3. Ei pisteitä Eemeli Suomen juhlaottelusta – Kerholle voitto lukemin 1-4

Ei pisteitä Eemeli Suomen juhlaottelusta – Kerholle voitto lukemin 1-4

1 - 4
(0-2, 0-1, 1-1)
TILASTOT

60:00 7219

Ilves ei onnistunut juhlistamaan Eemeli Suomen 500. runkosarjaottelua voiton muodossa, kun Hämeenlinnan Pallokerho haki Nokia Arenalta voiton lukemin 1-4. Ilveksen maalista vastasi Simon Johansson.

Ilves aloitti ottelun terävästi, mutta HPK pääsi iskemään illan avausmaalin kuin varkain ajassa 1:36. Ilveksen rohkea pelaaminen hyökkäysalueella kostautui, kun Kerhon alkukauden paras pistemies Jesse Kiiskinen polkaisi itsensä läpiajoon ja pääsi ohittamaan Jakub Malékin heti ensimmäisestä HPK-tilanteesta.

Varhain syntynyt avausmaali taisi sekoittaa Ilveksen pelaamista, sillä erä jatkui keltavihrein silmin jokseenkin hankalana. HPK pääsi erän puolivälissä myös ensi kertaa ylivoimalle ja loi muutaman vaarallisen tilanteen, mutta kotijoukkue säästyi lisäosumilta. Kerho siirtyi kuitenkin pian ylivoimansa jälkeen jo kahden maalin karkumatkalle. Sebastian Soini menetti tasapainonsa oman maalin takana ja Samuli Aaltonen pääsi ikään kuin ilmaiseksi kiekkoon. Hän syötti pelivälineen Anton Myllärille, joka sivalsi kiekon ylänurkkaan ajassa 13:28.

Ilves sai toisen takaiskun jälkeen jälleen hieman paremmin pelistä kiinni, mutta kavennusmaali jäi odottamaan itseään. Kun Petteri Nurmi otti HPK:n ensimmäisen rangaistuksen ajassa 18:16, pääsi Ilves kokeilemaan vielä erän loppuun ylivoimaa. Pukukoppimaali jäi kuitenkin saamatta ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vaikean erän jälkeen lukemissa 0-2.

Ilves pelasi heti toisen erän ensiminuutilla hyvän paikan illan juhlakalu Eemeli Suomelle, mutta hyvin ottelunsa aloittanut HPK-vahti Sami Rajaniemi torjui laukauksen. Hetkeä myöhemmin Erik Borg sai pelattua kiekon maalin edustalle Kalle Väisäselle, mutta myös hänen laukauksensa pysähtyi Rajaniemen syliin.

HPK reagoi Ilveksen energiseen starttiin aikalisän muodossa ajassa 24:25 ja pääsi sen myötä jälleen pelitapahtumiin mukaan. Kerho jatkoi myös tylyä viimeistelyään, sillä lähestulkoon erän ensimmäisestä paikastaan vierailijat siirtyivät jo kolmen maalin johtoon. Kiekko pelattiin Heikki Huttuselle, joka täräytti kiekon maaliin ajassa 26:56.

Myös Ilveksen valmennus reagoi tilanteeseen nopeasti ja 11 torjuntaa kirjauttanut Malék sai tehdä Ilves-maalilla tilaa tšekkikollega Dominik Pavlátille. Ilveksen pelaamisesta huokui kolmen maalin takaa-ajoasemassa tietynlainen hermostuneisuus eikä avausmaalin puuttuminen varsinaisesti helpottanut asiaa.

Erän puolen välin jälkeen Ilves hallitsi pelitapahtumia jälleen täysin ja pääsi hakemaan avausmaaliaan toistamiseen myös ylivoimalla. Vihreäpaidat saivat erinomaisen pyörityksen aikaan, mutta vapauttavaa osumaa ei edelleenkään saatu aikaan. Tilanteita riitti myös ylivoiman jälkeen, mutta HPK:n puolustus kesti 13 torjuntaa erässä kirjanneen Rajaniemen johdolla. Roope Vesterinen lähti vielä ajassa 39:19 kahden minuutin istunnolle, mutta Ilves ei saanut vajaalla ylivoimallaan kiekkoa reppuun. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-3.

Kolmannen erän avannut ylivoima tarjosi vihdoin sen, mitä Ilves oli kaksi erää janonnut. Ykkösylivoima pyöräytteli kiekon viivaan Simon Johanssonille, jonka laukaus painui ohi Rajaniemen ajassa 40:40. Syöttöpisteet osumaan kirjattiin Jens Löökelle ja Matias Mäntykivelle.

Molemmat joukkueet ottivat vielä erässä kertaalleen rangaistuksen, mutta enempää erikoistilanneosumia ilta ei tarjonnut. Ilves haki lisämaaleja vielä erän loppuun, mutta erinomaisesti puolustanut HPK pystyi pitämään Ilveksen vaarallisemmilta tekopaikoilta poissa. Loppukiri sai viimeisen kolauksensa päätösminuutilla, kun ex-Ilves Eetu Tuulola viimeisteli loppulukemat 1-4 tyhjään maaliin. Ilveksen maalivahtiduolle kirjattiin yhteensä 20 torjuntaa, Rajaniemi koppasi 26 laukausta.

Ilveksen tappioputki Liigan puolella venyi tiistai-illan myötä kolmeen otteluun. Putkea päästään katkaisemaan viikon toisessa ottelussa perjantaina, kun joukkue kohtaa vieraskaukalossa Turun Palloseuran.