3. Voittoputkelle jatkoa – Ilves murskasi Sportin lukemin 7-2

Voittoputkelle jatkoa – Ilves murskasi Sportin lukemin 7-2

7 - 2
(1-1, 3-1, 3-0)
TILASTOT

60:00 5478

Ilveksen kausi jatkui tappiottomana, kun se otti jo seitsemännen perättäisen voittonsa Vaasan Sportin kustannuksella loppuluvuin 7-2. Tehokkaimpina pistemiehinä kunnostautuivat neljä tehopistettä mieheen kirjanneet Jens Lööke ja Eemeli Suomi.

Ilves aloitti ottelun erittäin pirteästi ja iski ottelulle alkutahdit tietynlaisella tavaramerkillään jo ensimmäisellä peliminuutilla. Ottelu oli vanhentunut vasta 19 sekuntia, kun Daniel Gazda iski kauden neljännellä osumallaan kotijoukkueen johtoon. Ykkösketju jatkoi tehoiluaan heti, sillä syöttöpisteet kirjattiin Jens Löökelle ja erinomaista maskia tilanteessa tehneelle Eemeli Suomelle.

Erän ensimmäiset kymmenen minuuttia menivät kotijoukkueen täydessä komennossa ja maalintekopaikkoja oli useampaankin osumaan. Miroslav Svoboda pysyi Sportin maalilla kuitenkin Ilves-yritysten tiellä ja kirjautti erässä yhteensä 12 torjuntaa.

Sport sai täysin pelitapahtumien vastaisesti ottelun tasoihin käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun pelikellossa oli 10:38. Martin Hanzl toimitti kiekkoa maalille ja ruotsalaispuolustaja Theodor Johnsson ohjasi sen vastustamattomasti ohi Ilveksen maalia vartioineen Dominik Pavlátin.

Sport sai maalinsa myötä paremmin juonesta kiinni ja sai erän jälkimmäisellä puoliskolla painetta Ilves-alueelle. Lisäosumia erässä ei kuitenkaan nähty ja Pavlátille kirjattiin lopulta 5 torjuntaa. Kaksijakoisen erän jälkeiselle tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Myös toinen erä alkoi Ilvekseltä hienosti, kun Juuso Könönen nosti maalin edustalta kauden avausosumallaan kiekon reppuun ajassa 23:20. Syöttöpisteet kirjattiin Ville Meskaselle ja Adam Najmanille. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Johtomaalin jälkeen Ilveksellä oli kuitenkin haasteita ja vaasalaiset pääsivät rangaistusten myötä hallitsemaan ottelua. Ylivoimalla Sport ei maalinteossa onnistunut, mutta ansaittu tasoitusmaali nähtiin ajassa 33:57 Viljami Niemisen toimesta.

Ilves-kapteeni Niklas Friman sai erän puolivälissä osumaa kasvoihinsa Miika Tiihosen taklauksen yhteydessä ja siirtyi paikattavaksi pukusuojiin. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Friman palasi kuitenkin kaukaloon erän loppuun. Ilves sai tilaisuuden tulla takaisin peliin mukaan erän lopulla, kun se pääsi pelaamaan ensimmäistä ylivoimaansa. Tilaisuus käytettiin myös hyödyksi, kun Lööke jatkoi hurjaa syysvirettään kauniin ylivoimakuvion päätteeksi. Syöttöpisteet kirjattiin Suomelle ja Najmanille.

Sport hölmöili vielä erän loppuun kaksi rangaistusta lisää ja Ilves pääsi kahden miehen ylivoimalle. Kakkosylivoima vei kiekon nopealla hyökkäyksellä alueelle, Arttu Pelli jätti pelivälineen Šimon Stránskýlle, joka napautti suoraviivaisesti kauden ensimmäisellään Ilveksen jo 4-2 johtoon. Toinen syöttöpiste osumaan merkittiin maalivahti Pavlátille. Ilves pääsi hyvän erän lopun ansiosta kolmanteen erään kahden maalin johtoasemassa.

Sama kaava erien alkujen suhteen toistui kolmannessa, kun edelliset kolme ottelua huilannut Samuli Ratinen teki niin ikään kauden avausosumansa ajassa 42:09. Syöttöpisteet kirjattiin Löökelle ja Matias Mäntykivelle. Costello raikasi Nokia Arenalla jo kuudetta kertaa vain 14 sekuntia myöhemmin. Lööke kuritti jälleen entistä seuraansa ketjukavereidensa Suomen ja Mäntykiven esityöstä. Ilves paketoi ottelun viimeistään ajassa 47:49, kun Suomi nappasi karkin pois Otso Rantakarilta ja pääsi iskemään illan neljännellä tehopisteellään kiekon jo seitsemättä kertaa ohi Svobodan.

Enempää osumia ei nähty ja pisteet jäivät Tampereelle selvin 7-2 lukemin. Ilveksen pelit jatkuvat heti huomenna, kun se kohtaa vieraskaukalossa Porin Ässät.

Katso haastattelu: Lööke ketjunsa huippusuorituksesta ”Me lähdemme kaukaloon nauttimaan”
Katso haastattelu: Tanska hienosta voitosta ”Kaikkia tarvittiin tänään”
Kuuntele maalikooste: Sport-voitosta Mikko Aaltosen selostamana
Katso fiilisvideo: Seitsemäs peräkkäinen voitto! 🔥