3. Ei pisteitä Lausannesta – Ilves taipui lopulta lukemin 7-2

Ei pisteitä Lausannesta – Ilves taipui lopulta lukemin 7-2

TO 12.9. 20:45 Lausanne HC - Ilves, Prilly, SUI

7 - 2
(2-0, 1-1, 2-1)
TILASTOT

60:00 2984

Ilveksen CHL-taival jatkui torstaina tappiolla, kun kivenkova Lausanne HC kaatoi Ilveksen vieraspelireissun ensimmäisessä ottelussa maalein 7-2. Ottelun suurin sankari oli Lausannelle kolme maalia viimeistellyt Antti Suomela. Ilveksen molemmista osumista vastasi Eemeli Suomi.

Ensimmäinen erä näytti heti, kuinka kovan haasteen edessä Ilves oli. Viime vuonna Sveitsin finaaleissa pelannut Lausanne hallitsi erää suvereenisti eikä Ilves meinannut pysyä kyydissä.

Ilveksen maalilla torjunut Jakub Málek piti hetkittäin erän 17 torjunnallaan Ilvestä pystyssä, mutta joutui antautumaan ensi kertaa ajassa 11:04. Lausannen suomalaistähdet näyttivät vaarallisuutensa, kun Ahti Oksanen väänsi kiekon maalin takana itselleen ja pelasi sen Antti Suomelalle, joka ei maalin edustalta erehtynyt.

Lausanne tuntui saavan avausmaalista vain lisävirtaa ja Ilves oli ajoittain suurissa vaikeuksissa. Yhden harvoista paikoistaan Ilves sai luotua vastahyökkäyksestä noin viisi minuuttia ennen loppua, kun Matias Mäntykivi alusti kiekon Eemeli Suomelle, joka nosti kiekon rystyltä ulkotolppaan.

Noin minuutti myöhemmin toisessa päässä Ken Jäger jäi vapaaksi maalinedustalle eikä jättänyt paikkaa käyttämättä. Lausanne siirtyi näin jo 2-0 johtoon, kun ottelua oli pelattu 16:49. Näissä lukemissa siirryttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Hyvä toinen erä vesittyi rangaistuksiin

Ilves tuli toisessa erässä selvästi paremmin peliin mukaan ja jo ensimmäisessä erässä väläytellyt ykkösketju pääsi iskemään tärkeän kavennusosuman, kun ottelua oli pelattu 28:19. Suomi jatkoi hyviä otteitaan ja nosti pelivälineen taitavasti maalin edustalta verkkoon Mäntykiven ja Jens Lööken syötöistä.

Pian maalin jälkeen hyvin alkanut Ilves-erä vesittyi kuitenkin huolimattomiin rangaistuksiin. Daniel Gazda otti ottelun ensimmäisen rangaistuksen kampituksesta ja Ilves joutui ensi kertaa alivoimalle. Tämä vielä selvitettiin, mutta lähes heti perään tullut joukkuerangaistus oli tamperelaisille liikaa. Jo viime vuonna Lausannen kärkimiehiin kuulunut Suomela rokotti Ilvestä jo toistamiseen ja laittoi kiekon terävällä rannelaukauksellaan ohi Málekin.

Kun Otto Latvala lähti vielä toisen alivoiman jälkeen kahden minuutin istunnolle, joutui Ilves pelaamaan vajaamiehisenä käytännössä kuusi minuuttia putkeen. Joukkue säästyi kuitenkin enemmiltä takaiskuilta ja toiselle erätauolle siirryttiin Lausannen johtoasemassa 3-1. Torjunnat kahden erän jälkeen kirjattiin 11-26.

Loppukiri jäi piippuun

Ilves pääsi kolmannessa erässä ensi kertaa ylivoimalle, mutta ei onnistunut maalinteossa. Hyvä vaihe kuitenkin palkittiin hetkeä myöhemmin, kun erinomaisen ottelun pelannut Suomi iski ajassa 46:41 kiekon jo toistamiseen ohi Lausannen maalia vartioineen Kevin Paschen.

Lausanne vastasi kuitenkin nopeasti pari minuuttia myöhemmin. Kiekko pelattiin David Skleničkan toimesta itävaltalaiskonkari Michael Rafflille, joka ampui kotijoukkueen terävästi jälleen kahden maalin johtoon.

Ajassa 57:41 Ilveksen hakiessa kavennusta ilman maalivahtia, pääsi Lausannen Michael Hügli laittamaan kiekon jo viidettä kertaa maaliin.

Ilveksen peli repsahti viimeisillä minuuteilla ja kotijoukkue pääsi kaunistelemaan loppulukemat peräti 7-2. Ensin Jäger iski illan toisellaan kiekon alivoimalla tyhjään maaliin, jonka jälkeen Suomela kruunasi vielä erinomaisen iltansa hattutemppuun avausmaalin tapaan Oksasen syötöstä.

Ilveksen Sveitsin reissu jatkuu lauantaina Geneve Servetten vieraana.