3. Ilveksen CHL-urakka jatkui tahmeasti Ranskassa – Rouen Dragons kaatui vasta voittolaukauskisan jälkeen lukemin 3-4

Juuso Petäjäsuo

KE 9.10. 21:00 Rouen Dragons - Ilves, Rouen, FRA

3 - 4
(2-0, 0-1, 1-2) VL
TILASTOT

65:00 3029

Ilveksen CHL-kausi jatkui keskiviikkoiltana Ranskassa, kun joukkue kohtasi alkusarjan ottelussa Rouen Dragonsin. Ottelu oli alusta lähtien vaikea ja voitto irtosi lopulta voittolaukausten jälkeen lukemin 3-4. Ilveksen varsinaisen peliajan osumista vastasivat Erik Borg, Jarkko Parikka ja Matias Mäntykivi.

Vaikka Ilves aloitti ottelun hallitsevampana osapuolena, vastasi hallitseva Ranskan mestari erän molemmista maaleista. Kun erää oli pelattu 5:09, käynnisti Rouen vastahyökkäyksen ja Jared Dmytriw pääsi nokikkain Ilves-maalia vartioineen Jakub Malékin kanssa. Dragonsin tehokkain maalintekijä ei erehtynyt vaan nosti rystyllä kauden neljännellä CHL-osumallaan kiekon yläriman kautta maaliin.

Reilu kuusi minuuttia myöhemmin ranskalaisjoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon. Tilanne oli käytännössä identtinen ensimmäisen osuman kanssa. Ilves painosti toisessa päässä, mutta Daniel Gazda ei saanut pomppivaa kiekkoa kuriin ja tällä kertaa Rouenin Tommy Perret karkasi läpiajoon. Perret ujutti kiekon Malékin längistä sisään ja Dragons siirtyi jo 2-0 johtoon.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisäosumia ei nähty. Erän kokonaislaukaukset menivät tamperelaisille 9-25, mutta laukaukset maalia kohti kirjattiin siitä huolimatta tasan 5-5. Kotijoukkue oli maalipaikoissaan tehokas ja siirtyi ansaitusti johtoasemassa ensimmäiselle erätauolle.

Ilves sai jobin postia heti toisen erän alkuun, kun Eemil Laurell kaatui ikävän näköisesti kohti laitaa. Laituri piteli olkapäätään ja poistui pukusuojiin jo erän ensiminuutilla.

Tupsukorvat pääsivät ajassa 22:55 kokeilemaan toistamiseen ylivoimaa, kun Rouenin suomalaispuolustaja Juho Tommila kaatoi keskialueella Ville Meskasen. Uusilla ylivoimakoostumuksilla poissaolojen myötä pelannut Ilves sai kuparisen rikki ajassa 24:52, kun Erik Borg viimeisteli maalin edustalta ensimmäisen sarjapeliosumansa Ilves-paidassa. Komean esityön samalla Borgin uran ensimmäiseen CHL-maaliin tekivät Kasper Björkqvist ja Daniel Gazda.

Enempää osumia toinen erä ei kuitenkaan tarjonnut. Pelin kuva jatkui tapahtumien osalta samanlaisena ja Ilves hallitsi selkeästi erän laukaisutilastoja. Vaikka erä meni suurimmalta osin Rouenin päädyssä, pääsi myös kotijoukkue luomaan hämmentävän monta vaarallista ylivoimahyökkäystä. Malék torjui kuitenkin vähäiset yritykset ja kirjautti erään lopulta 5 torjuntaa. Rouenin maalilla torjunut Oskari Setänen pysäytti kiekon erässä 10 kertaa.

Ilves aloitti kolmannen erän ahnaasti ja tasoitusmaali oli oikeastaan vain ajan kysymys. Lopulta Ilves sai ansaitsemansa ajassa 45:47, kun Jarkko Parikka laittoi ranteet lukkoon ja siirsi kiekon ylänurkkaan ohi Setäsen. Syöttöpiste kirjattiin Niklas Frimanille.

Sitkeästi pelannut Dragons vastasi tähän kuitenkin nopeasti, jälleen vastahyökkäyksen muodossa. Sebastian Bengtsson karkasi puolittaiseen läpiajoon ja siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon ajassa 49:41.

Ilves osoitti vielä luonnettaan ja väänsi pelin väkisin tasoihin ilman maalivahtia ajassa 59:01. Matias Mäntykivi täräytti kiekon ohi loistopeliä pelanneen Setäsen Šimon Stránskýn ja Simon Johanssonin syötöistä. Jotta taistelu mahdollisesta jatkopaikasta olisi jatkunut, Ilves tarvitsi ottelusta täydet kolme pistettä. Se hakikin voittomaalia vielä ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut enää ohittamaan erässä 14 kertaa torjunutta Setästä. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta tilanteen ollessa varsinaisen peliajan jälkeen tasan 3-3.

Tasatilanne tiesi sitä, että jatkohaaveet CHL:n osalta murenivat ja jatkoaika oli tuloksen kannalta lähinnä kosmetiikkaa. Ilveksen kannalta murheellisin tapahtuma nähtiin vielä ajassa 62:51, kun Daniel Gazda jäi Vincent Nesan törkeän polvitaklauksen alle ja joutui jättämään kaukalon etuajassa. Nesa sai tilanteesta 5+10 minuutin rangaistuksen.

Ylivoima ei tuonut osumia ja ratkaisu venyi aina voittolaukauskilpailuun saakka. Ilves nappasi Samuli Ratisen ja Jens Lööken osumien myötä lisäpisteen mukaansa, mutta jatkoon se ei tule riittämään. Ilveksen tämän kauden CHL-taival päättyy ensi viikon tiistaina, kun vastaan Nokia Arenalla luistelee Växjö Lakers.

Liigan osalta pelit jatkuvat jo perjantaina, kun joukkue kohtaa Oulun Kärpät Nokia Arenalla klo 18.30 alkavassa ottelussa.