3. Ilves neljännellä perättäisellä voitolla sarjakärkeen – Kookoo kaatui Nokia Arenalla maalein 5-2

Juuso Petäjäsuo

KE 25.9. 18:30 Ilves - KooKoo, Tampere

5 - 2
(1-0, 3-2, 1-0)
TILASTOT

60:00 4787

Ilves jatkoi puhdasta peliään Liigan runkosarjassa kukistamalla Kookoon Nokia Arenalla maalein 5-2. Kotijoukkueelta maalinteossa onnistuivat Jens Lööke, Matias Mäntykivi, Simon Johansson, Niklas Friman sekä voittomaalin liigauransa ensimmäisellään iskenyt Ondřej Kos.

Ilves aloitti ottelun erinomaisesti ja onnistui iskemään avausosuman edellisottelun tapaan heti ensimmäisellä minuutilla. Tulikuumassa vireessä oleva ykköshyökkäystrio pääsi jälleen tehopisteille, kun kultakypärää kantanut Jens Lööke viimeisteli kiekon reppuun Eemeli Suomen ja Matias Mäntykiven syötöistä ajassa 0:39.

Kookoo-puolustaja Christian Kåsastul lähti vielä samalla minuutilla kahden minuutin istunnolle ja Ilves sai heti tilaisuuden lisätä johtoaan. Ensimmäisen erikoistilanteen vaarallisin tilanne muodostui kuitenkin vierasjoukkueelle, kun Ilveksessäkin pari kautta sitten kiekkoillut Joonas Oden karkasi läpiajoon. Ilves-vahti Jakub Malék torjui kuitenkin Odenin aikeet.

Myös Kookoo pääsi hetkeä myöhemmin ylivoimalle Toni Utusen korkean mailan myötä. Kookoo sai ensimmäisellä ylivoimallaan kelpo tilanteita aikaan, mutta Malék pysyi kiekon tiellä. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimalla vielä uudestaan erän loppupuolella, mutta näiden erikoistilanteiden aikana ei saatu ihmeitä aikaan.

Viimeisellä minuutilla Suomi ja Lööke hassuttelivat vielä itsensä erinomaiseen tekopaikkaan, mutta Kookoo-maalia vartioinut Eetu Randelin sai pidettyä 1-0 -lukemat taululla. Tässä tilanteessa siirryttiin myös rangaistusten värittämän avauserän jälkeiselle erätauolle.

Rikkonaisuus jatkui toisen erän alussa, kun Kookoo pääsi heti erän alkuun ylivoimalle. Illan kolmas ylivoima tuotti vierasjoukkueelle myös tulosta ja Kalle Loponen napautti tarkalla rannelaukauksellaan pelin tasoihin ajassa 21:43.

Ilves oli toisen erän alussa pahasti telineissä ja Kookoo siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon vain reilu minuutti myöhemmin. Slovenialaishyökkääjä Matic Töröc nousi ahnaasti alueelle ja laukoi terävästi kohti maalia. Malék torjui vielä ensimmäisen, mutta Samuel Valkeejärvi iski paluukiekon maalin edustalta vastustamattomasti reppuun.

Ilves sai pari minuuttia myöhemmin tilaisuuden tulla ylivoimalla takaisin peliin mukaan eikä tarvinnut ylivoima-aikaa tällä kertaa kuin 8 sekuntia. Mäntykivi osui maalipuiden väliin jo neljännessä perättäisessä ottelussa, syöttäjinä tutut miehet: Lööke ja Suomi.

Erä eteni varsin vauhdikkaasti ja tasaisesti, mutta Ilves otti erän loppuun vielä uuden vaihteen silmään. Kookoon synkkä hetki käynnistyi, kun vasta 18-vuotias Ondřej Kos iski uransa ensimmäisen liigamaalin ajassa 38:15 Daniel Gazdan erinomaisesta esityöstä.

Alle minuutti myöhemmin oli kiekko jälleen Randelinin selän takana. Samu Bau pelasi tilanteen vahvasti ja tarjoili kiekon Simon Johanssonille. Ruotsalaispuolustaja ei erehtynyt vaan täräytti Ilveksen jo 4-2 -johtoon. Myös joukkueen kolmas ruotsalaispeluri pääsi pisteille, kun kakkossyöttö merkittiin Erik Borgille. Toiselle erätauolle lähdettiin Ilveksen kahden maalin johtoasemassa.

Kookoo painoi päälle kolmannessa erässä, mutta ei saanut kunnon kiriä aikaan. Ilveksen hyvän esityksen viimeisteli vielä viimeisellä minuutilla kapteeni Niklas Friman, joka iski jo kauden kolmannella osumallaan loppulukemat 5-2. Syöttöpisteet merkittiin Otto Latvalalle ja toisen syöttöpisteensä saalistaneelle Borgille.

Ilves siirtyi voitolla sarjakärkeen ja jatkaa pelejään perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana. Seuraava kotiottelu on luvassa lauantaina, kun vastaan luistelee Rauman Lukko.