3. Ilves tyly vieras HPK:lle – Kolme pistettä mukaan lukemin 0-4

Ilves tyly vieras HPK:lle – Kolme pistettä mukaan lukemin 0-4

0 - 4
(0-2, 0-1, 0-1)
TILASTOT

60:00 3194

Liigakausi käynnistyi myös vieraspelien osalta mallikkaasti, kun Ilves kaatoi Hämeenlinnan Pallokerhon Rinkelinmäellä vahvan esityksen jälkeen maalein 0-4. Voiton takuumiehinä toimivat kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Jakub Malék sekä 1+2 tehopisteet mieheen kirjanneet Matias Mäntykivi, Eemeli Suomi ja Jens Lööke.

Ensimmäinen erä – Ilvekseltä tehokas startti

Ilves saapui Rinkelinmäelle erittäin hyvällä asenteella ja painoi vimmalla päälle heti erän ensiminuuteista lähtien. Myöskään avausmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä Ilves siirtyi ottelussa johtoon ajassa 6:22. Kapteeni käski ja Niklas Friman iski kauden avausmaalinsa Matias Mäntykiven ja Jens Lööken syötöistä.

HPK sai erän puolivälissä tilaisuuden tulla peliin mukaan, kun Erik Borg lähti istunnolle kiinnipitämisestä. Kotijoukkue saikin hyvän ylivoiman aikaan, mutta Jakub Malék piti maalinsa puhtaana.

HPK pääsi selvästi ylivoimansa myötä peliin mukaan, mutta vahva vaihe katkesi hyökkäyspään rangaistukseen ajassa 16:32. Ilves käytti heti ensimmäisen ylivoimansa hyväkseen, kun Eemeli Suomi pääsi iskemään kiekon maalin edustalta reppuun. Tilannetta edelsi Mäntykiven ja Lööken hyvä kamppailupeli maalin takana ja siitä palkinnoksi myös kaksikolle illan toiset syöttöpisteet.

Erän laukaukset maalia kohti kirjattiin lopulta HPK:lle 10-8, mutta Ilves oli tehokas, ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-2.

Toinen erä – Ilves jatkoi vahvaa peliään

HPK oli vaikeuksissa myös toisen erän alussa ja joutui heti erän kolmannella minuutilla alivoimalle. Tällä kertaa Liigan alkukauden heikointa alivoimaa esittänyt HPK selvisi kuitenkin ilman takaiskuja.

Hetki ylivoiman jälkeen Ilves siirtyi kuitenkin jo kolmen maalin karkumatkalle. Tulikuuma ykköskenttä jatkoi huikeita otteitaan ja parivaljakko Mäntykivi-Suomi hassuttelivat ajassa 26:29 varmasti yhden tämän kauden hienoimmista osumista. Kaksikko vei yhteispelillään Pallokerhon puolustuksen kahville ja Mäntykivi viimeisteli kiekon maaliin jo illan kolmannella tehopisteellään.

Kun HPK:n Teemu Rautiainen vippasi ajassa 39:02 vielä kiekon katsomoon, ei kotijoukkueen tilanne ainakaan helpottunut. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, joten toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-3.

Kolmas erä – Ilves sinetöi ottelun

Kolmas erä jatkui Ilveksen hallinnassa eikä HPK saanut kummoista kiriä aikaan. Kun kotijoukkue haki hyvissä ajoin vielä tasoitusta ilman maalivahtia, pääsi Ilves iskemään viimeisen naulan arkkuun. Illan jokaisesta maalista vastannut ykköskenttä sinetöi ottelun, kun Lööke puttasi Ilves-uransa ensimmäisen liigamaalin Suomen ja Borgin syötöistä. Lööke on iskenyt kahteen peliin nyt peräti viisi tehopistettä (1+4).

Ilves nappasi Hämeenlinnasta kolme pistettä loppulukemin 0-4. Kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Jakub Malék kirjautti ottelussa 24 torjuntaa. Ilveksen pelit jatkuvat heti huomenna, kun se isännöi Nokia Arenalla Pelicansia klo 17.00 alkavassa ottelussa.

Kuuntele haastattelu: Nollapelin pelannut Málek ykkösketjusta: ”Rakastan katsoa heidän pelaamistaan”
Kuuntele haastattelu: Merikivi: ”Pääosin hyökättiin tänään laadukkaasti”
Kuuntele ottelulähetys: HPK – Ilves 0-4