Mikko Heinämäki

Erinomaisesti kautensa aloittanut Ilveksen U20 joukkue otti täyden pistepotin myös kolmannesta vierasottelustaan Helsingin IFK:n vieraana. Mitään jääkiekon hienouksia ei tämä lauantain Töölössä pelattu ottelu tarjonnut mutta se ei vähennä sitä totuutta että Ilves U20 on tällä kaudella palannut taistelemaan tosissaan myös nuorten U20 sarjan kärkisijoista.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti kun heti yhdeksän sekunnin pelin jälkeen kotijoukkue IFK sai rangaistuslaukauksen Niklas Seppäsen epäonnisen kampin seurauksena mutta IFK:n Viljo Kähkösen yritys jäi melko vaisuksi ja Ilveksen maalilla pelanneen Jimi Kuivilan maali pysyi koskemattomana. Tämän jälkeen peli jatkui seesteisimmissä merkeissä molempien joukkueiden selvittäessä kertaalleen alivoimapelinsä. Ajassa 16.26 Ilveksen Saku Joutsi pysäytti kiekon hyökkäyssinisellä ja jatkotilanteessa Ilveksen Latvialaispelaaja Sandis Auzins ampui Dan Harkimon laukoman kiekon reboundin maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Ilveksen alkukauden tehopelaaja Aapo Krook otti 2 + 10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta. Minuutti myöhemmin IFK käytti ylivoiman hyödykseen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tasalukemisissa 1-1.

Toisen erän alku viivästyi pleksin korjauksen takia melkoisen tovin ja ehkä tästä johtuen kumpikaan joukkue ei tahtonut saada millään omaa peliään käyntiin. Molempien joukkueiden harvat tilanteet kummatkin maalivahdit selvittivät ilman suurempia ongelmia. Ilveksen Jesse Hietasen katsomoon lentäneen kiekon aiheuttama pelin viivyttämisrangaistus ajassa 27.23 jäi erän ainoaksi tilastomerkinnäksi ja kolmanteen erään lähdetiin siis edelleen numeroissa 1-1.

Päätöserä alkoi hiukan pirteämmin ja molemmat joukkueet saivatkin hieman painetta molempien maalien edessä mutta maalipaikoille ei kuitenkaan kumpikaan kunnolla päässyt. Ajassa 42.21 Ilves pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahden minuutin verran mutta tällä kertaa tuo yritys jäi varsin kehnoksi. Kello näytti aikaa 53.23 kun Ilveksen Arttu Niskanen ja Juho Nyppeli pelasivat kahdella oivaltavalla syötöllä tehomies Aapo Krookin vapaaksi IFK maalille ja kovalla itseluottamuksella kauden aloittanut Krook ampui Ilveksen johtoon. Kuten aikaisemmisakin Ilveksen otteluissa joukkue osoitti jälleen kovaa tahtoa ja voittamisen nälkää kestämällä tämän jälkeen IFK:n tasoitusyritykset ja upeasti alkanut kausi tuotti jo kauden kolmannen voiton yhtä monessa ottelussa.

Erinomaisen ottelun pelannut ilvesmaalivahti Jimi Kuivila oli tyytyväinen omaan ja joukkueensa otteisiin ottelun jälkeen:

– Avauserä oli vaikea joukkueelle mutta sen jälkeen oli helppo ja mukava pelata. Koko kauden alku on ollut hyvä ja meillä maalivahdeilla on selkeä työnjako ja hyvä yhteistyö, se pelaa jonka valmennus näkee parhaimmaksi.

Ilveksen kausi jatkuu heti huomenna Raumalla ja ensimmäinen kotiottelu odottaa viikon kuluttua lauantaina Nokia Areenan kirkkaissa valoissa jonne kaikki joukolla kannustamaan hienosti kautensa aloittaneita nuoria Ilveksiä.