3. Ilvekselle CHL:n avausvoitto – Unia Oświęcim kaatui jatkoajalla maalein 4-3

Ilvekselle CHL:n avausvoitto – Unia Oświęcim kaatui jatkoajalla maalein 4-3

TO 5.9. 18:30 Ilves - Unia Oswiecim, Hakametsä

4 - 3
(1-1, 1-1, 1-1, 1-0) JA
TILASTOT

60:24 3681

Ilves aloitti CHL-kautensa 4-3 -jatkoaikavoitolla puolalaisesta Unia Oświęcimista. Ilves oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta tehottomuus aiheutti ottelussa haasteita. Ilveksen tehokkain oli voittomaalin viimeistellyt ja 1+2 tehopisteet kirjannut Eemeli Suomi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja oli alusta lähtien pelitapahtumiltaan Ilveksen hallintaa. Ensimmäinen Ilves-ylivoima nähtiin reilun kuuden minuutin kohdalla, kun Hampus Olsson katkaisi Ilveksen erinomaisen hyökkäyskuvion huitomisrangaistukseen. Ylivoimalla Adam Najman laittoi kiekon jo tolppaan, mutta tämän lähemmäs maalintekoa Ilves ei ensimmäisellä erikoistilanteellaan päässyt.

Ilves loi hyviä paikkoja pitkin erää ja sai lopulta ansaitsemansa avausmaalin toisella ylivoimallaan, kun ottelua oli pelattu 17:06. Uransa ensimmäisen CHL-ottelun pelannut Kasper Björkqvist siirsi kiekon maalin edustalta varmuudella reppuun upean kuvion päätteeksi. Esityön maaliin tekivät Daniel Gazda ja Šimon Stránský.

Unia vastasi kuitenkin nopeasti vajaa minuutti myöhemmin. Joukkueen kapteeni Krystian Dziubiński pääsi laukomaan hyvältä tontilta ja ohitti terävällä laukauksellaan maskin taakse jääneen Dominik Pavlátin ajassa 18:01. Syöttöpisteet puolalaisten tasoitusosumaan merkattiin Henry Karjalaiselle ja erässä kaksi kertaa rangaistusaitiossa vierailleelle Olssonille.

Erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1. Ilveksen hallinnasta kertoi myös erän laukaukset, jotka menivät kotijoukkuelle 19-9.

Toisen erän alussa Ilveksen illan kolmas ylivoima kuivui kasaan hieman etuajassa, kun Kalle Väisänen otti 2 minuutin rangaistuksen estämisestä.

Puolalaisjoukkue ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Unia-kapteeni Dziubiński näytti jälleen merkittävyytensä joukkueelle ja iski kiekon jo toistamiseen Ilves-maaliin ajassa 25:36. Syöttöpisteet ylivoimamaaliin merkittiin Kamil Sadłochalle ja Jere Vertaselle.

Ilves jatkoi takaiskusta huolimatta aktiivista pelaamistaan ja Unia oli hetkittäin omalla alueella isoissa vaikeuksissa. Yksi parhaista paikoista siunaantui reilun puolentunnin kohdalla Samuli Ratiselle, mutta erinomaista ottelua pelannut ruotsalaisvahti Linus Lundin piti upealla hanskatorjunnallaan puolalaiset edelleen johdossa.

Lopulta Ilveksen uurastus sai palkinnon jälleen erän lopussa. Pitkän pyörityksen jälkeen kiekko pelattiin Eemeli Suomen ja Ville Meskasen kautta Otto Latvalalle, joka viimeisteli maltilla pelivälineen ohi Lundinin. Latvalan uran ensimmäinen CHL-maali syntyi ajassa 36:46. Näissä lukemissa siirryttiin myös ottelun toiselle erätauolle. Ottelun kuva ei muuttunut, sillä laukaukset kahden erän jälkeen olivat Ilveksen hyväksi peräti 50-16.

Myös kolmas erä jatkui Ilveksen komennossa, mutta maalinteko aiheutti edelleen harmaita hiuksia. Ja kun Ilves ei maalinteossa onnistunut, oli vierasjoukkueen vuoro iskeä. Björkqvist lähti estämisestä jäähylle ajassa 52:55 eikä Unia jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä, vaan siirtyi Vertasen osumalla jälleen johtoon ajassa 54:21.

Ilves sai kaivatun tasoitusmaalinsa ylivoimalla ilman maalivahtia, kun ottelua oli pelattu 57.59. Najman ja Suomi tarjoili ja Arttu Pelli tälläsi kiekon viivasta maaliin. Ilves sai hyvän pyörityksen vielä ottelun loppuun, mutta tasalukemat säilyivät taululla summerin soidessa kolmatta kertaa ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ehti vanheta vain 24 sekuntia, kun kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Suomi laittoi ottelulle sinetin komean yksilösuorituksen päätteeksi 3681-päisen kotiyleisön edessä. Syöttöpisteet voittomaaliin merkittiin tšekkiläiskaksikko Najmanille ja Gazdalle.

Ilveksen CHL-ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun Hakametsässä vastaan asettuu hallitseva Sveitsin mestari ZSC Lions Zürich.

Kuuntele haastattelu: Latvala kylmästä viimeistelystään: ”Ei se niin vaikeeta oo”
Kuuntele haastattelu: Merikivi CHL-voitosta: ”Ristiriitaiset fiilikset”
Katso fiilisvideo: Ilves nappasi jatkoaikavoiton kauden avausottelusta! 🔥