3. Ilveksen Liiga-kausi käynnistyi voitolla – TPS kaatui Nokia Arenalla maalein 4-2

Juuso Petäjäsuo

KE 18.9. 18:30 Ilves - TPS, Tampere

4 - 2
(1-0, 0-1, 3-1)
TILASTOT

60:00 5571

Ilves aloitti kautensa erinomaisesti, kun se voitti TPS:n kotonaan maalein 4-2. Ilveksen maaleista vastasivat Jarkko Parikka, Matias Mäntykivi, Daniel Gazda ja Eemeli Suomi.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen, ja varsinkin TPS:n terävien ensiminuuttien jälkeen Ilves pääsi erinomaisesti peliin mukaan. Kotiyleisö pääsi tuulettamaan Ilveksen kauden avausosumaa ajassa 15:17, kun kaikista maalintekijöistä Jarkko Parikka napautti viivasta terävällä rannelaukauksellaan Ilveksen johtoon. Syöttöpisteet 1-0 -osumaan kirjattiin Otto Latvalalle ja Erik Borgille.

Kolme minuuttia ennen loppua Eemeli Suomi karkasi vielä läpiajoon, mutta tolppa pelasti TPS-vahti Adam Wernerin toiselta takaiskulta. Myös TPS osui tolppaan erän alkupuoliskolla, mutta sen lähemmäs ei vierailijat maalintekoa päässyt. Ilves pääsi erässä kertaalleen ylivoimalle ja selvitti lisäksi kaksi alivoimaa. Kun erikoistilanteet ei tuonut lisäosumia, siirryttiin erätauolle Ilveksen maalin johdossa.

Toinen erä mentiin pitkälti Ilveksen hallinnassa ja TPS joutui kasaamaan joukkojaan erän puolessa välissä myös aikalisän muodossa. Pelin kuva ei aikalisästä huolimatta suuresti muuttunut, mutta TPS sai silti erän loppuun kaipaamansa tasoitusosuman. Ilves joutui nöyrtymään pelatessaan ylivoimaa, kun Aidan Dudas pelasi Sisu-Petteri Lehtosen nokikkain Ilves-maalia vartioineen Jakub Malékin kanssa. Lehtonen ei erehtynyt, vaan tasoitti lukemat 1-1 ajassa 39:03. Näissä lukemissa siirryttiin myös toiselle erätauolle.

TPS sai kolmannen erän alkuun hyvän startin, kun Dudas alusti jälleen ja Jean-Christophe Beaudin pääsi iskemään turkulaiset ottelussa ensi kertaa johtoon ajassa 43:04.

Ilves ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan vastasi nopeasti jo samalla minuutilla. Matias Mäntykivi laittoi kiekon upealla laukauksellaan reppuun Daniel Gazdan syötöstä.

We Are The Kings alkoi soimaan kolmatta kertaa ajassa 48:31, kun Gazda nousi maalille ja laittoi kiekon tarkalla laukauksella takatolpan kautta rysään. Syöttöpisteet kirjattiin Šimon Stránskýlle ja sadannen syöttöpisteen Liigassa tehneelle Ville Meskaselle.

TPS haki tasoitusta ilman maalivahtia, kun Ilves iski ottelulle lopullisen sinetin. Eemeli Suomi viimeisteli loppulukemat 4-2 Jens Lööken syötöstä. Näillä lukemilla Ilves nappasi Liiga-startista täydet kolme pistettä.
Ilveksen pelit jatkuvat jo perjantaina, kun se matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.

Katso haastattelu: Parikka maalistaan: ”Olihan se aikamoinen laseri”
Kuuntele haastattelu: Merikivi: ”Sillä on iso arvo, että joukkue käänsi pelin tappioasemasta voitoksi”
Katso fiilisvideo: Ilves kukisti TPS:n Liigan kotiavauksessa!🔥
Kuuntele: Maalikooste TPS-voitosta Mikko Aaltosen selostamana