Ilves Ilves

25

(2-1, 0-4, 0-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3877

Jukurit Jukurit

Taistelu jatkuu - Jukurit saapuu vieraaksi Hakametsään

10.2.2017 - Marko Herckman
Taistelu jatkuu - Jukurit saapuu vieraaksi Hakametsään

Peräkkäisiltä sijoilta sarjataulukosta löytyvät Ilves ja Jukurit iskevät tänään yhteen Hakametsässä. Illan ottelu on molemmille elintärkeä taistelussa playoff-paikoista. Saako Ilves vihdoin saalistettua kolmen pisteen voiton Hakametsässä?

Asetelmat:

Molemmat joukkueet ovat pelanneet tällä viikolla yhden tappiollisen kotiottelun. Toisena yhdistävänä tekijänä molemmat joukkueet saivat pelata tappiopeleissään messevät määrät ylivoimaa, mutta viimeistelyssä kumpainenkaan joukkue ei onnistunut. Ilveksen ainoan maalin 1-4-tappioon päättyneessä pelissä teki avauserässä Teemu Rautiainen, ja Jukurit jäi kokonaan maaleitta, kun HIFK haki Arttu Luttisen maalilla 0-1-voiton Mikkelistä.

Ilveksen otteet ovat viime aikoina ailahdelleet. Keskiviikon Pelicans-pelin lisäksi viime viikon Turun vierailu jäi vaisuksi. Sen sijaan tamperelaiset ovat viime aikoina onnistuneet kaatamaan esimerkiksi JYPin vieraissa sekä hienon kolmannen erän ja jatkoajan ansiosta KalPan kotona. Ilveksen kokoonpano on viime aikoina elänyt, kun Brett Bulmer lähetettiin Saksaan ja Markus Jokisen kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen. Helpotusta kokoonpanotuskiin toi Matias Soinnun paluu kokoonpanoon. Myös Ville Meskanen lähestyy pelikuntoa.

Jukurit on hävinnyt neljä edellistä kamppailuaan HIFK:lle, KalPalle, Ässille ja Pelicansille. Edellinen voitto tuli tammikuun loppupuolella Kärppiä vastaan. Ilveksellä on ollut kotona tahmeaa, mutta Jukureilla ei ole kulkenut vieraissa. Tämän vuoden puolella mikkeliläiset ovat onnistuneet voittamaan vieraskaukalossa vain kertaalleen.

Edelliset kohtaamiset:

Ilves ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Mikkelissä ja kerran Hakametsässä. Vieraissa vahvasti koko kauden pelannut Ilves on voittanut molemmat Mikkelin pelit. Lokakuun alussa Otto Koivula paukutti kiekon kaksi kertaa Jukureiden verkkoon ja Sami Sandell sinetöi loppulukemiksi 1-3. Joulukuun lopussa Ilves haki puhtaan 0-2-vierasvoiton. Ilves siirtyi toisessa erässä 0-1-johtoon Saksaan viime viikolla siirtyneen Brett Bulmerin Ilves-uran toisella ja viimeisellä maalilla. Aleksi Mustonen sivalsi päätöserässä Ilveksen toisen maalin Jerry D'Amigon esityöstä ja varmisti Ilveksen voiton. Nollapelin Ilveksen maalilla pelannut Antti Lehtonen torjui 21 kertaa.

Kotona Jukureita vastaan pelattiin marraskuussa synkempi peli. Ilves otti pelin haltuunsa, kun Mustonen ja tällä viikolla loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Matias Sointu veivät kotijoukkueen 2-0-johtoon. Kesken kotijoukkueen hallinnan Janne Ritamäki kavensi, ja heti perään Jukurit iski kaksi ylivoimamaalia. Jukurit tarvitsi kolmeen maaliinsa vajaan kymmenen minuuttia, ja Ilves lamaantui lopulta 2-3-tappioon.

Kuumat pelaajat:

Jerry D'Amigo on viime aikoina esittänyt kuumia otteita sanan molemmissa merkityksissä. Tunteenpaloa jenkkihyökkääjästä on löytynyt, ja kultakypäräkin on jo istutettu D'Amigon päähän. Loukkaantumisista toipunut Teemu Rautiainen alkaa saamaan taas juonesta kiinni ja tulee loppukauden aikana olemaan elintärkeä pelaaja Ilvekselle. Samat sanat voi sanoa puolustuspään ykkösnimestä Veli-Matti Vittasmäestä.

Jukureiden tehokkain pelaaja – puolustaja Miika Koivisto – on maajoukkueen matkassa EHT-turnauksessa eikä pelaa Ilvestä vastaan. Hyökkäyspäässä Henrik Koivisto on kantanut koko kauden isoa vastuuta ja tehnyt tehot 12+14. Taustatukea on tullut mm. Zach Budishilta, Turo Asplundilta ja Miika Roineelta. Viimeistä kauttaan pelaava puolustaja Marko Kauppinen on pystynyt vielä tälläkin kaudella tekemään mukavat tehopisteet.

Arvio:

Ilveksen ympärillä on tällä viikolla riittänyt kuhinaa. Kaukalossa taistelevan joukkueen pitää kuitenkin pystyä keskittymään taisteluun pudotuspelipaikasta vaihto kerrallaan. Painetila illan peliin on molemmilla kova – tappio toisi huomattavan määrän lisää vaikeuksia playoff-paikan tavoitteluun. Molemmilla joukkueilla tökkinyt ylivoima tulee varmasti olemaan avainasemassa perjantaina. Ilveksellä on hyvät mahdollisuudet voittoon, varsinkin jos se löytää peliinsä viime aikoina paikoitellen näkyneen taisteluilmeen.

Liput | Avausmaaliveikkaus