Ilves Ilves

25

(2-1, 0-4, 0-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3877

Jukurit Jukurit

Ilvekselle katkera tappio

10.2.2017 - Vesa Suonsyrjä
Ilvekselle katkera tappio

Kuva: Timo Koistinen

Ilves koki kovan iskun pudotuspelitoiveilleen, kun Jukurit haki kolme pistettä Hakametsästä lukemin 2-5. Ilveksen molemmat maalit iski avauserässä Teemu Rautiainen.

Ilves vie tasaisen avauserän

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, vaikka Jukurit pääsikin ylivoimalle jo reilun minuutin pelin jälkeen kun Santeri Vouti kamppasi keskialueella. Ilves selvitti alivoiman helposti ja siirtyi johtoon reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun ajassa 4:27 Teemu Rautiainen ujutti kiekon maaliin. Maalia edelsi Tapio Laakson vahva ajo maalille. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Otto Koivula.

Jukurit loi heti maalia seuraavassa vaihdossa kahdella yhtä vastaan tilanteen, mutta Hannu Toivonen torjui erinomaisesti. Ilves ei kuitenkaan saanut nauttia pitkään johtoasemasta, sillä ajassa 6:49 Zach Budish laukoi 100-0 aloitusvoiton jälkeen pelin tasoihin.

Jukureille tarjoutui loistava paikka siirtyä johtoon, kun Ilves joutui rikkomaan ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Topi Nättinen yritti jotain YouTube-liikettä, mutta epäonnistui täysin ja Hannu Toivonen sai vain sulkea kiekon alleen.

Ilves käytti paikkansa hyvin avauserässä, sillä Teemu Rautiainen teki itselleen kulmassa tilaa ja nousi aloitusoisteen kaarelle ja laukoi etunurkkaan lukemiksi 2-1 ajassa 17:23. Syöttöpisteet kirjattiin Tapio Laaksolle ja Olli Vainiolle.

Jukurit murskaa Ilveksen toisessa erässä

Toisen erän alusta lähtien Ilves oli vaikeuksissa, sillä liike jäi ensimmäiselle erätauolle. Joukkueelle tuotti suuria vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan ja mitä pidemmälle erä eteni sitä suurempi paine Ilveksen päädyssä oli. Ajassa 27:13 Nestori Lähde ohjasi maalin edustalta Marko Kauppisen laukauksen sisään tasoittaen pelin lukemiin 2-2.

Minuuttia myöhemmin peli oli jo 2-3 Teemu Tallbergin ohjatessa maalinedustalta Jukurit johtoon. Samassa ajassa Karri Kivi otti aikalisän. Aikalisä ei tuonut muutosta pelin kulkuun ja yleisö katsomossa huokaili Jukureiden hallitessa kamppailua. Ja kun ajassa 32:42 Nestori Lähteen laukaus painui jälleen ohi Toivosen siirtäen lukemiksi 2-4 vaihtoi Ilves maalille Antti Lehtosen.

Kun Jarkko Parikka joutui kaksiminuuttiselle ajassa 33:31 oli Jukureilla paikka lyödä peli pakettiin. Antti Lehtonen nappasi näyttävän kolmoistorjunnan, mutta ei voinut yksin mitään ja Jukurit iski erän neljännen osumansa, kun Turo Asplund iski luvuiksi 2-5.

Kolmas erä pelataan pois

Jukurit tiputti kolmanteen erään aktiivisuuttaan ja Ilves pääsi näennäiseen hallintaan. Käytännössä peli oli ratkennut jo toisessa erässä ja kolmas erä oli pelkkä muodollisuus. Näin Ilves hävisi huipputärkeän kamppailun valjulla esityksellä.

Ilveksen parhaat:

Teemu Rautiainen ja Tapio Laakso yrittivät, mutta eivät saaneet muulta joukkueelta apua. Laakso keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä, joilla Ilves-kapteeni ylitti 200 tehopisteen rajan Liigassa.

Seuraava ottelu:

Ilves kohtaa ensi viikon tiistaina Helsingissä IFK:n. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi torstaina, jolloin vastassa on HPK.