Ilves Ilves

32

(1-0, 0-0, 2-2)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 7300

Lukko Lukko

Kaataako Ilves jälleen Lukon?

11.3.2017 - Vesa Suonsyrjä
Kaataako Ilves jälleen Lukon?

Loppuunmyyty Hakametsä ja hurjavireinen Ilves. Lauantaina on luvassa todellinen herkkupala, kun Ilves kohtaa mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettäneen Rauman Lukon ja janoaa täyttä pistepottia runkosarjan viimeisessä kotiottelussa.

Asetelmat

Ilves etenee vahvassa myötätuulessa, sillä joukkue on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään seitsemän ja viimeiset viisi kamppailua ovat päättyneet Ilveksen voittoon varsinaisella peliajalla. Ilves onkin kuntopuntareiden kärkipäässä ja se on aiheuttanut pientä buumia katsomoissa. Edellisenä lauantaina joukkue haki huipputärkeät pisteet Rauman Lukolta huikeasti kannustaneen arviolta 450 henkisen vieraskatsomon suureksi riemuksi. Edellisessä ottelussaan Ilves kävi hakemassa pisteet KooKoo:n vieraana lukemin 2-4. Viime aikaisen supervireensä myötä Ilves on noussut pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle sijalle 10. Ilveksellä on jäljellä kaksi kamppailua ja lähinnä mielenkiinto kohdistuu ylöspäin, jossa neljä pistettä edellä on HIFK, jolla on myös kaksi kamppailua jäljellä. Teoreettisella tasolla myös viivan alla oleva Mikkelin Jukurit vielä uhkaa Ilvestä, sillä se on kolme pistettä jäljessä ja sillä on yksi kamppailu pelaamatta.

Ilveksen valmennus ansaitsee hatunnoston, sillä sieltä ei ole julkisuuteen asti kantautunut rutinaa loukkantumisista tai tuomaritoiminnasta, vaan focus on säilynyt koko ajan tekemisessä. Tämä on tausta koko loppukauden nosteelle, sillä joukkueen peli-ilme on kirkastunut joukkueen saatua viimein jonkinlaisen permanentin ketjuihin. Voidaankin sanoa pinnan alla näkyneen potentiaalin pulpahtaneen pintaan juuri oikealla hetkellä. Ilvestä ei kannata enää aliarvioida.

Raumalaisten kausi on ollut äärettömän vaikea. Liigan kolmanneksi korkeimmalla pelaajabudjetilla operoiva ryhmä lähti tappioiden tielle heti kauden alusta ja pitkäaikaisesta apuvalmentajasta päävalmentajaksi nostettu Juha Vuori sai maksaa siitä työpaikallaan. Marraskuun loppupuolella vetovastuun ottanut Kari Heikkilä nosti Lukon mukaan pudotuspelikamppailuun, mutta lopulta viimeinen isku haaveille tuli torstaina, kun Jukurit oli parempi lukemin 3-4. Pettymys raumalaisten keskuudessa on varmasti ollut raju ja nyt mahdollisuutensa menettänyt ryhmä joutuu nälkäisen kotijoukkueen hampaisiin.

Edelliset kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Lokakuun 25. päivä Ilves kävi hakemassa varmalla esityksellä 1-3-voiton Raumalta. Puolustaja Arto Laatikainen pomputti Ilveksen toisessa erässä johtoon, mutta Joonas Niemelä toi raumalaiset erän puolivälissä tasoihin. Päätöserässä Ilveksestä astui esiin Otto Koivula, joka taituroi Ilveksen 1-2-johtoon ylivoimalla. Lopullisen ratkaisun tyhjään verkkoon iski Matias Sointu.

Toinen kohtaaminen käytiin Hakametsässä joulukuun ensimmäisenä päivänä. Vaikeaa vaihetta elänyt Ilves nyhjäsi kotonaan maaleitta tehden 36 kertaa torjuneesta Lukkoveskari Jakub Stepanekista ottelun sankari. Pelin ainoan maalin iski toisen erän viimeisellä minuutilla Aleksi Saarela.

Edellinen kohtaaminen iskettiin jälleen Raumalla viime lauantaina. Lukko onnistui kahdesta ensimmäisestä paikastaan, mutta loistavan kamppailun pelannut Ilves tuli rinnalle ensimmäisessä erässä ja painoi kaasu pohjassa voittoon lukemin 3-5.

Kuumat pelaajat

Ilveksestä on vaikeaa nostaa yksittäisiä pelaajia esiin koko paletin toimiessa tällä hetkellä hienosti. Edellisessä kamppailussa kaksi maalia tehnyt Santeri Vuoti sai palkinnon kovasta työstään kahden maalin muodossa ja koko kolmosketju Liuksiala-Vuoti-Suomi on pelannut hyvin yhteen viime kamppailuissa. Jerry D´Amigo on noussut joukkueen sisäisessä pistepörssissä pisteen päähän Tapio Laaksosta (32-31). Kovasti taisteleva D´Amigo on noussut kannattajien suosikiksi peräänantamattomalla asenteellaan ja halullaan voittaa kamppailuita.

Lukon viime aikojen tehomies on ollut tulevaisuuden huippupelaaja Aleksi Saarela, joka on iskenyt tehot 3+3 maaliskuun kolmessa ottelussaan. 39-vuotias Ville Vahalahti on iskenyt jälleen kerran huipputehot. Etenkin ylivoimalla huippuvaarallinen Vahalahti on tehnyt peräti 44 tehopistettä tällä kaudella.

Lauantaina pitkästä aikaa täysi halli?

Runkosarjassa edellinen täysi halli poislukien paikallispelit ja Ilves-Teko kamppailut on 10.12.2011 pelattu Ilves-HIFK kamppailu, jossa Ilves jäädytti Jukka Tammen paidan. Tuon jälkeen myös 22.3.2012 liigakarsintojen ensimmäisessä kohtaamisessa Ilves-Sport oli täysi halli. Perjantaina lipunmyynti oli siinä pisteessä, että on perusteltua uskoa että halli myydään viimeistään pelipäivänä täyteen.

Pelaajakommentit, Veli-Matti Vittasmäki:

- Lauantain kohtaamisesta Lukon kanssa jäi päällimmäisenä käteen kolme pistettä. Toki nyt tiedetään millainen joukkue tulee vastaan ja kuinka he pelaavat. Ei kannata kuitenkaan lähteä luulemaan mitään. Peli pitää aina pelata eikä pisteitä jaeta luulemma.

- Viime aikoina joukkueen pelaaminen on ollut hyvää, ei missään nimessä täydellistä mutta hyvällä tasolla. Kopissa on sellainen extrahieno fiilis ja pelaaminen maistuu kaikille. Ollaan päästy koko joukkueena samalle sivulle pelaamisen suhteen ja se näkyy.

- Meillä oli vaikea vaihe ja pidimme paljon palavereja ja kävimme läpi asioita. Oli ihan selvää, että pelin pitää parantua jos ei haluta että pudotuspelijuna jättää asemalle. Nyt näyttää jo hyvälle sen suhteen, mutta kaksi peliä on vielä jäljellä.

- On aivan loistavaa, että on odotettavissa jopa täysi halli! Saimme jo parissa edellisessä kotipelissä vähän makua siitä miltä isot katojamäärät tuntuvat ja on pakko kehaista, että sytyttäähän tuollainen kannustus pelaamaan entistäkin paremmin.

Arvio

Hurjassa vireessä oleva Ilves saa taakseen loppuunmyydyn Hakametsän. Vastaan asettuva Lukko oli lopulta vastaantulija lauantaina Raumalla ja sitä painaa torstaina kadonneet pudotuspelimahdollisuudet. Ilves lähtee otteluun selkeänä suosikkina, mutta vierasjoukkuetta ei voi aliarvioida sillä luulemalla sarjassa ei voiteta yhtään ottelua.

Liput (seisomapaikkoja jäljellä) | Avausmaaliveikkaus

Hallissa jaetaan 1000 ensimmäiselle naiselle ruusu keskiviikkoisen naistenpäivän kunniaksi.