Mikko Heinämäki

Eilen Oulussa kauden voitokkaasti avannut Ilveksen U20 joukkue otti myös toisesta vierasottelustaan täyden pistepotin lauantaina kun se kaatoi Rovaniemen Kiekon Lappi Areenalla selkein 1-5 numeroin. Ottelun hahmoksi nousi toisen polven Ilves, vasta 16-vuotias puolustaja Ossi Tukio jonka kaksi perättäistä maalia katkaisivat lopulta Rovaniemeläisten selkärangan.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun voitto alla, Ilves kaatoi eilen vieraissa Kärpät ja Roki puolestaan voittomaalikisan jälkeen Tapparan kotonaan. Ottelun alussa Ilves pääsi heti kahdesti kokeilemaan eilen tukossa ollutta ylivoimapeliään mutta edelleenjäi maali tekemättä. Ilves jatkoi vahvasti ja ajassa 8.49 Roki otti jo avauserän kolmannen rangaistuksensa. Tämä ylivoima kuivui kuitenkin kasaan kun Ilveksen Jiko Laitinen joutui jäähypenkille vastustajan mailasta kiinnipitämisestä ja Ilvekselle jäi minuutin verran alivoimaa jonka se hoiti kunnialla. Ajassa 15.05 kävi kuitenkin kuten usein jääkiekkopelissä käy ja harvakseltaan hyökkäämään päässyt Roki teki ottelun avausmaalin kun Elmeri Iivari löi tolpasta kimmahtaneen kiekon ohi hölmistyneen ilvesmaalivahti Martin Fajmonin. Ilves ei tästä hätkähtänyt vaan reilun minuutin jälkeen sai se ansaitun tasoituksen. Juho Nyppeli löi kiekon liki tyhjään maaliin Eemil Laurellin syötöstä tyylikkään ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Vielä erän lopulla oli Rokilla paikka mennä johtoon mutta ilvespuolustaja Saku Joutsi pelasti kiekon uhrautuvasti maaliviivalta. Ottelun tuomaristo kävi tarkastamassa tilanteen videolta ja totesi että kiekko ei maaliin asti ehtinyt.

Myös toisen erän vierailija Ilves aloitti väkevästi. Joukkue sai useita hyviä hyökkäyksiä mutta Roki maalilla Eetu Hyypiä oli kuitenkin hereillä ja numerot pysyivät muuttumattomina. Ajassa 23.42 Ilves pääsi jälleen ylivoimalle mutta YV maali jäi edelleen odottamaan itseään. Leevi Pelkonen komennettiin Ilveksestä jäähylle heti tämän perään mutta myöskään Roki ei tätä pystynyt hyödyntämään. Ajassa 33.38 vasta 16-vuotias puolustaja- lupaus Ossi Tukio päätti ottaa Ilveksen reppuselkäänsä. Ensin tarkka laukaus viivalta nousun jälkeen ja Ilves 2-1 johtoon ja vain pari minuuttia myöhemmin uran toinen U20 maali komean kuvion päätteeksi. Vain hetkeä myöhemmin Rokin Arttu Haataja ajoi kovassa vauhdissa ollutta ilveskapteeni Jesse Hietasta päähän ja videotarkastuksen jälkeen tuomaristo näki tämän ulosajon arvoiseksi ja näin Ilves pääsi erän lopulla yrittämään kauden ensimmäistä YV-maalia jopa 5 minuutin ajan. 40 sekuntia siihen tarvittiin ja ajassa 38.02 eilen kaksi maalia laukonut Aapo Krook sai kunnian tiputtaa tämän apinan joukkueen hartioilta. Komean maalin syöttäjiksi Arttu Niskanen ja IIvari Heikkinen. Toiselle tauolle siis vierasjohdossa 1-4 ja Haatajan vitosta jäi siis liki puolet kärsittäväksi päätöserän alkuun.

Päätöserän alun alivoiman Roki kesti mutta joutui taas vajaalle kun Miska Merkkiniemi otti kakkosen ajassa 43.54. Ilves ei nyt maalia aikaiseksi saanut, ja alivoimaa päästiin taas harjoittelemaan ajassa 47.15 kun Leevi Pelkonen sai väkivaltaisuudesta kaksiminuuttisen. Rokin ylivoima ei kuitenkaan sujunut toivotusti ja joukkue sähläsikin kiekon oman maalinsa takaa Ilveksen Dan Harkimolle joka kiitti lahjasta ampumalla ratkaisevan tuntuisen 1-5 osuman ajassa 48.35.Kolmannen erän loppupuoli olikin enemmän tai vähemmän pelailua. Rokin vähäiset maalipaikat Martin Fajmon hoiti tyylikkäästi. Ilvekselle siis jälleen täysi pistepotti ja komea startti alkaneeseen kauteen.

Nuori ilvespuolustaja Ossi Tukio oli varsin hyväntuulinen heti ottelun jälkeen:

– Saatiin loistava startti kauteen ja täydet kuusi pistettä täältä pohjoisesta. Omalla kohdalla selkeä tavoite on
saada pelipaikka täältä U20 joukkueesta vaikka ikäni puolesta voisin pelata myös U18-ikäisissä.

Ilves U20 kausi jatkuu viikon kuluttua lauantaina kun se matkustaa Helsinkiin ja vastaa asettuu IFK. Ensimmäinen kotiottelu pelataan kahden viikon kuluttua launataina 21.9 ja tuo peli pelataankin komeasti Nokia Areenalla, vastaan asettuu Jokerit ja ottelu alkaa klo 12.30, tästä pelistä lisää lähempänä.