1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Nuorille pelaajille aukeamassa hieno mahdollisuus Växjö Lakersia vastaan

Nuorille pelaajille aukeamassa hieno mahdollisuus Växjö Lakersia vastaan

Henri Havusela

TI 15.10. 18:30 Ilves - Växjö Lakers, Tampere
Teema: Syysloman ottelu

Ilves kohtaa kauden viimeisessä CHL-ottelussaan tiistaina Nokia Areenalla SHL:n viime vuosien kestomenestyjiin lukeutuvan Växjö Lakersin. Viime viikolla varmistui, ettei Ilves etene CHL:n pudotuspeleihin. Ilves tuleekin mahdollisesti kierrättämään kokoonpanoaan tiistain CHL-otteluun, mikä on avaamassa näytönpaikkoja Ilveksen omille lahjakkuuksille U20 joukkueessa. Lopullinen kokoonpano selviää tuttuun tapaan pelipäivänä tiistaina.

Ilves on pelannut syyskuun ja lokakuun aikana kovassa otteluruuhkassa. Näin ollen Ilves saattaa tiistaina jakaa pelaajien kuormaa. Koska otteluruuhkassa kolhuilta ei ole myöskään vältytty, saattaa osa pelaajista pitää tiistaina harjoittelupäivän ja loukkaantuneet pelaajat parantelevat vammojaan.

Nuorille pelaajille tämä voi tarkoittaa tiistaina isoja näytönpaikkoja, sillä kentällä saatetaan nähdä Ilveksen U20 joukkueen pelaajia.

CHL:n säännöt asettavat omat raaminsa pelaajien kierrättämiseen: CHL:n alkusarjaan joukkue voi rekisteröidä 30 kenttäpelaajaa ja Ilves on aikaisemmin rekisteröinyt 24, joten maksimissaan tiistaina kaukalossa nähdään kuusi sellaista pelaajaa, jotka eivät ole CHL-peleissä vielä tällä kaudella luistelleet.

Osalle Ilveksen pelaajista tiistain ottelu saattaa olla siis iso näytönpaikka, kun vastaan asettuu Växjö Lakers, joka taistelee vielä CHL:n alkusarjan kärkipään sijoista. Växjö on juhlinut Ruotsin pääsarjan SHL:n mestaruutta viimeisen kymmenen vuoden aikana neljä kertaa. SHL:n runkosarjan ykkönen joukkue on ollut neljästi viimeisen kahdeksan kauden aikana.

Myös Växjön kokoonpano selviää vasta tiistaina, mutta joukkueessa pelaa tällä kaudella kaksi suomalaista. Maajoukkueestakin tuttu maalivahti Emil Larmi torjui Växjölle joukkueen edellisen Ruotsin mestaruuden keväällä 23 ja valittiin samana keväänä SHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Lisäksi Växjöhön siirtyi täksi kaudeksi Ilves-leirille tuttu hyökkääjä Otto Koivula, joka kiekkoili kuusi edellistä vuotta Pohjois-Amerikassa ja sitä ennen pitkään Ilveksessä.

Växjöllä on myös tämän kauden joukkueessa muutama vahvistus Pohjois-Amerikasta, mutta pääosin joukkueen runko koostuu ruotsalaispelaajista.  Joukkueen kapteenina toimii 30-vuotias huippupuolustaja Joel Persson, joka on voittanut Växjön paidassa jo kolme Ruotsin mestaruutta. Joukkueeseen ajetaan sisään tällä hetkellä useaa lahjakasta nuorta ruotsalaispelaajaa, joten mielenkiintoinen kattaus tullaan näkemään tiistaina Nokia Areenan jäällä, kun joukkueet iskevät yhteen.

Ilves on menettänyt mahdollisuutensa jatkopeleihin CHL:ssä, kun se on voittanut viidestä alkusarjan ottelustaan kaksi ja nekin varsinaisen peliajan jälkeen. Suorat tappiot Ilves kärsi sveitsiläisille Geneve Servettelle, Lausanne HC:lle sekä ZSC Lionsille. Neljällä sarjapisteellään Ilves on ennen Växjö-ottelua CHL:n sarjataulukossa 21. sijalla, kun 16 parasta etenee pudotuspeleihin.

Växjö on puolestaan voittanut kolme ottelua viidestä ja kärsinyt vain yhden suoran tappion itävaltalaista Salzburgia vastaan. Joukkue on tällä hetkellä CHL:n sarjataulukon kuudentena.


Ole mukana ottelussa

Ilves-Växjö Lakers -ottelu pelataan Nokia Arenalla tiistaina 15.10. klo 18:30.

Ottelun oheisohjelmasta löydät mm. Ilves Pregamen, Metkusen keltavihreät kasvomaalaukset sekä Ilves Aftergamen. ILVES+ Ottelulähetys käynnistyy klo 17:00. Ottelulähetyksen ennakkotunneilla kuulet ajankohtaiset haastattelut sekä analyysit illan ottelun lähtökohdista. Lähetys on kuunneltavissa ILVES+ -sivustolla sekä Tampereen Ilves -mobiilisovelluksessa.

17:00 Ottelun ennakkolähetys ILVES+:ssa
17:00 Lippuportit aukeavat
17:30 Ilves Pregame Nokia Arenan aulassa
18:15 Alkushow
18:30 Ottelu alkaa

Ottelun jälkeen Ilves Aftergame areenan aulassa

OSTA LIPUT OTTELUUN

UUTISET