Sport Sport

20

(0-0, 1-0, 1-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3098

Ilves Ilves

Runkosarja päätökseen Vaasassa

13.3.2017 - Vesa Suonsyrjä
Runkosarja päätökseen Vaasassa

Kuva:Pekka Suojanen

Ilves päättää runkosarjansa Vaasassa panoksettomalla kamppailulla Vaasan Sportia vastaan. Ilves sijoittuu runkosarjassa kymmenenneksi ja pelaa keskiviikkona alkavissa pudotuspeleissä joko Kärppiä, Pelicansia tai Ässiä vastaan.

Asetelmat

Kotijoukkueena esiintyvä Vaasan Sport on ollut rumassa syöksykierteessä viimeiset ajat. Vielä kuukausi sitten joukkue oli yksi Ilveksen päävastustajista pudotuspelikamppailussa, mutta viimeisetsä kymmenestä pelistä Sport on kerännyt tasan yhden pisteen ja samalla sarjasijoitus on romahtanut toiseksi viimeiseksi. Vaasalaiskannattajat ovat samalla suivaantuneet toimintaan ja edellisessä kotiottelussa katsomobanderolleissa vaadittiin vastuunkantoa ja päävalmentaja Tomek Valtosen eroamista. Sportin loppusijoitus tämän kauden Liigassa on joko nykyinen neljästoista tai pykälää korkeampi mikäli Sport kerää pisteen enemmän ottelustaan kuin KooKoo.

Ilves lähtee kamppailuun päinvastaisissa asetelmissa, sillä joukkue on voittanut perättäin kuusi kolmen pisteen voittoa. Lauantaina Hakametsässä koettiin poikkeuksellinen hurmostila kun joukkue kaatoi Lukon 3-2 ja varmisti samalla pudotuspelipaikan. Ennen viimeistä kierrosta Ilves on sementoinut asemansa runkosarjan kymmenentenä. Pudotuspelien avauskierroksella joukkue kohtaa viimeisen kierroksen kamppailuiden lopputulokseista riippuen Oulun Kärpät, Lahden Pelicansin tai Porin Ässät. Ennen viimeistä kierrosta Ilveksen maalisuhde on 143-144. Voittamalla Vaasassa joukkueen maalisuhde runkosarjassa jäisi positiiviseksi ensi kerran kauden 2005-2006 jälkeen.

Edelliset kohtaamiset

Tällä kaudella joukkueet ovat ottaneet yhteen jo viidesti. Kautta oli kulunut alle viikko, kun ensimmäinen kohtaaminen nähtiin Vaasassa. Ilves nousi kahdesti maalin takaa tasoihin ja vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Ville Meskanen iski ylivoimalla loppunumeroiksi 2-3.

Lokakuun puolivälin tienoilla oli Ilveksen vuoro isännöidä. Sport meni avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Ilves kuittasi tilanteen tasoihin reilu minuutti ennen toista erätaukoa. Teemu Aalto vei kolmannen erän alkuhetkillä Ilveksen johtoon, mutta Sport nousi tasoihin vain reilu puoli minuuttia ennen täyttä aikaa ja Joel Koivuranta nosti vaasalaiset voittoon jatkoajan viimeisellä minuutilla.

Marraskuun lopulla pelattiin jälleen Vaasassa, jossa Ilves rökitti Sportin selkein 2-6 lukemin. Jerry D´Amigon ja Matias Soinnun hääriessä avainrooleissa. Tammikuun alussa Sport pilasi Teemu Aallon kahdeksannensadannen pelin ja vei pisteet lukemin 2-4. Lukuisista loukkantumisista kärsineen Ilveksen valopilkku oli Topias Haapasen hieno uran avausmaali.

Viides kohtaaminen pelattiin Hakametsässä reilun 6000 katsojan edessä. Ilves ei jättänyt Sportille mitään mahdollisuuksia vaan Juho Liuksialan kahden maalin johdolla nappasi tärkeän 4-0 voiton.

Näin viiden ottelun jälkeen pisteet on jaettu 10-5 Ilveksen hyväksi.

Seuraa heitä

- Sportin kokenut hyökkääjä Tuomas Vänttinen jättää seuran kauden jälkeen. Muhkeasta parrastaan tuttu taistelija iski edellisellä kaudella hulppeat tehot ja peräti 18 maalia. Tälla kaudella tehopisteitä on kertynyt ainoastaan seitsemäntoista.

- Riskan veljekset Erik ja Filip eivät pelaa miellyttääkseen vastustajien pelaajia tai kannustajia. Fyysiset ja isokoiset veljekset ovat pelanneet pitkään Vaasassa ja antavat varmasti kaikkensa tässäkin kamppailussa. Nuorempi Erik on tehnyt lähes tuplasti tehoja isoveljeensä nähden (15-8).

- Ilveksen maalilla pelaa kokenut Hannu Toivonen, jolla on kokemusta myös Sportin maalilta.

- Marcus Fagerudd saa tänään täyteen 100- Liigaottelua. Aiemmissa 99 kamppailussa "Keni" on kerännyt tehot 9+17=26 Alkukaudesta lukuisista loukkantumisista kärsinyt peluri on parantanut peliään kauden kääntyessä loppupuolelleen.

Kumpi voittaa sisäisen pistepörssin?

Jerry D´Amigo ja Tapio Laakso lähtevät viimeiseen kamppailuun tasapistein (33) D´Amigolla on enemmän maaleja ja yleisön rakastama jenkkihyökkääjä kantaakin kultaista kypärää päätöskierroksella.

Arvio

Ilves lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina joukkueiden kuntokäyrien osaittaen täysin eri suuntiin. Sport haluaa varmasti voittaa viimeisen ottelun yleisölleen, mutta Ilvksellä on kaikki eväät pilata Vaasalaisten tunnelma itselleen merkityksettömässä kamppailussa.