Sport Sport

20

(0-0, 1-0, 1-0)

60:00 - Ottelu päättynyt 

60:00 - Ottelu päättynyt 

Yleisöä 3098

Ilves Ilves

Ilves jäi maaleitta Vaasassa

13.3.2017 - Mikko Alahäivälä
Ilves jäi maaleitta Vaasassa

Pudotuspelipaikkansa jo varmistaneen Ilveksen runkosarja päättyi Vaasassa Sportin vieraana. Tunnetaso jäi kauas edellisistä kamppailuista panoksettoman ottelun päättyessä Sportin 2-0-kotivoittoon.

Maaliton avauserä

Tänään 25 vuotta täyttävä Teemu Rautiainen laukoi erän alkuminuuteilla terävästi suoraan Tapio Laakson aloitusvoitosta, mutta Ilves-hyökkääjä ei onnistunut yllättämään Sportin Mika Järvistä. Kotijoukkueen ensimmäinen paikka tuli yksinkertaisella reseptillä: kiekko viivasta maalille ja terävästi irtokiekkoon. Kuukauden tauon jälkeen Ilveksen maalilla torjunut Hannu Toivonen kuitenkin selvitti tilanteen.

Kuudennella minuutilla Marcus Fagerudd antoi terävän avaussyötön vauhtiin Matias Soinnulle, joka nousi hyökkäysalueelle ja tarjosi vierelle vetopaikan Jerry D'Amigolle. Laukaus lähti terävästi, mutta Järvinen näki kiekon hyvin ja torjui. Vajaan minuutin päästä Juho Liuksiala pääsi vapaaseen vetopaikkaan, mutta Sportin Järvinen torjui jälleen sekä ensimmäisen laukauksen että Liuksialan redoundyrityksen. Ilveksen harhasyöttö puolestaan avasi Sportin Joel Kivirannalle avopaikan, mutta Toivonen torjui, ja Jesse Paukun yritys reboundista lipsahti maalialueen läpi ja toiselta puolen ohi.

Teemu Aallon jäähyn aikana kotijoukkueen Markus Nenonen kilautti tolppaa ja Aleksi Ainali sai kävellä vapaasti maalille, mutta hyökkääjä ei saanut kiekkoa verkkoon maalin kulmalta harhautuksen jälkeen. Aivan erän lopussa kokoonpanoon palannut puolustaja Arto Laatikainen avasi tarkasti oikeaan laitaan Aleksi Mustoselle, joka nousi alueelle ja leikkasi keskelle, mutta hyökkääjän laukaus ei löytänyt verkkoon asti. Avauserä ei montaa huippupaikkaa tarjonnut, ja erätauolle siirryttiin 0-0-tilanteessa.

Sport johtoon paitsiomaalilla

Sportin Joel Kivirannalle avautui toisen erän alussa vapaa vetopaikka keskeltä parhaalta sektorilta, mutta hyökkääjän laukaus painui selvästi vasemmalta ohi. 27. peliminuutilla Teemu Rautiainen tarjoili oikealta laidalta komean rystysyötön maalille nousevan Tapio Laakson lapaan, mutta suora ohjaus pysähtyi Mika Järvisen varusteisiin.

Erän puolivälin jälkeen Sport pelasi muutamalla nopealla syötöllä kiekon maalin eteen Aleksi Ainalille, mutta keskushyökkääjän laukaus suuntautui avopaikassa vasemmalta ohi. Jerry D'Amigo nousi hetken kuluttua suoraviivaisesti maalille, mutta kultakypärä ei saanut ahdistettuna kunnon vetoa aikaan. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 34.31, kun Sportin Tomi Körkön rannelaukaus upposi sisään. Tilannetta edelsi päivänselvä paitsio, joka meni kuitenkin tuomareilta ohi.

Erän viimeisellä minuutilla Markku Flinck pelasi toiseen aaltoon takaa nousevalle Jarkko Parikalle, mutta puolustajan laukaus nousi yli maalin. Toiselle erätauolle mentiin Sportin 1-0-johdossa.

Riska osuu erän alkuun, Järvinen pitää nollan

Kotijoukkue karkasi kolmannen erän alussa 2-0-johtoon, kun vapaaksi jäänyt Filip Riska ohjasi Tommi Tikan syötön sisään maalin edestä ajassa 42.15. Minuutin kuluttua edellisestä Riska tarjosi Markus Nenoselle tekopaikan, mutta hyökkääjän laukaus painui oikealta ohi. Erän yhdeksännellä minuutilla Sportin viivalaukaus meni Hannu Toivosen räpylän kautta ohi, ja perään toisessa päädyssä Mika Järvinen torjui Jerry D'Amigon rystylaukauksen.

Panokseton ottelu ei suuria tunteita tarjonnut, mutta ajassa 52.17 tunteet hieman kuohahtivat, kun Ilveksen Jarkko Parikan taklaus tuli selän puolelta ja Sportin Markus Kankaanperä kävi asiasta muistuttamassa. Tilanteesta tuomittiin molemmille jäähy väkivaltaisuudesta. Ville Meskanen pääsi laukomaan Arto Laatikaisen hienosta avaussyötöstä, ja Otto Koivula sekä Teemu Rautiainen petasivat Tapio Laaksolle hyvän vetopaikan, mutta kummastakaan tilanteesta ei syntynyt Ilveksen avausosumaa.

Sport pääsi erän lopussa vielä ylivoimalle Santeri Vuodin jäähyn myötä, mutta pari maalin eteen luotua tilannetta eivät tuottaneet tulosta. Mika Järvisen nolla piti loppuun asti, ja Sport nappasi kauden viimeisestä ottelustaan 2-0-voiton.

Ottelun ratkaisut:

Ottelussa näkyi selvästi sen panoksettomuus - tunnetaso jäi kauas Ilveksen edellisistä otteluista. Sport oli hieman terävämpi maalin edessä, ja Mika Järvinen torjui Ilveksen yritykset.

Ilveksen parhaat:

Hannu Toivonen pelasi kelpo ottelun torjuen 30 laukausta. Ykkösketju loi muutaman maukkaan pyörityksen ja maalipaikan, ja Jerry D'Amigo oli totutun aktiivinen.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Arto Laatikaisen paluu kokoonpanoon pudotuspelien alla

+ Ei loukkaantumisia

- Voittoputken aikana nähty terävyys puuttui otteista panoksettomassa pelissä

Seuraava ottelu:

Ilves sijoittui runkosarjassa kymmenenneksi. Runkosarjan päätöskierroksen tulosten myötä Ilves saa pudotuspelien 1. kierroksella vastaansa Ässät, joka sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi. Pudotuspelit alkavat Ässien kotiottelulla keskiviikkona 15.3. Sarjan toinen ottelu pelataan Tampereella torstaina 16.3. Elä hetkessä ja tule kokemaan Hakametsän pudotuspelitunnelma paikan päälle!

Otteluliput tulevat myyntiin tiistaina kello 12.00 Lippupisteen myyntipisteissä ja osoitteessa www.lippu.fi.

Tilaa playoff-kausikortti täältä | Aitiot | VIP | 1. playoff-kotiottelun FB-tapahtuma