3. Ilves kaatoi KalPan maalirikkaassa ottelussa voittomaalikilpailun jälkeen maalein 5-4

Juuso Petäjäsuo

PE 23.8. 18:30 Ilves - KalPa, Hakametsä

5 - 4
(2-0, 1-2, 1-2, 0-0, 0-1) VL
TILASTOT

65:00 2241

Ilves jatkoi harjoituskauttaan voitokkaasti, kun se kukisti vauhdikkaassa ottelussa Kalevan Pallon voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5-4. Ottelua seurasi Hakametsän jäähallissa 2241 katsojaa.

Ilves aloitti ottelun pirteästi eikä maalinteossa aikaillut. Ensimmäinen ylivoima tuotti heti kauden ensimmäisen ylivoimamaalin, kun ottelua oli pelattu 2:52. Kiekko pelattiin komean kuvion päätteeksi Kalle Väisäselle, joka ampui pelivälineen terävästi ohi Kalpa-maalia vartioineen Stefanos Lekkasin. Syöttöpisteet merkattiin Eemeli Suomelle ja Jens Löökelle.

Ilves osui toistamiseen heti kaksi minuuttia myöhemmin. Ottelussa Ilves-debyyttinsä tehnyt Kasper Björkqvist nosti kiekon hyvällä jalalla alueelle ja pudotti sen viivaan Arttu Pellille. Eilen syntymäpäiviään viettänyt Pelli tälläsi kiekon maaliin. Toinen syöttöpiste osumaan kirjattiin Adam Najmanille.

KalPa pääsi ensimmäisessä erässä kaksi kertaa ylivoimalle, mutta Ilves-maalilla toisen ottelunsa pelannut Dominik Pavlát pysyi ohittamattomana. Ottelun ensimmäinen erä oli pelitapahtumiltaan Ilveksen terävän alun jälkeen lopulta melko tasainen. Maalivahtien torjunnat 20 minuutin jälkeen kirjattiin Pavlat 8 – Lekkas 4.

Toisen erän alkuun Ilves onnistui luomaan heti muutaman hyvän tekopaikan. Tälle kaudelle Ilves-paitaan siirtyneet Lööke ja Najman karkasivat ylivoimahyökkäykseen, mutta tulos jäi piippuun. Myös Suomi karkasi erän alussa läpiajoon, mutta ei onnistunut ohittamaan Lekkasia. Hetkeä myöhemmin Ilveksen nuoriso-osasto esitteli omaa osaamistaan, kun Samu Bau pyöräytti kiekon upeasti maalin edustalle nousseelle Eemil Laurellille, mutta hän ei onnistunut ohjaamaan kiekkoa reppuun.

Erän alun jälkeen KalPa otti ohjat hetkellisesti käsiinsä.

KalPa pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle ajassa 27:27, kun Najman sai rangaistuksen kiinnipitämisestä. KalPa jatkoi hyvää ylivoimaansa, mutta Pavlát ei lukuisista KalPa-yrityksistä huolimatta maalillaan antautunut.

Lopulta KalPa sai palkinnon rynnistykselleen, kun peliä oli pelattu 31:35. Pavlát torjui Veikka Monosen viivakudin eteensä ja yhdysvalloista KalPa-vahvuuteen vastikää liittynyt Patrick Curry iski paluukiekon reppuun.

Hetkeä myöhemmin Ilves sekoili omalla puolustusalueellaan ja KalPa kiitti. Benjamin Korhonen jäi maalille vapaaksi ja tasoitti lukemat 2-2 Kantnerin ja viime kevään pudotuspeleissä Ilvestä vastaan 5 tehopistettä tehtailleen Juuso Mäenpään syötöistä.

Ilves pääsi kahden takaiskun jälkeen takaisin pelin päälle, kun Meskanen toimitti kiekkoa kohti maalia ja Erik Borg ohjasi ensimmäisen Ilves-maalinsa upeasti verkkoon. Toinen syöttöpiste merkittiin Niklas Frimanille.

Ilves pääsi kokeilemaan vielä erän lopulla illan toista ylivoimaansa, mutta se ei tuottanut tulosta. Näin toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3-2. Torjunnat kahden erän jälkeen olivat Pavlat 19 – Lekkas 8.

Kun Kantner lähti vielä 9 sekuntia ennen erätaukosummeria istunnolle väkivaltaisuudesta, tarkoitti se kolmannen erän alkuun Ilves-ylivoimaa. Kun se ei tuottanut tulosta, oli KalPan vuoro iskeä. Ottelussa innokkaasti esiintynyt Curry iski illan toisen maalinsa ja tasoitti ottelun 3-3. Syöttöpisteet osumaan kirjautti Kasper Simontaival ja Aleksi Klemetti.

Hetkeä myöhemmin Ilveksessäkin toissa kaudella kiekkoillut Filip Westerlund laittoi kiekon katsomoon ja lähti kahden minuutin istunnolle pelin viivyttämisestä.

Tällä kertaa Ilves ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan siirtyi ottelussa uudelleen johtoon. Daniel Gazda näytti painavan laukauksensa vaarallisuuden ja täräytti kiekon viivasta reppuun, kun ottelua oli pelattu 45:14. Illan toiset syöttöpisteet Najmanille ja Meskaselle.

KalPa tuli kuin tulikin ottelun lopussa tasoihin. Kantner pääsi naulaamaan Curryn ja Simontaipaleen syötöstä kiekon ohi Pavlátin ajassa 58:12. Osuma syntyi KalPan pelatessa ilman maalivahtia.

Ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen lukemissa 4-4, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika ei tuottanut tulosta ja näin molemmat joukkueet hakivat jo toistamiseen tällä kaudella ratkaisua voittomaalikilpailusta. Ottelun torjunnat 65 peliminuutin jälkeen olivat 28-20.

Voittomaalikilpailussa nähtiin peräti 22 yritystä ennen kuin voittaja saatiin selville. Ilveksen onnistujia olivat Joonas Nättinen sekä voittomaalin viimeistellyt KalPa-kasvatti Juuso Könönen.

Ilveksen seuraava ja samalla viimeinen harjoitusottelu on edessä ensi viikon perjantaina 30.9., kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi.