3. Ässät haki pisteet Lasten pelistä – Karvas tappio lukemin 1-2

Ässät haki pisteet Lasten pelistä – Karvas tappio lukemin 1-2

1 - 2
(0-1, 1-1, 0-0)
TILASTOT

60:00 8105

Ilveksen neljän ottelun viikko päättyi tappioon, kun Ässät oli toistamiseen parempi, tällä kertaa luvuin 1-2. Ilveksen ainoasta osumasta vastasi Ilves-uransa ensimmäisellään Joonas Nättinen. Ottelua Nokia Arenalla oli seuraamassa 8105 katsojaa.

Vierasjoukkue sai otteluun terävän startin keskiviikon kohtaamisen tapaan, kun Eemil Erholtz pääsi laukomaan Ässät ylivoimalla johtoon ajassa 6:09. Ilves joutui pian maalin jälkeen uudestaan alivoimalle, kun Juuso Könönen lähti kevyehkön näköisesti istunnolle. Molemmat rangaistukset tulivat kiinnipitämisestä, uusiin sääntölinjauksiin vedoten.

Ässien avausmaali lamaannutti tietyllä tavalla Ilvestä ja patapaidat tuntui olevan ensimmäisessä erässä erityisesti kamppailupelissä askeleen edellä. Kun erää oli pelaamatta noin 5 minuuttia, Nestor Noiva pääsi lähestulkoon nokikkain Ilves-maalia vartioineen Dominik Pavlátin kanssa, mutta “Domino” otti tilanteeseen tärkeän torjunnan. Erän torjunnat kirjattiin 6-8 ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-1.

Myös toinen erä alkoi Ilveksen rangaistuksella, mutta se ei lisäosumia tuonut. Hetki alivoiman jälkeen viersjoukkue kuitenkin rokotti. Pitkän kiekon seurauksena tullut oman pään aloitus hävittiin ja Roope Talajan hieman epäonnistunut laukaus pääsi yllättämään Pavlátin, kun ottelua oli pelattu 24:22.

Ilveskin pääsi ajassa 27:18 ensi kertaa ylivoimalle, mutta ei onnistunut vielä kavennusosumassaan.

Ässäpuolustaja Valtteri Viljanen karkasi erän puolen välin jälkeen läpiajoon, mutta erinomaisia torjuntoja Ilves-maalilla tehnyt Pavlát nappasi läpiajon kiinni. Torjunta osoittautui erittäin tärkeäksi, sillä Ilves sai kaivatun kavennuksen hetkeä myöhemmin ajassa 32:29. Kalle Väisänen vapautti Joonas Nättisen läpiajoon ja “Näde” iski kiekon ohi neljä ja puoli erää Ilvestä nollilla pitäneen Joni Ortion. Maali oli Nättisen ensimmäinen Ilves-paidassa.

Ilveksen jäähyily jatkui kuitenkin maalin jälkeen eikä osuma tuonut haluttua muutosta pelin kulkuun. Ilves sai alivoimansa tapettua ja pääsi itse vielä erän loppuun ylivoimalle. Eemeli Suomen laukaus kilahti ylärimaan, mutta sen lähemmäs tasoitusmaalia ei päästy. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 1-2. Erä mentiin kavennusosumasta huolimatta Ässien komennossa ja erän torjunnat kirjattiin selvästi 13-3.

Kolmanteen erään Ilves tuli selvästi uudella ilmeellä. Ilves sai heti erän alkupuoliskolla pidempiä hyökkäyksiä aikaan ja patapaitojen puolustus oli ajoittain helisemässä, mutta maalia ei saatu aikaan. Ilveksen vahvan erän alun jälkeen myös Ässät sai luotua vaaran paikkoja Ilveksen päätyyn. Erinomaisia torjuntoja Ilves-maalilla läpi ottelun esittänyt Pavlát venyi kuitenkin yritysten tielle.

Ilves joutui erässä vielä kertaalleen alivoimalle, kun Otto Latvala lähti jälleen hieman kyseenalaisesti kampituksesta istunnolle. Ilves selvitti alivoimansa ja käynnisti vielä viimeisen rynnistyksen Ässien maalille. Eemeli Suomen tasoitusosuma oli viimeisellä minuutilla enemmän kuin lähellä, mutta tolppaa ja maaliviivalla olleita Ortion patjoja lähemmäs kiekkoa ei saatu.

Ässät kesti Ilveksen loppukirin ja nappasi Nokia Arenalta mukaansa täydet kolme pistettä. Maalivahtien torjunnat merkittiin 60 peliminuutin jälkeen Pavlát 24 – Ortio 14. Ilveksen pelit jatkuvat seuraavaksi Ranskassa, kun CHL-taival jatkuu keskiviikkona Rouen Dragonsia vastaan.