Mikko Heinämäki

Varsin mollivoittoisesti viime aikoina esiintynyt Ilveksen U20-joukkue ei saanut kurssiaan kääntymään lauantaina Kuopiossa Kalpan vieraana. Viikonlopun kestävän turnauksen keskimmäinen ottelu päättyi lopulta järjestävän seuran 4-2 voittoon. Liika jäähyily ja ongelmat maalinteossa ratkaisivat tämänkin ottelun pikkuilvesten tappioksi.

Ilveksen viimeisten otteluiden tapaan myös tämä alkoi tahmeasti. Heti ensi minuutilla Kalpa sai kovan myllytyksen jonka seurauksena Luukas Mikkolainen joutui ottamaan rangaistuksen mutta tämän alivoiman Ilves selvitti. Heti perään myös tamperelaiset pääsivät ylivoimalle mutta sekään ei tuottanut tulosta. Peli jatkui tasaisena kunnes Dan Harkimo huitoi itsensä jäähyaitioon ajassa 12.08. Vain seitsemän sekuntia myöhemmin ampui Roope Tossavainen Kalpan johtoon komean ylivoimakuvion päätteeksi. Ilves sai maalin jälkeen pienen painostuksen kuopiolaisten päähän joka keskeytyi kuitenkin väärästä vaihdosta tulleeseen jäähyyn. Tämä kestettiin ja erän lopulla kissapedot saivat vielä muutaman maukkaan tekopaikan mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Ensimmäiselle tauolle mentiin siis kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Kakkoserän alkuun Ilves selvitti ensin tyylikkäästi kahden miehen alivoiman mutta vain hetken kuluttua ilvespuolustus sekoili oman maalin edessä oikein urakalla ja Roope Tossavainen löi tämän sähläilyn jälkeen jo toisen maalinsa. Ja kun homma menee pieleen niin se todella menee, Ilveksen saatua oma ylivoimansa niin maalin iskee alivoimalla Kalpa. Tämäkään ei herättänyt pikkuilveksiä vaan ajassa 36.43 Eemil Koponen laukoi kiekon jo neljännen kerran ohi ilvesmaalivahti Luka Paavolan. Toisen erän jälkeen taululla olikin murheelliset lukemat 4-0.

Päätöserän alkuun Ilves lähti vielä ärhäkästi hakemaan avausmaalia mutta liigaympyröitäkin jo haistelemaan päässyt kalpavahti Patrik Kerkola
ei ollut yllätettävissä. Ilves pääsi jälleen tasavajaan jälkeen pelaamaan hetken ylivoimaa ja tällä kertaa peli pyörikin mallikkaasti. Vihdoin ajassa 50.19 jo liigatasollakin maalin makuun päässyt Ondrej Kos onnistui lyömään kiekon Kerkolan selän taakse. Syöttöpisteet merkittiin Samu Baulle ja Dan Harkimolle. Ajassa 57.39 onnistui Kos toistamiseen pienestä kulmasta kun Ilves pelasi ilman maalivahtia mutta
valitettavasti tämän lähemmäksi se ei päässyt. Viides perättäinen tappio kirjattiin lopulta numeroin 4-2.

Ilveksen maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Roope Antila näki heti ottelun jälkeen ainakin pari syytä tappioiden takana :
– Vastustaja on järjestäen joka ottelussa tehokkaampi varsinkin maalipaikkojen hyödyntämisessä. Me joudutaan tekemään liikaa töitä yhden maalin saamiseksi. Lisäksi peli ailahtelee liikaa pelin sisällä, tänäänkin avauserä oli meiltä hyvä, kakkoserä huono ja kolmas erä oikein hyvä. Pitäisi saada se taso koko 60 minuutin ajaksi.

Alkukauden maalivahtipeliin Antila on suhteellisen tyytyväinen :
– Toki parannettavaa ja tekemistä on paljon. Meillä on kolme pelaavaa maalivahtia joista kaksi voivat pelata myös U18-joukkueessa mikä on hieno tilanne. Herrojen esitykset peleissä ja harjoituksissa määrittää pitkälti sen kuka tolppien välissä on.

Ilveksen Kuopion turnaus jatkuu vielä huomenna sunnuntaina, kun se kohtaa RoKin Rovaniemeltä. Ottelu alkaa jo klo 11 ja on seurattavissa