3. Ensimmäinen paikalliskamppailu tylysti Tapparalle loppulukemin 1-5

Ensimmäinen paikalliskamppailu tylysti Tapparalle loppulukemin 1-5

PE 18.10. 19:31 Ilves - Tappara, Tampere

1 - 5
(0-2, 0-2, 1-1)
TILASTOT

60:00 12700

Kauden ensimmäinen paikallisvääntö ei jättänyt selittelyille sijaa, kun Tappara nappasi loppuunmyydyltä Nokia Arenalta pisteet selvin lukemin 1-5. Ilveksen ainoasta osumasta vastasi Eemeli Suomi.

Taistelu Tampereen herruudesta Nokia Arenalla starttasi odotetun sähköisesti ja vauhtia ja tilanteita riitti molempiin suuntiin. Illan avausmaalista vastasi Tappara, kun ottelua oli pelattu 8:55. Tilannetta edelsi Ilveksen pidempiaikainen hallintajakso, mutta terävästi käynnistetty vastahyökkäys tuotti tulosta. Philip Granath tarjoili kiekon takatolpalle, josta Aapeli Räsänen iski suoraan syötöstä kiekon maaliin.

Reilun 11 minuutin kohdalla Hugo Gallet taklasi Ville Meskasta omalla alueella ja tilannetta tarkasteltiin videolta. Tuomio oli lopulta kahden minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Ilves pääsi ensi kertaa ylivoimalle. Pyöritystä ei saatu kuitenkaan aikaan.

Tappara on ollut viime otteluissa Liigan tehokkaimpia ylivoimajoukkueita ja pääsi kokeilemaan erän lopulla omaa ylivoimaansa Joonas Nättisen ottaessa rangaistuksen korkeasta mailasta. Paikallisvastustaja sai ylivoimansa Ilvestä paremmin rullaamaan ja lisäsi johdon 2-0 ajassa 17:55. Kiekko pelattiin Julius Mattilalle, joka rokotti kasvattiseuraansa tarkalla rannelaukauksellaan.

Ilves sai vielä erän loppuun toisen mahdollisuuden, kun Tappara joutui toistamiseen alivoimalle. Ylivoima oli jo parempaa, mutta erätauolle siirryttiin Tapparan kahden maalin johtoasemassa. Tapparan maalilla torjunut Juha Metsola kirjasi erässä 11 torjuntaa, Jakub Malék 7.

Ilves painoi kovaa päälle toisessa erässä, mutta maalinteko aiheutti suuria haasteita ja toisaalta Metsola jatkoi erinomaisia otteitaan Tappara-maalilla. Sen sijaan Tappara oli omissa tilanteissaan tehokas. Ensin ajassa 29:48 Otto Leskinen lisäsi johdon jo kolmeen Kristian Tanuksen syötöstä.

Ilves jatkoi takaiskunkin jälkeen rynnistystään, mutta illan teemana ollut tehottomuus paistoi tekemisestä läpi illan. Vahvasta hallinnasta huolimatta Tappara oli jälleen joukkue, joka pääsi juhlimaan. Sinioranssien kultakypärää ottelussa kantanut Petteri Puhakka pääsi hieman onnellakin vetopaikkaan. Puhakan laukaus kimposi Malékin patjatorjunnasta suoraan Galletille, joka pääsi iskemään kiekon reppuun jo neljättä kertaa. Enempää osumia toisessa erässä ei nähty.

Kolmannessa erässä Ilves haki tulosta vielä pienillä ketjumuutoksilla, mutta Tappara pelasi hyvin johtoasemassa eikä Ilves saanut kunnon kiriä aikaan. Otto Somppi pääsi niittaamaan Tapparalle illan viidennen osuman vielä ajassa 54:46. Ilves sai ansaitusti Metsolan nollan rikki vielä ottelun lopussa, kun Eemeli Suomi iski kiekon maalin edustalta reppuun. Syötöt merkittiin Simon Johanssonille ja Matias Mäntykivelle. Osuma oli kuitenkin laiha lohtu ja kauden ensimmäisen paikallispelin pisteet menivät Tapparalle lukemin 1-5. Torjunnat kirjattiin Malék 20 – Metsola 36.

Ilveksen pelit jatkuvat ensi tiistaina, kun Nokia Arenalle vieraaksi saapuu Hämeenlinnan Pallokerho.