Mikko Heinämäki

Ilveksen U20 joukkueen Kuopion turnausviikonvaihde muodostui todelliseksi tuskien taipaleeksi kolmen tappion myötä. Sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi valahtaneet pikkuilvekset hävisivät sunnuntaina jumbojoukkue Rovaniemen Kiekolle 1-3 ja varsinkin maalinteon tehokkuuden kanssa painivalla joukkueella onkin edessä todellinen peiliin katsomisen paikka.

Ottelun ensimmäinen tilastotapahtuma näki päivänvalon ajassa 8.39 kun ilvespuolustaja Saku Joutsi komennettiin jäähypenkille. RoKi käytti heti tilaisuutensa kun Wainö Vierimaa vei ylivoimalla rovaniemeläiset johtoon. Hetken päästä myös Ilves sai tilaisuuden ylivoimamaaliin mutta viime aikoina tökkinyt ylivoimapeli ei tuottanut nytkään tulosta. Erän loppupuolella Ilves selvitti vielä yhden alivoiman mutta viimeisellä minuutilla pääsi RoKi kahdella miehellä nollaa vastaan ja ilvesvahti Jimi Kuivila oli voimaton ja tauolle mentiin jälleen kerran pikkuilvesten kannalta murheellisin lukemin 0-2.

Toisen erän alkuun Ilves pääsi jälleen ylivoimalle ja muutama hyvä tekopaikka saatiinkin mutta tolppaa lähemmäksi ei vieläkään päästy. Ilves vyörytti hyökkäyksiä kohti RoKin maalia ja seuraava ylivoimamahdollisuus koitti ajassa 26.46 mutta edelleen pysyi hyvin pelanneen Eetu Hyypiän maali koskemattomana. Maalinteon vaikeus näytteli jälleen liian isoa roolia tamperelaisten hyökkäyspelaamisessa ja toisenkin erän jälkeen Roki pysyi kahden maalin karkumatkalla.

Päätöserän alkuun Ilves pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta mutta laihoin tuloksin. Muuten ottelun kolmas erä oli Ilveksen kannalta kuin koko Kuopion viikonvaihde pienoiskoossa: peliä hallitaan ja näennäisiä maalipaikkoja luodaan mutta maaliin kiekkoa ei tahdota saada edes avopaikoista. Reilu minuutti ennenloppua Jiko Laitinen toi pientä lohtua kaventamalla ilman maalivahtia mutta lopullisen niitin RoKi iski seitsemän sekuntia ennen loppua tyhjään ilvesmaaliin. Loppulukemat siis murheellisen viikonvaihteen päätteeksi Rokille 1-3.

Ilveksen kapteeni Jesse Hietanen oli mietteliäs ottelun jälkeen:

– Vaikea näin nopeasti analysoida mikä meni tässä viikonlopussa pieleen. Meillä on peli pääosin hyvin hallussa mutta tehottomuus vaivaa ja sitten tulee liikaa tuollaisia nukahduksia ja lapsuksia mistä vastustaja rokottaa välittömästi.

Hietanen oli yksi niistä U20-joukkueen pelaajista joka pääsi viime tiistaina kokeilemaan isoja ympyröitä Ilveksen CHL-ottelussa Växjo Lakersia vastaan:

– Nautin jääkiekon pelaamisesta yleensäkin ja varsinkin tuossa ottelussa, oli kyllä upea kokemus.

Ilves U20-joukkueen kausi jatkuu kotiottelulla ensi torstaina 24.10 legendaarisessa Hakametsän hallissa, vastassa JYP Jyväskylästä. Tervetuloa kannustamaan ilvesnuoret taas voittojen tielle!