Ilves Ilves

40

(1-0, 1-0, 2-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 4305

HPK HPK

Ilves nollasi HPK:n Hakametsässä

16.2.2017 - Mikko Alahäivälä
Ilves nollasi HPK:n Hakametsässä

Kuva: Pekka Suojanen

Ilves otti viikon toisen kolmen pisteen voittonsa kaataessaan HPK:n maalein 4-0. Täyden pistepotin myötä tupsukorvat nousivat vain kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

KUVARAPORTTI

Flinck iskee alivoimalla

Ilves aloitti erän hyvin, ja Aleksi Mustosen pelasi jo avausminuutilla viivaan vetopaikan Jarkko Parikalle, jonka laukauksen HPK:n Antti Karjalainen kuitenkin torjui varmasti. Kerhon ensimmäinen paikka tuli reilun kahden minuutin pelin jälkeen, mutta Antti Lehtonen torjui patjojen väliin suuntautuneen vedon. Seuraavan minuutin aikana Ilvekselle avautui kaksikin paikkaa, mutta Tapio Laakson ja Jerry D'Amigon laukaukset eivät tuottaneet tulosta. HPK:n Janne Lahti puolestaan pelattiin hyvällä avaussyötöllä läpiajoon, mutta hyökkääjän veto meni Lehtosen torjunnan kautta vasemmalta ohi.

Avauserä sujui hienoisessa Ilves-hallinnassa, ja laukauksia nähtiin seuraavien minuuttien aikana myös Michael Keräseltä, Niko Ahoniemeltä, Jerry D'Amigolta ja Otto Koivulalta, mutta tulosta ei tullut. Ottelun ensimmäinen jäähy tuli ajassa 13.52 Ilveksen Teemu Aallolle, mutta avausmaalin iski silti kotijoukkue. Aleksi Mustonen ja Markku Flinck karkasivat hyökkäykseen kahdella nollaa vastaan, ja Flinck laukoi Mustosen syötön komeasti oikeaan yläkulmaan ajassa 14.35. Sama kaksikko oli iskeä toisenkin alivoimamaalin saman jäähyn aikana, mutta tällä kertaa Flinckin suora laukaus suuntautui vasemmalta ohi. Erän loppu oli varsin tasaista pelaamista, mutta viime sekunneilla saatiin vielä yksi tilastomerkintä, kun HPK:n Joni Tuulolalle vihellettiin jäähy kiinnipitämisestä.

Fagerudd laukoo kauden avausmaalinsa

Ilves sai aloittaa toisen erän ylivoimalla, mutta pakkopeli ei tulosta tuottanut. Erän ensimmäinen hyvä vetopaikka pelattiin Severi Sillanpäälle nopealla poikittaissyötöllä, mutta Antti Lehtonen liikkui nopeasti sivuttain ja ehti torjumaan Sillanpään laukauksen. Vierasjoukkueen paine jatkui, mutta Lehtonen kesti ja Eero Somervuoren sekä Mathias Porselandin laukaukset kilahtivat tolpasta takaisin kentälle.

Kerhon hallinnan jälkeen Ilves sai käännettyä painopisteen toiseen päätyyn, mutta kunnon tekopaikoille ei tahdottu päästä. Veli-Matti Vittasmäen kova viivavetokin nousi yli maalin. Ajassa 30.28 Porselandille vihellettiin jäähy kampituksesta, eikä Ilves jättänyt tällä kertaa hyödyntämättä tilaisuuttaan. Marcus Fagerudd sai tilaa vasemmalla laidalla ja laukoi b-pisteen kohdalta tarkasti oikean tolpan kautta sisään vieden Ilveksen 2-0-johtoon ajassa 32.22. Kyseessä oli puolustajan kauden avausmaali.

Maalin jälkeen peli eteni tasaisena ilman kunnon tekopaikkoja. HPK pääsi ylivoimalle ajassa 36.48, mutta Antti Lehtonen selvitti sekä vaarallisen ohjauksen että muutaman viivavedon. Myös Ilveksellä oli tilaisuus iskeä alivoimalla, kun Markku Flinck hyödynsi jälleen avautuneen väylän ja nousi hyökkäysalueelle. Keskushyökkääjän laukaus kimposi kuitenkin Antti Karjalaisen olkapäätorjunnan kautta päätyverkkoihin. Toiselle erätauolle mentiin Ilveksen 2-0-johdossa.

Keränen ratkaisee

HPK oli lähellä nousta maalin päähän kolmannessa erässä, kun Janne Lahden nopea laukaus kilahti tolppaan, mutta Ilves selvisi tälläkin kertaa säikähdyksellä. Erän alku oli muutenkin vierasjoukkueen hallintaa, mutta tupsukorvat puolustivat keskustan varsin kontrolloidusti.

Joonas Lehtivuorelle tuomittiin jäähy poikittaisesta mailasta ajassa 48.30 ja vain neljä sekuntia myöhemmin Joni Tuulola purki kiekon pleksin yli. Ilves pääsi kahden miehen ylivoimalle ja muutti 50 sekunnin kuluttua lukemat 3-0:aan. Michael Keränen käytti saamansa tilan ja laukoi tarkasti Karjalaisen kilpikäden puolelta sisään.

Ville Meskasella, Markku Flinckillä ja Juho Liuksialalla oli omat paikkansa lisätä Ilveksen johtoa, mutta laukaukset eivät löytäneet oikeaa osoitettaan. HPK joutui ottamaan Karjalaisen ajoissa pois maalin suulta hakiessaan kavennusmaalia. Ilves pääsi kuitenkin iskemään lopullisen ratkaisun, kun Jerry D'Amigo vapautti Aleksi Mustosen, joka sinetöi loppulukemat 4-0 tyhjään maaliin ajassa 57.06. Ilves nousi voitollaan vain kahden pisteen päähän pudotuspeliviivan päällä olevasta Sportista.

Ottelun ratkaisut:

Ilves oli valmiina kamppailemaan ottelun alusta asti, ja Markku Flinck iski tärkeän avausmaalin alivoimalla. Kotijoukkue pelasi tasapainoisen pelin ja onnistui erikoistilanteissaan hyvin. Antti Lehtosen torjunnat sekä Marcus Fageruddin ja Michael Keräsen ylivoimamaalit ratkaisivat ottelun Ilvekselle.

Ilveksen parhaat:

Kotijoukkueessa oli tänään monta onnistujaa. Antti Lehtonen torjui 30 kertaa ja kauden kolmannen nollapelinsä. Markku Flinck oli vahvasti esillä läpi ottelun. Marcus Fagerudd laukoi kauden avausmaalinsa, ja Michael Keränen osoitti ratkaisukykyään. Kahdeksassa viime ottelussa tehot 3+7=10 iskenyt Otto Koivula keräsi tänään kaksi syöttöpistettä ja nousi Ilveksen sisäisen pistepörssin kärkeen.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Koko joukkue oli valmiina otteluun

+ Tasapainoinen ja ryhdikäs esitys kotiyleisön edessä

+ Kolme tehtyä erikoistilannemaalia

+ Eroa pudotuspeliviivan päällä olevaan Sportiin enää kaksi pistettä

- Edellisestä kolmen pisteen kotivoitosta Hakametsässä ehti kulua 99 päivää

Seuraava ottelu:

Lauantaina on vuorossa Tapparan isännöimä paikallispeli. Ilveksen seuraava varsinainen kotiottelu on tiistaina Ässiä vastaan.

KUVARAPORTTI