Mikko Heinämäki

Erinomaisia otteita alkukaudella esittäneen Ilveksen U20 joukkueen voittoputki sai tylyn päätöksen sunnuntaina Rauman Äijänsuolla. Alusta asti ottelua hallinnut Lukko takoi lopulta taululle tylyt 5-0 numerot ja Ilveksen neljän ottelun vieraskiertue sai siis mollivoittoisen päätöksen. Kolmella voitolla kauden aloittanut Ilves sai kuitenkin kaudelleen hyvän alun ja on varmasti taas kynnet terävänä ensi lauantain kotiavauksessa Jokereita vastaan.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia mentiin päästä päähän mutta kumpikaan joukkue ei saanut kunnon maalipaikkoja luotua. Ajassa 5.55 tuli ensimmäinen tilastomerkintä kun ilvespuolustaja Konsta Frantsila joutui koukkaamaan läpiajoon karanneen lukkohyökkääjän mutta tämän alivoiman Ilves kuitenkin hoiti tyylikkäästi. Vähän tämän jälkeen aikaan 09.34 Lukko sai kuin varkain kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäyksen jonka päätteeksi Atte Joki vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Ajassa 13.30 Ilves sai puolestaan ensimmäisen ylivoimansa Leo Tuuvan huitomisjäähyn seurauksena. Ilves sai muutaman kerran kiekon liikkumaan mallikkaasti mutta selkeille maalipaikoille ei tällä ylivoimalla päästy. Ilveksen toinen jäähy näki puolestaan päivänvalon ajassa 16.22 kun Tuukka Pirilä huitoi itsensä jäähyaitioon. Ilves hoiti ilman takaiskuja tämänkin alivoiman joten ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisen erän alussa ajassa 23.16 Ilves vaihtoi huolimattomasti ja Lukko pääsi jälleen ylivoimalle väärän vaihdon seurauksena. Tämän ylivoiman Lukko hyödynsi kun Erkka Luotosen tarkka rannelaukaus vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. Ottelussa alkoi olla jo ratkaisun makua kun ajassa 28.18 Vili Pulakka ohjasi Jussi Kähkösen siniviivavedon maaliin ja Lukko johti jo 3-0. Ilveksen ilta synkkeni entisestään kun Lukon Arttu Välilä vei ylivoimalla Lukon jo neljän maalin karkumatkalle. Synkän erä lopulla Ilves pääsi vielä kokeilemaan ylivoimaa kun vielä viime kaudella ilvespaitaa kantanut Otto Heinonen otti jäähyn kiinnipitämisestä. Jiko Laitinen pääsi parikin kertaa ampumaan hyvältä paikalta mutta tauolle mentiin Lukon selkeässä 4-0 johdossa.

Päätöserä alkoi Ilvekseltä jäähyjen merkeissä. Ensin Saku Joutsi huitoi itselleen kakkosen ja sen perään Ossi Tukio joutui aitioon korkeasta mailasta. Tästä seuranneen noin puoliminuuttisen kolmella viittä vastaan alivoiman Ilves kuitenkin kesti ilman takaiskuja. Pian tämän jälkeen ajassa 46.45 Lukon Leo Tuuva yllätti helpohkosti etu-kulmasta muuten hyvän ottelun pelanneen ilvesvahti Martin Fajmonin ja taululla oli tylyt lukemat 5-0. Erän loppupuoli olikin sitten enemmän klassista pelailua, molemmat joukkueet saivat luotua muutaman tekopaikan mutta paras terä oli kummankin joukkueen viimeistelystä jo tämän ottelun osalta kateissa. Nuorten
Ilvesten ensimmäinen pistemenetys tällä kaudella tuli siis tylyin 5-0 lukemin.

Ilvekseen tälle kaudelle siirtynyt päävalmentaja Joni Töykkälä ei lähtenyt isommin selittelemään avaustappion syitä vaan katsoi jo eteenpäin:

– Eilen oli tiukka peli Helsingissä ja ihan ei saatu henkisesti kaikkea peliin tänään. Joukkue on kuitenkin vielä siinä vaiheessa että yritämme omaksua tätä tapaa tehdä työtä ja koko ajan tapahtuu poikien keskuudessa nimenomaan kasvamista joukkueeksi.

Neljän vierasottelun saldoksi tuli kolme voittoa ja 9 pistettä johon Töykkälä oli luonnollisesti tyytyväinen:

– Tässä vaiheessa on tärkeämpää nähdä noiden tulosten taakse ja sitä peilaten on koko joukkueen ilme ja positiivinen meininki ollut pisteitä tärkeämpiä. Ensi lauantaina Nokia Areenalla pelattava kotiavaus on varmasti mieleenpainuva kokemus meille kaikille, ja erinomainen näytönpaikka koko porukalle.

Ilves U20 seuraava ottelu ja kauden kotiavaus pelataan siis ensi lauantaina 21.9 Helsingin Jokereita vastaan Nokia Areenalla, nyt on erinomainen tilaisuus tulla katsomaan ja kannustamaan nuoret Ilvekset voittoon. Ottelu alkaa kello 12.30.