HIFK HIFK

14

(0-1, 1-1, 0-2)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 6684

Ilves Ilves

Ilves taisteli makean voiton Helsingissä

14.2.2017 - Marko Herckman
Ilves taisteli makean voiton Helsingissä

Ilves nousi uudelle tasolle vaikean viime viikon jälkeen ja kairasi tiistaina arvokkaan 1-4-vierasvoiton Helsingin IFK:sta.

Vahva ensimmäinen erä

Ilves esiintyi avauserässä erittäin vahvasti. Petopaidat oli liikkeellä hyvällä jalalla ja Ilves puhkoi aneemiselta näyttäneen IFK:n puolustusta näyttävillä syöttöketjuilla. Yksi tällainen tuotti maalin, kun Teemu Rautiainen unohtui vapaaksi laidalle. Laituri polki läpiajoon ja sijoitti kiekon varmasti alanurkkaan ajassa 3.53. Syöttöpisteet maaliin Teemu Aallolle ja Tapio Laaksolle.

Koko erä mentiin Ilveksen merkeissä eikä IFK saanut edes Teemu Aallon rangaistuksen aikana mitään aikaiseksi. Ilves sai vaihdosta toiseen luotua painetta IFK:n päätyyn ja hyville paikoille pääsivät mm. Juho Liuksiala ja Eemeli Suomi. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja erätauolle mentiin 0-1-vierasjohdossa.

Toinen erä tasan

Jos ensimmäinen erä meni Ilvekselle, oli toisen erän alkupuolisko täyttä IFK:n hallintaa. Alkuminuuttin paras paikka kotijoukkueella oli Lennart Petrellin ohjaus, jonka Antti Lehtosen patja kuitenkin pysäytti. Ajassa 24.55 Ilves sai lahjaylivoiman, kun Michael Keräsen maila osui Jerry D'Amigoon ja tuomarit näkivät IFK:n Juuso Puustisen olleen tilanteessa rikkonut pelaaja. Ilveksen ylivoima oli kehnoa ja jäähyn päätyttyä puolustuspakka sekosi, jonka päätteeksi Juhamatti Aaltonen pääsi sivaltamaan tasoituksen ajassa 27.10.

Toisen erän ensimmäistä puolikasta Ilveksen osalta kuvasi se, että Veli-Matti Vittasmäen lavasta lähtenyt erän ensimmäinen Ilves-laukaus nähtiin ajassa 29.30. Hetki tästä ja Jerry D'Amigon taklaus Kai Kantolaan tulkittiin estämiseksi ja IFK pääsi ylivoimalle. Kotijoukkue sai aikaan muutaman paikan, mutta Ilves selvitti alivoiman. Viitisen minuuttia ennen erän loppua Ryan O'Connor pääsi kertaalleen ja Juhamatti Aaltonen kahdesti kokeilemaan liki tyhjään Ilves-maaliin, mutta joka kerta helsinkiläiset pyyhkivät vain pölyjä kiekon päältä.

Erän toinen puolisko oli kokonaisuutena tasaista pelaamista ja Ilveskin pääsi paremmin kiinni peliin. Kotijoukkueen Robert Leino koukki ahnaasti maalille nousseen Aleksi Mustosen kumoon ajassa 36.23 ja Ilves pääsi ylivoimalle. Michael Keräsen tolppakudin jälkeen Ilves onnistui maalinteossa. Jerry D'Amigo ja Marcus Fagerudd pelasivat kiekon Otto Koivulalle, joka ujutti limpun Niilo Halosen patjan alta maaliin ajassa 37.45. Näistä numeroista lähdettiin päätöserään.

Ilves nappaa makean voiton

Kolmas erä starttasi Ilveksen maalilla. Teemu Rautiainen kävi nappaamaan kiekon maalin takana seikkailleelta Niilo Haloselta ja syötti sen maalin edessä odotelleelle Otto Koivulalle. Koivula tinttasi kiekon varmasti reppuun ja vei Ilveksen 1-3-johtoon ajassa 41.20. Kahden maalin johdossa Ilves pelasi varmaa ja aktiivista kiekkoa. IFK sai paikoitellen painetta hyökkäyspäähän, mutta Ilves ajoi helsinkiläiset pääasiassa kulmiin ja erässä kymmenen kertaa torjunut Antti Lehtonen hoiti loput.

Reilut pari minuuttia ennen loppua kotijoukkue otti maalivahdin pois. Muutamaan laukausta enempää IFK ei kuitenkaan saanut aikaiseksi ja lopulta kymmenen sekuntia ennen pelin päätöstä Jarkko Parikka pisti omasta päästä kiekon laidan kautta IFK:n verkkoon. Puolustajan kauden avausmaali sinetöi loppulukemiksi 1-4.

Ottelun ratkaisut:

Ilves pelasi toisen erän alkua lukuun ottamatta varmaa jääkiekkoa. IFK:lla oli toisessa erässä paikkoja useampaankin maaliin, mutta Ilves taisteli ja sai pidettyä numerot tasoissa. Otto Koivulan johtomaalin jälkeen Ilves pelasi järkevää puolustuspeliä ja aktiivista hyökkäyspeliä – tuloksena varma 1-4-voitto Helsingistä.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Joukkue kokosi itsensä erinomaisesti vaikean viime viikon jälkeen.

+ Tasapainoista peliä kentän molemmissa päädyissä.

+ Ylivoimamaali.

Ilveksen parhaat:

Teemu Rautiainen pelasi läpi ottelun hyvällä asenteella. Otto Koivula painoi kaksi erittäin tärkeää maalia. Antti Lehtonen teki maalilla tarvittavan. Hyvää kautta pelaava Jarkko Parikka sai tänään palkinnon maalinkin muodossa.

Seuraava ottelu:

HPK saapuu Hakametsään torstaina, ja ottelu alkaa kello 18.30. Ystävänpäivän kunniaksi kaikki liput kaksi yhden hinnalla. Tervetuloa kannustamaan huipputärkeään otteluun!

Ilves-HPK-liput | FB-tapahtuma