Mikko Heinämäki

Ilves U20 kotiavaus pelattiin poikkeuksellisesti Nokia Areenan kirkkaissa valoissa. Vastaan asettunut Helsingin Jokerit ei tästä häikäistynyt vaan otti voiton hyvätasoisessa ottelussa jatkoajan jälkeen lukemin 1-2. Varsinkin kolmannessa erässä Ilveksellä oli paikat ottaa täydet kolme pistettä mukaansa mutta tällä kertaa ei onnikaan ollut kotijoukkueella myötä.

Ottelun alku oli vauhdikas ja tasainen. Molemmat kauden aiemmat pelinsä voittanut Jokerit sai muutaman maalipaikankin mutta ilvesmaalilla aloittanut Jimi Kuivila ei ollut yllätettävissä. Erän puolenvälin jälkeen Jokerit sai 10 sekunnin välein kaksi jäähyä mutta kotijoukkueen kahden miehen ylivoima oli suorastaan luokatonta eikä aikaan saatu oikeastaan yhtään kunnon maalipaikkaa. Loppuerässä varsinkin liigaympyröitäkin jo haistelemaan päässyt tsekkilupaus Ondrej Kos sai luotua muutaman hässäkän vierailijoiden maalille mutta ensimmäiselle tauolle mentiin kuitenkin 0-0 lukemissa.

Myös toisen erän alku oli hyvätasoista peliä. Molemmat joukkueet saivat vuorollaan muutaman hyvänkin tekopaikan mutta kuparinen jäi rikkomatta kuten vanha sanonta kuuluu. Ajassa 26.06 Ilves sai rangaistuksen mutta vaikka Jokerit pyöritti hyvin liki koko kaksiminuuttisen niin Ilves kesti. Vain hetki tämän jälkeen pääsi Ilves ylivoimalle ja heti kun Jokerit tuli täysilukuiseksi iski Ilveksen alkukauden tehopelaaja Aapo Krook komeasti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi jo kauden viidennen maalinsa. Johto kesti kuitenkin vain pari minuuttia Jokereiden Bruno Kallion iskettyä reboundista tasoituksen.

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä tuli jokerijäähystä ajassa 45.04 mutta tämäkään ylivoima ei maalia kotijoukkueelle tuonut. Ilves pääsi kokeilemaan ylivoimaa vielä pari kertaa tämänkin jälkeen mutta tänään oli kotijoukkueen ruuti märkää tällä osastolla ja vaikka Ilves hallitsi selkeästi peliä myös tasaviisikoin ei lisäosumia varsinaisella peliajalla enää nähty.

Jatkoajalla ei vaarallisia tilanteita nähty ennen kuin viimeisellä minuutilla sai Jokerit maalin takaa kiekon kuin varkain ja Aatu Karvinen löi kiekon maaliin vanhanaikaisella ohi hölmistyneen maalivahti Kuivilan. Näin ollen kaksi pistettä matkasi tästä ottelusta Helsinkiin.

Edun Herkkukeidas palkitsee tälläkin kaudella jokaisessa Ilveksen U20 kotiottelussa Ilveksen nälkäisimmän pelaajan. Tällä kertaa palkinnon sai oululaislähtöinen ja pari viime kautta Ässissä pelannut Iivari Heikkinen.

– Ottelun alku oli vähän nihkeä mutta sitten saatiin rytmistä kiinni. Petrattavaa jäi varsinkin erikoistilannepelaamiseen, varsinkin ylivoimalla pitäisi saada enemmän maaleja aikaiseksi.

Tampereella mies on viihtynyt erinomaisesti:

– Joukkue on ottanut todella hyvin vastaan ja uusi valmennus vaikuttaa siltä että tästä tulee varmasti hyvä kausi sekä itselle että koko joukkueelle.

Ilveksen U20-joukkueen kausi jatkuu heti huomenna sunnuntaina kun se matkustaa Jypin vieraaksi Jyväskylään. Tämä ottelu alkaa klo 15.30 ja on katsottavissa Leinonat tv:ssä.