KalPa KalPa

12

(1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

65:00 - Ottelu päättynyt (VL) 

65:00 - Ottelu päättynyt (VL) 

Yleisöä 2939

Ilves Ilves

Ilves kaatoi jälleen KalPan

11.1.2017 - Mikko Alahäivälä
Ilves kaatoi jälleen KalPan

Ilveksen hyvät esitykset vieraskaukaloissa jatkuivat, kun KalPa kaatui voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 1-2. Varsinaisella peliajalla Ilveksen maalin iski Michael Keränen, ja voittolaukauskilpailussa onnistuivat Otto Koivula sekä Jerry D'Amigo.

KalPa iskee heti

Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun, sillä kiekko oli Ilveksen verkossa jo ajassa 1.05. Puolustaja Niko Mikkola sai tilaa viivassa, otti pari potkua kohti maalia ja laukoi kiekon Hannu Toivosen patjojen välistä sisään. Kuuden minuutin kohdalla KalPa sai kaksi peräkkäistä paikkaa, mutta lukemat pysyivät ennallaan. Ensin Ilveksen Arto Laatikaisen syöttö katkaistiin, mutta kokenut puolustaja pelasti tilanteen heittäytymällä ja lyömällä kiekon maalille nousevan KalPa-hyökkääjän lavasta pois. Hetken päästä jälleen viivasta nousseelle Mikkolalle pelattiin uusi paikka, mutta nyt Toivonen veti pidemmän korren. Ensimmäiset 10 minuuttia mentiin täysin KalPan komennossa, eikä Ilves laukonut erän ensimmäisen puoliskon aikana kertaakaan kohti maalia.

KalPan Topi Piipponen pääsi yrittämään maalintekoa noustuaan päädystä maalin kulmalle, mutta Toivonen piti etukulman kiinni ja torjui hyökkääjän laukauksen. Ilves alkoi saada painetta hyökkäyspäätyyn vasta 13 minuutin kohdalla. Puolustaja Joona Kunnas laittoi viivasta muutaman ohjurin maalille, mutta Ilves-lapaa ei kiekon tielle osunut. Nuorten MM-kisoista palannut Otto Koivula nousi hyvällä liikkeellä maalille, mutta KalPa-puolustus pääsi viime hetkellä väliin. Heti perään Koivula pelasi Arto Laatikaiselle vetopaikan viivaan, mutta KalPan Denis Godla torjui puolustajan lämärin.

Niko Ahoniemi puolestaan oli lähellä iskeä todella näyttävän maalin katkaistuaan KalPan syötön ja harhautettuaan jo puolustajankin - Godla kuitenkin pysyi tilanteessa mukana ja törkkäsi kiekon pois Ilves-hyökkääjän lavasta. KalPa pääsi ylivoimalle ajassa 17.26, kun Arttu Ilomäki lähetti syötön takatolpalle nousevalle Janne Keräselle ja Ilveksen Michael Keränen joutui ottamaan jäähyn. Ilves-kuitenkin selvitti alivoiman ja erätauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Ilvekseltä vahva toinen erä

Ilves aloitti toisen erän terävästi, ja Michael Keränen tasoittikin Juho Liuksialan syötöstä 1-1:een jo ajassa 20.36. Henry Mäntylälle vihellettiin pian jäähy estämisestä, mutta Ilves selvitti alivoiman. Hetki sen päättymisen jälkeen KalPan Niko Mikkolalla oli jälleen hyvä paikka, mutta Hannu Toivonen torjui vedon räpylällä. Parin minuutin kuluttua Liuksiala katkaisi KalPan avauksen ja pelasi Keräselle toisen tekopaikan - KalPa-maalivahti Denis Godla venyi kuitenkin torjuntaan.

Kotijoukkue pääsi yrittämään uudestaan ylivoimalla ajassa 28.19 Teemu Aallon kampitusjäähyn myötä, mutta paras paikka jäähyn aikana tuli Ilvekselle. Aleksi Mustonen vapautti vetopaikkaan Markku Flinckin, joka sai ahdistettunakin hyvän laukauksen aikaan, mutta Godla kesti. KalPan Jaakko Rissanen puolestaan laukoi kertaalleen Arttu Ilomäen hyvästä poikittaissyötöstä, mutta Toivonen torjui varmasti. Jäähyn päätyttyä Teemu Rautiainen tarjoili ovelasti kiekon päädystä maalin eteen nousevalle Aleksi Mustoselle. Tilanne tuli hieman nopeasti, ja Godla sai jälleen varusteensa Mustosen yrityksen eteen. Markku Flinckin syöttö puolestaan tavoitti maalin edestä Niko Ahoniemen, joka yritti vielä jatkaa vierelle Markus Jokiselle, mutta Godla katkaisi syötön.

Ilves laukoi erän viimeisen viisiminuuttisen aikanakin useaan otteeseen, mutta Flinckin, Aallon, Laatikaisen ja Ahoniemen vedot eivät tuottaneet tulosta. KalPa karkasi erän toiseksi viimeisellä minuutilla hyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta ratkaisu viipyi ja lopulta Hannu Toivonen torjui Matias Myttysen vedon. Erän päätösminuutilla Ilveksen Aleksi Mustonen karkasi vielä oikealta laidalta hyvään vetopaikkaan, mutta Godla sai varusteitaan kiekon tielle. Ilves pelasi vahvan toisen erän ja nousi 1-1:een, mutta paikkoja useampaankin maalin olisi ollut.

Ratkaisu venyy voittolaukauskilpailuun

Jos oli Ilves hallinnut toista erää, niin ote siirtyi kolmannen erän alussa takaisin KalPalle. Hannu Toivonen torjui ensimmäisen viisiminuuttisen aikana useita laukauksia pitäen numerot 1-1:ssä. Ilves pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 46.25, kun KalPan Jyri Junnila lähti istumaan kahden minuutin jäähyä. Ensimmäinen paikka tuli kuitenkin KalPalle, kun Alexander Ruuttu katkaisi Teemu Rautiaisen syötön ja karkasi läpiajoon. Toivonen pysyi harhautuksessa mukana ja torjui Ruutun rysty-yrityksen. Ilves loi myös paikkoja, mutta Juho Liuksialan laukaukset ja Jerry D'Amigon ohjaus eivät tuottaneet tulosta.

Hetki ylivoiman päättymisen jälkeen maali oli jälleen lähellä, kun Markus Jokinen laukoi Markku Flinckin syötöstä lähietäisyydeltä ylärimaan. Erän puolivälissä Ilves pääsi hyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta Flinckin syöttö katkaistiin ja tilanne kuivui kasaan. Ilveksen toinen ylivoimamahdollisuus tuli ajassa 51.38. Otto Koivula tarjoili Olli Vainiolle avopaikan, mutta suoraan syötöstä lähtenyt laukaus suuntautui hieman liian keskelle, ja Godla onnistui torjumaan. Viisi minuuttia ennen erän loppua Jokinen vapautti Flinckin nokikkain Godlan kanssa, mutta KalPan puolustus ehti häiritsemään, ja Flinckin yritys meni selvästi ohi maalin.

KalPa sai myös vielä mahdollisuuden ratkaista ottelu ylivoimalla, kun Olli Vainiolle vihellettiin jäähy koukkaamisesta ajassa 55.42. Jaakko Rissasella oli avopaikka poikittaissyötöstä, mutta laukaus karkasi puolityhjän maalin yli. Kolmannen erän viimeiset paikat tulivat toiseksi viimeisellä minuutilla perätysten KalPalle, mutta Toivonen kesti ja viimeinen yritys suuntautui ohi maalin.

1-1-lukemissa jatkoajalle edennyt ottelu oli lähellä ratketa heti jatkoajan alussa, kun Aleksi Mustonen livahti läpiajoon. Denis Godla pysyi kuitenkin harhautuksessa mukana ja torjui Ilves-hyökkääjän yrityksen. Jatkoajan viimeisellä minuutilla Jerry D'Amigo tarjosi vielä Arto Laatikaiselle mahdollisuuden iskeä ratkaisu, mutta Godla onnistui torjumaan puolustajan vedon.

Voittolaukauskilpailun aloitti Ilves. Michael Keränen ei harhautuksessaan onnistunut, mutta myös Hannu Toivonen torjui KalPan Miikka Pitkäsen vedon. Otto Koivulan näyttävä harhautus puolestaan onnistui, ja kiekko painui sisään vasemman tolpan juuresta. Kun Toivonen otti Arttu Ilomäen yrityksen kiinni, oli seuraavana vuorossa olleella Jerry D'Amigolla paikka varmistaa Ilvekselle lisäpiste. Yhdysvaltalaishyökkääjä laukoikin kiekon tarkasti tolpan kautta sisään, ja Ilves pääsi juhlimaan 1-2-voittoa.

Ottelun ratkaisut:

Ottelun avauserä oli KalPan hallintaa, mutta toisessa erässä peliä vei Ilves. Päätöserässä kummallakin joukkueella oli paikkansa iskeä ratkaisu. Voittolaukauskilpailuun asti venynyt ottelu ratkesi, kun Otto Koivula ja Jerry D'Amigo onnistuivat maalinteossa ja varsinaisella peliajalla 32 kertaa torjunut Hannu Toivonen otti KalPan yritykset kiinni.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Vaisuhkon avauserän jälkeen peli kääntyi toisessa erässä

+ Paljon tekopaikkoja varsinaisella peliajalla ja jatkoajallakin

+ Loukkaantumisista huolimatta sarjan kärkijoukkueet kaatuivat viikon sisään

- Luoduista tekopaikoista olisi pitänyt iskeä useampikin maali

- Erien alussa pitäisi olla heti valmiina peliin

Ilveksen parhaat:

Michael Keränen teki 1-1-tasoituksen Juho Liuksialan syötöstä, ja kaksikko oli lähellä iskeä toisenkin maalin. Hannu Toivonen pelasi vahvan ottelun tehden muutaman huipputorjunnankin. Puolustuksessa Olli Vainio jatkoi hyviä otteitaan. Jerry D'Amigo teki jälleen vahvasti töitä, ja myös Jokinen-Flinck-Ahoniemi-ketju oli varsin hyvin esillä.

Seuraava ottelu:

Ilves palaa kotikaukaloon lauantaina, jolloin vastassa on KooKoo. Hakametsään saapuu tuolloin myös vierasjoukkueen 200 hengen vahvuinen faniryhmä. Tervetuloa Hakametsään kannustamaan!

Osta Ilves-KooKoo-liput täältä