3. Ilves jäi nollille Nordiksella – IFK:lle selvä voitto 4-0

Ilves jäi nollille Nordiksella – IFK:lle selvä voitto 4-0

4 - 0
(1-0, 2-0, 1-0)
TILASTOT

60:00 8200

Tampereen Ilves ja Helsingin IFK ottivat mittaa toisistaan lauantai-iltana Nordiksella. Ottelussa oli panoksena sarjan kärkipaikka, joka meni stadilaisille Ilveksen kärsittyä 4-0 tappion.

Ensimmäisessä erässä Helsingin IFK otti johdon Kristian Vesalaisen maalilla ajassa 10:04, kun Ilveksen puolustaja Niklas Friman istui jäähyllä estämisestä. Ylivoimalla syntyneen maalin syöttäjinä toimivat Jori Lehterä ja Iiro Pakarinen. Ilves vieraili erässä vielä kahdesti rangaistusaitiossa, kun sekä Jarkko Parikka että Šimon Stránský istuivat molemmat kaksiminuuttisensa, mutta lisämaaleja ei erässä nähty. Erätauolle kotijoukkueen 1–0 johdossa.
Toisessa erässä Helsingin IFK pelasi vahvasti ja lisäsi johtoaan kahdella maalilla. Iiro Pakarinen iski IFK:n illan toisen osuman ajassa 20:47 Luke Martinin ja Petr Kodýtekin syötöistä. Vain vajaan minuutin kuluttua punalamppu syttyi ajassa 21:43 ja Iiro Pakarinen viimeisteli toisen maalinsa Jori Lehterän tarjoilusta. Ilves ei saanut erässä kavennusta aikaiseksi, vaikka ajoittain keltavihreillä oli omat momentuminsa. IFK:n maalivahti Niko Hoviselle erään kymmenen torjuntaa, Ilveksen Jakub Málekille viisi.

Ilves jatkoi kolmannessa erässä kavennuksen hakemista, mutta Hovisen maali pysyi edelleen koskemattomana. Kolmannen erän lopussa Ilves yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, jolloin IFK:n Iiro Pakarinen viimeisteli iltansa hattutempulla. Lopputulos IFK:lle 4-0.

Tampereen Ilveksen seuraava ottelu pelataan Nokia Areenalla tiistaina 15. lokakuuta, kun vuorossa on CHL-kamppailu ruotsalaista Växjö Lakersia vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30.