Ilves Ilves

32

(1-0, 0-0, 2-2)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 7300

Lukko Lukko

Ilves räjäytti täpötäyden Hakametsän voitonjuhliin

11.3.2017 - Marko Herckman
Ilves räjäytti täpötäyden Hakametsän voitonjuhliin

Ääriään myöten pullistellut Hakametsä sai nähdä sankariensa voiton, kun Ilves punnersi 3-2-voiton Rauman Lukosta. Karnevaalitunnelmassa pelatun ottelun voittaminen varmisti samalla Ilveksen playoff-paikan.

KUVARAPORTTI

D'Amigo lyö alkutahdit

Ilves aloitti pelin hyvin ja hallitsi ensimmäistä erää. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Ilves sai luotua muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta hyvän pelin Lukon maalilla pelannut Kaapo Kähkönen torjui niin Teemu Rautiaisen kuin Markku Flickinkin yritykset. Ajassa 9.34 Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Steven Seigo huitoi maalin edustalle noussutta Michael Kerästä. Ilveksen ylivoimamylly jauhoi koko kaksi minuuttia, mutta Lukko pystyi rimpuilemaan mukana. Muutama sekunti jäähyn päätyttyä verkko kuitenkin heilui. Kiekko kiersi jokaisen Ilves-pelaajan kautta ensin Olli Vainiolle, jonka laukaukseen Kähkönen venytti huipputorjunnan. Irtokiekossa oli kuitenkin ensimmäisenä Jerry D'Amigo, joka räjäytti täpötäyden Hakametsän ensimmäisen kerran ajassa 11.40.

Maalin jälkeen Ilves piti Lukkoa koko loppuerän pihdeissään. Kuumana läpi erän käynyt Lukko-hyökkääjä Valentin Claireaux niittasi itsensä laitataklauksesta jäähylle ja Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 13.13. Toinen ylivoima jäi kuitenkin ensimmäistä vaisummaksi. Aivan erän lopulla Aleksi Mustonen porhalsi vielä hyvään paikkaan, mutta lisäosumia erässä ei nähty ja tauolle lähdettiin Ilveksen 1-0-johdossa.

Tahmea toinen erä

Toinen erä oli Ilvekseltä vaisu. Lukko nosti karvausta ja pelasi ensimmäistä erää aktiivisemmin, ja Ilveksellä oli paikoin vaikeuksia päästä kontrolloidusti pois omasta päädystä. Kovin montaa maalintekopaikkaa vierailijat eivät hallinnastaan huolimatta saaneet aikaiseksi. Ilveksen paras paikka erässä tuli Michael Keräsen jälkeen Aleksi Mustosella, joka ei kuitenkaan saanut syötöstä suoraa laukausta aikaiseksi ja Kähkönen ehti peittämään. Kumpikaan joukkue ei onnistunut toisessa erässä maalinteossa ja päätöserään mentiin Ilveksen maalin johdossa.

Kapteeni nousee esiin

Kolmas erä sai Ilveksen osalta karmean alun, kun Ville Vahalahti pääsi kiepauttamaan pelin tasoihin jo 16 sekunnin pelin jälkeen. Ajassa 45.31 Ilvekselle tuli lisää vaikeuksia, kun Jarkko Parikka passitettiin laitataklauksesta jäähylle. Alivoimasta tuli kuitenkin Ilveksen juhlaa. Jerry D'Amigo katkaisi Lukon hyökkäyksen ja vapautti syötöllään Tapio Laakson läpiajoon. Kapteeni käytti patenttiratkaisuaan ja ampui Kähkösen längistä Ilveksen alivoimalla 2-1-johtoon ajassa 45.553.

Johtomaalin jälkeen Ilves otti pelin jälleen haltuunsa ja piti raumalaiset kurissa. Ajassa 49.33 ääriään myöten pullistellut Hakametsä sai lisää juhlan aihetta kun tulokkaiden maalipörssin kärkinimi Juho Liuksiala sai nostaa kädet kohti kattoa 3-1-maalin merkiksi. Syöttöpisteet Liuksialan maaliin keräsivät Santeri Vuoti ja Eemeli Suomi. Loppu oli kosmetiikkaa ja karnevaalia. Ilves hallitsi täyden hallin hurratessa ja vaikka Lukko onnistui vielä kaventamaan 0,6 sekuntia ennen loppua, otti Ilves makean 3-2-voiton ja pääsi tuulettamaan playoff-paikkaansa.

Ottelun ratkaisut:

Ilves kesti sitkeästi henkisesti vaikean ottelun ratkaisuhetkillä. Tapio Laakson 2-1-alivoimamaalin jälkeen oli selvää, että vahva Ilves ei ottelua tule häviämään.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Ilves pystyi kovassa paineessa voittamaan ilman paineita pelanneen Lukon.

+ Joukkue on kasvanut kauden aikana ja pystyy kääntämään tiukkoja pelejä voitoksi.

+ Täpötäysi Hakametsä näytti mistä ilvesläiset on tehty.

+ Playoff-paikan varmistuminen.

Ilveksen parhaat:

Tämän illan ottelu jos joku oli koko joukkueen voitto.

Seuraava ottelu:

Ilves pelaa vielä yhden runkosarjaottelun Vaasassa maanantaina. Pudotuspelien ensimmäinen kierros käynnistyy Ilveksen osalta vierasottelulla keskiviikkona ja heti seuraavana päivänä pelataan Hakametsässä.

Päävalmentaja Karri Kivi:

- Kyllä me tietysti haluttiin playoffeja pelata. Kahdeksan joukkoon oli tavoite, mutta tämä oli nyt sellainen välitavoite.

- Itse olen unelmoinut siitä, että näkisi Ilves-yleisön hymyilevän. Viirit heiluu ja muksut kulkee ylpeinä Ilves-pipot päässä. Viime aikoina se on ollut sitä, ja se tässä varmaan eniten mieltä lämmittää.

- Tänään näki, että ensimmäisessä erässä oli hurmos joukkueessa ja yleisössä. Kakkoserässä ruvettiin sitten jäpittämään ja seuraamaan kelloa – tekeminen vähän loppui. Laakson huikea alivoimamaali laittoi taas elämän raiteilleen, ja sitä myöden homma jatkuu.

KUVARAPORTTI


Playoff-kausikortit ovat myynnissä nyt! Elä hetkessä ja tilaa omasi täältä!