1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves isännöi kauden ensimmäistä paikallispeliä perjantaina

Ilves isännöi kauden ensimmäistä paikallispeliä perjantaina

Mikko Aaltonen

PE 18.10. 19:31 Ilves - Tappara, Tampere
Teema: Ensimmäinen paikalliskotipeli

Yksi alkukauden odotetuimmista hetkistä koittaa perjantaina, kun Ilves ja Tappara iskevät ensimmäistä kertaa kuluvalla liigakaudella yhteen Tampereen paikallisessa.

Molemmat joukkueet puursivat alkuviikosta CHL:n parissa. Jatkomahdollisuutensa Ranskassa menettänyt Ilves kohtasi tiistaina Nokia Arenalla Växjö Lakersin, josta irtosi tyylipuhdas 3–0-voitto Dominik Pavlátin nollapelin siivittämänä. Ilveksen maaleista vastasivat 26 sekunnin jälkeen osunut Ville Meskanen, sekä ylivoimamaalit mieheen tehneet Ondřej Kos ja Šimon Stránský. Tappara puolestaan kohtasi CHL:n runkosarjan päätteeksi Lausannen Nokia Arenalla. Lausanne oli ottelussa parempi maalein 2–0, joten Tappara joutui jännittämään jatkopaikkaansa myöhäisiltaan saakka. Lopulta jatkopaikka varmistui Dynamo Pardubicen hävittyä oman ottelunsa voittolaukauskilpailussa Sheffield Steelersille.

Edellinen paikallisottelu on elokuulta Aamulehti Tampere Cupista, jolloin Ilves oli voittolaukauskilpailun jälkeen parempi maalein 2–1. Varsinaisella peliajalla Ilveksen maalista vastasi Juuso Könönen ja rankkareissa onnistuivat Eemeli Suomi sekä Šimon Stránský kahdesti. Stránskýn nimiin kirjattiin ottelun voittomaali.

Liigan runkosarjan sarjataulukossa Ilves on ennen perjantain kierrosta toisena 26 pisteen saalillaan kuusi pistettä ja kaksi ottelua sarjakärki HIFK:n perässä. Tappara puolestaan on taulukossa viidentenä kerättyään 11 ottelusta 22 pistettä.

Ilveksen kultakypärää kantaa perjantain kamppailussa Jens Lööke tehoilla 5+13. Tapparan kultakypärä asetellaan perjantaina Petteri Puhakan päähän. Puhakka on tehnyt alkukaudesta tehot 5+6.

SEURAA HEITÄ:
Ilveksen Jens Lööke sai huilivuoron kokoonpanosta tiistain Växjö-ottelussa ja on näin ollen takuulla täynnä virtaa kauden ensimmäisessä paikalisessa. Sportin paidassa Lööke upotti aiemmin urallaan kolme maalia Tapparan verkkoon ja kun Ilveksessä pelintekeminenkin on luonnistunut, saa kirvesrinnat olla tarkkana Ilveksen ruotsalaistähden kanssa.

Tapparan Petteri Puhakka on pelaamassa todellista läpimurtokauttaan Liigaan myös tehojen tekijänä. Viime kaudella mies iski jo 32 pistettä runkosarjassa, mutta nyt tahti on ainakin alkukaudesta ollut tuplaten kovempi. Kultakypärä ei ole pudonnut vahingossa Puhakan päähän.


Ole mukana ottelussa

Perjantaina 18.10.2024 pelattava Ilves-Tappara -ottelu käynnistyy Nokia Arenalla Ilveksen perustamisvuotta kunnioittaen klo 19:31. 

Lippuportit aukevat poikkeuksellisesti jo kahta tuntia ennen ottelun alkua, eli klo 17:30. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkien välttämiseksi, sillä ottelutapahtumasta odotetaan loppuunmyytyä!

Ennen ottelua areenan aulassa järjestetään Ilves Pregame, jossa ottelutunnelmaa nostatetaan ajankohtaisilla haastatteluilla. Aulasta löydät myös Metkusen keltavihreät kasvomaalaukset ja Ipa-Maskotin. Ravintola Taproomin Happy Hour palvelee klo 17:30-19:00.

Ottelun jälkeen vuorossa on Ilves Aftergame areenan aulassa, jossa palkitaan mm. avausmaaliveikkauksen voittaja. Avausmaaliveikkaukseen voit osallistua Tampereen Ilves -mobiilisovelluksessa, jonne aukeaa ottelun aikana myös muita mobiilipelejä, kuten ravintola Hookin tulisin pelaaja sekä John Scott’sin ottelun fiiliskuva. Kaikista mobiilipeleistä voi voittaa huikeita palkintoja!

Paikalliskamppailun otteluisäntänä toimii Cloud2.

Ottelutapahtuman aikataulu:

17:30 Lippuportit aukeavat
18:00 Ottelun ennakkolähetys Ilves+:ssa
18:00 Ilves Pregame Nokia Arenan aulassa
19:15 Alkushow
19:31 Ottelu alkaa
Ottelun jälkeen Ilves Aftergame areenan aulassa.

ILVES+ Ottelunlähetyksen ennakkotunnit virittävät paikallisottelun tunnelmaan ajankohtaisilla haastatteluilla syventyen ottelun lähtökohtiin. Lähetyksessä ovat perjantaina vieraana mm. ex-Ilves Ville Hirvonen. Kuulet myös tuoreet kuulumiset Ilves-joukkueen sisältä ja pääset totta kai jäljittämään Mysteeri-Ilvestä. Asiantuntijoina toimivat Tapio Laakso ja Matias Myttynen. Ennakkolähetys käynnistyy 1,5 tuntia ennen ottelun alkua, ja se on kuunneltavissa ILVES+ -sivustolla ja Tampereen Ilves -mobiilisovelluksessa.

MTV Urheilun Hockey Night -lähetys alkaa kello 19.00.

KATSO LIPPUTILANNE

UUTISET