3. Ilves nousi takaa-ajoasemasta voittoon tiukassa kamppailussa Pelicansia vastaan

60:00 2619

Tampereen Ilves ja Lahden Pelicans kohtasivat viikon sisällä toistamiseen, kun tamperelaiset matkustivat Lahteen perjantai-iltana. Viime lauantaina Ilves voitti kotonaan lahtelaiset lukemin 6-3, mutta nyt oli lahtelaisten vuoro yrittää kartuttaa pistepottiaan kotiyleisön edessä. Monivivahteisen ottelun aikana Ilves paransi otteitaan erä erältä ja nousi takaa-ajajasta ottelun voittoon maalein 3-4.

Ottelun ensimmäinen erä oli rikkonainen. Ilveksen puolustaja Daniel Gazda sai korkeasta mailasta kaksiminuuttisen jo ensimmäisellä peliminuutilla. Pelicans käytti ylivoimansa hyväkseen ja meni Lubos Horkyn osumalla johtoon ajassa 01:26. Ottelun alun erikoistilanteet jatkuivat pian, kun Ilveksen Ville Meskanen luisteli rangaistusaitioon. Pelicansin ylivoima jäi kuitenkin lyhyeksi, ja Rasmus Kumpulainen avasi lahtelaisten rangaistustilin. Ajassa 04:42 Pelicans onnistui tekemään ottelun toisen osumansa tasavajaalla Johannes Johannesenin toimiessa maalin tekijänä. Kaiken kaikkiaan Ilves keräsi ensimmäiseen erään kahdeksan rangaistusminuuttia. Erätauolle lähdettiin Pelicansin 2-0 johdossa.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun Ilves onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1 ajassa 22:37. Maalintekijänä kunnostautui Daniel Gazda. Syöttöpisteet merkittiin Niklas Frimanille ja Šimon Stránskýlle. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Pelicans iski heti seuraavasta hyökkäyksestä ja siirtyi Iikka Kangasniemen osumalla takaisin kahden maalin johtoon. Erän osumat eivät suinkaan olleet tässä. Ajassa 27:20 Ilveksen kultakypärä Jens Lööke kavensi ylivoimalla tilanteeksi 3-2 Daniel Gazdan ja Adam Najmanin syötöistä.

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli tamperelaisittain mieluinen, kun ajassa 47:50 Juho Rautanen tasoitti tilanteeksi 3-3. Syöttöpiste Adam Najmanille. Pelicans sai erinomaisen mahdollisuuden mennä ottelussa johtoon, kun Ilves otti kaksi lähes peräkkäistä rangaistusta, mutta Ilveksen alivoima kesti molemmat erikoistilanteet. Myös Ilvekselle tarjottiin erän loppupuolella ylivoimamahdollisuutta ottelun ratkaisuun ja sen mahdollisuuden keltavihreät käyttivät. Ajassa 57:06 Arttu Pelli laukoi Šimon Stránskýn syötöstä Ilveksen 3-4 johtoon, joka samalla kirjattiin ottelun ratkaisumaaliksi.

Ilves lisäsi jälleen yhden ottelun voittoputkeensa, joka on nyt jo viiden ottelun mittainen. Seuraava ottelu pelataan Nokia Areenalla huomenna lauantaina, jolloin vastaan asettuu Rauman Lukko. Ottelu alkaa klo 17:00.