttia

- Ratkaisuhalukkuutta puuttui

- Tiukkaa peliä ei saatu kääntymään pisteille

Ilveksen parhaat:

+ Liigadebytantti Henry Mäntylä pelasi hyvän pelin ja sai toimitettua kiekot viivasta maalille asti

Seuraava ottelu:

Ilves pelaa keskiviikkona Kuopiossa KalPan vieraana ja seuraava kotiottelu on ensi lauantaina, kun Tuomas Tuokkola palaa Hakametsään ja johdattaa KooKoo:n vierasotteluun.