3. Ilvekselle tappio – ZSC Lions parempi maalein 1-4

Ilvekselle tappio – ZSC Lions parempi maalein 1-4

LA 7.9. 17:00 Ilves - ZSC Zürich Lions, Hakametsä

1 - 4
(0-1, 1-1, 0-2)
TILASTOT

60:00 4517

Ilves ei onnistunut hyvästä taistelusta huolimatta yllättämään hallitsevaa Sveitsin mestaria, vaan kaatui Hakametsässä ZSC Zurich Lionsille maalein 1-4. Ilveksen ainoasta maalista vastasi Daniel Gazda.

Ilves tuli ottelun ensimmäiseen erään aktiivisesti ja sai luotua hyvää painetta sveitsiläisten päätyyn. Kymmenen peliminuutin jälkeen ottelua jatkettiin tasavajaalla, kun kuuden sekunnin sisään sekä Ilveksen Juuso Könönen että Lionsin Rudolfs Balcers lähti kärsimään koukkaamisrangaistuksiaan.

Tasavajaalla pelatessa edellisottelussa kolme tehopistettä tehtaillut Eemeli Suomi pyöräytti ovelasti kiekon maalin edustalle nousseelle Niklas Frimanille, mutta maali jäi vielä odottamaan itseään. Hetkeä myöhemmin Lions näytti vaarallisuutensa hyökkäyspäässä ja siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. Mikko Lehtonen tarjoili kiekon puolustajapari Patrick Geeringille, joka täräytti kiekon ohi Ilves-maalia vartioineen Jakub Málekin.

Ilves pääsi erän lopulla kokeilemaan ylivoimaa eikä tasoitusmaali ollut kaukana. Erän paras paikka siunaantui Daniel Gazdalle, mutta hänen terävä laukauksensa ei ylärimaa lähemmäs päätynyt. Näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin sveitsiläisten maalin johdossa. Tasaisesta erästä kertoi torjunnat, jotka olivat ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen 6-6.

Toinen erä pelitapahtumiltaan Ilveksen

Ilves aloitti myös toisen erän vahvasti ja kiekko pysyi sveitsiläisten päädyssä erän viisi ensimmäistä minuuttia käytännössä kokonaan. Adam Najmanilla oli huipputontti tasoittaa puntit heti erän kolmannella minuutilla, mutta erinomaisesti Lionsin maalilla torjunut Šimon Hrubec venyi kiekon tielle.

Ilveksen hyvä vaihe katkesi kevyehkösti vihellettyyn Erik Borgin kiinnipitämisrangaistukseen ajassa 25:23. ZSC Lions ei tarvinnut ylivoima-aikaa kuin 24 sekuntia, kun kiekko oli toistamiseen Ilveksen maalissa. Santtu Kinnunen toimitti ja Balcers ohjasi taidokkaasti kiekon maalin edustalta verkkoon.

Takaiskusta huolimatta Ilves jatkoi hyviä otteitaan, mutta joutui maalinteon suhteen hakkaamaan edelleen päätä seinään. Erän edetessä Lions pääsi pelitapahtumiin paremmin mukaan, ja sai luotua erän puolivälin jälkeen hyvän hässäkän Ilves-maalille. Lopulta tilanne päätyi Lionsin rangaistuslaukaukseen, kun Toni Utunen joutui sulkemaan kiekkoa kädellään omalla maalialueella. Ilveksen onneksi Jesper Fröden ei maalinteossa onnistunut.

Kun erää oli jäljellä 1:56, sai Ilves vihdoin ansaitsemansa avausmaalin. Ilveksen neljäs ylivoima ja upeasti luotu tilanne tuottivat tulosta, kun Gazda pääsi laukomaan erinomaisen maskin takaa kiekon maaliin. Syöttöpisteet ylivoimaosumaan merkittiin Matias Mäntykivelle ja Ville Meskaselle.

Ilves lähti toiselle erätauolle maalin takaa-ajoasemissa. Erän torjunnat kirjattiin Málek 11 – Hrubec 15.

Kolmas erä meni vieraille

Ilves sai ylivoimatilaisuuden heti kolmannen erän alkuun, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Sen jälkeen oli vierasjoukkueen vuoro iskeä. Zurich jatkoi kliinistä viimeistelyään ja siirtyi kahden maalin johtoon ajassa 46:32. Dean Kukan pääsi laukomaan hyvästä paikasta eikä maalinteossa erehtynyt. Syöttöpisteet sveitsiläisten kolmanteen osumaan merkattiin Kinnuselle ja Denis Malginille.

Lionsin Vinzens Rohrer lisäsi loppulukemat vielä ylivoimalla 1-4, kun ottelua oli pelattu 56:06. Ilves sai vielä ottelun loppuun hyvän rynnistyksen ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut kaunistelemaan lukemia.

Ilveksen CHL-ottelut jatkuvat ensi viikolla vierasotteluilla, kun joukkue matkustaa Sveitsiin. Ilves kohtaa siellä ensin torstaina Lausanne HC:n ja lauantaina Geneve Servetten.

Kuuntele haastattelu: Gazda: ”Ylivoimaa pitää yksinkertaistaa”
Kuuntele haastattelu: Saarinen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen: ”Erikoistilanteissa hävittiin tänään”