3. Kolmen ottelun viikosta täydet pisteet – Pelicans kaatui kotona maalein 6-3

Kolmen ottelun viikosta täydet pisteet – Pelicans kaatui kotona maalein 6-3

LA 21.9. 17:00 Ilves - Pelicans, Tampere

6 - 3
(3-1, 1-0, 2-2)
TILASTOT

60:00 8791

Ilves jatkoi erinomaisia otteitaan, kun se kaatoi viikon kolmannessa ottelussa Lahden Pelicansin hyvän esityksen jälkeen lukemin 6-3. Illan tehokkain oli maalin ja kaksi syöttöä tehtaillut Arttu Pelli. Ottelua Nokia Arenan lehtereillä oli seuraamassa 8791 katsojaa.

Ilves iski upealla kuviolla alkutahdit ottelulle, kun peli oli ehtinyt vanhentua vasta 33 sekuntia. Edelliskaudella yhden runkosarjaosuman iskenyt kapteeni Niklas Friman tuplasi viime kauden maalimääränsä jo kolmannessa ottelussaan iskemällä ottelun avausmaalin eilisen tapaan. Avausosuma oli Ilvekseltä upea taidonnäyte ja syöttöpisteet kirjattiin Joonas Nättiselle ja Daniel Gazdalle. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Pelicans vastasi nopeasti ja iski ottelun tasoihin ajassa 5:16. Ruotsalaissentteri Patrik Carlsson nousi väkevästi alueelle ja laittoi terävällä laukauksellaan kiekon ohi Liigassa debytoineen Dominik Pavlátin.

Kun Carlsson lähti hetkeä myöhemmin rangaistusaitioon, osoitti Ilves pelaavansa juuri tällä hetkellä erinomaista ylivoimaa. Pitkä ylivoimapyöritys päättyi lopulta kauniiseen osumaan, kun eilenkin loistaneet Eemeli Suomi ja Jens Lööke alustivat, ja Matias Mäntykivi laittoi kiekon varmuudella verkkoon ajassa 10:21.

Ilves jatkoi upeiden maalien tekemistä vain 39 sekuntia myöhemmin ja siirtyi ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle. Kasper Björkqvist viimeisteli Ilves-uransa ensimmäisen liigamaalin Šimon Stránskýn ja Arttu Pellin esityöstä.

Ilves otti erän loppupuolella vielä kaksi rangaistusta, mutta ne ei tuottanut kotijoukkueen onneksi takaiskuja. Näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Pelicans tuli toisen erän alkuun yhdestä alivoimastaan huolimatta ahnaammin ja onnistui luomaan useampia pidempiä hyökkäyksiä Ilves-päätyyn. Pavlát torjui kuitenkin lahtelaisten yritykset ja vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähemmälle. Aavistuksen vaisumman alun jälkeen Ilves palautti pelin jälleen uomiinsa ja turkoosipaidat olivat ajoittain suurissa vaikeuksissa. Vierasjoukkueen ahdinko syveni entisestään, kun Arttu Pelli tälläsi kiekon neljättä kertaa ohi Pelicansin maalia vartioineen Olof Lindbomin. Syöttöpisteet osumaan kirjattiin Jarkko Parikalle ja pirteästi ottelussa esiintyneelle Stránskýlle. Tilanne kahden pelatun erän jälkeen oli Ilveksen hyväksi 4-1.

Ilves pääsi kolmannen erän alkuun ylivoimalle eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Heti paluuottelussaan ykkösylivoimaan nostettu Simon Johansson jysäytti kiekon viivasta varmuudella maaliin ajassa 41:29. Illan toiset syöttöpisteensä osumaan kirjasivat Suomi ja Lööke, jotka ovat kasanneet kolmeen otteluun nyt yhteensä peräti 13 tehopistettä.

Kun ottelua oli pelattu 50:49, laukoi Gazda millintarkalla rannelaukauksellaan taululle jo 6-1 -lukemat. Syöttöpisteet kirjattiin Adam Najmanille sekä yhteensä kolme tehopistettä tehtailleelle Pellille. Tilannetta edelsi liigadebytantti Eemil Laurellin erittäin vahva pelaaminen Ilveksen hyökkäysalueella.

Pelicans sai Rasmus Kumpulaisen ja Leevi Tukiaisen osumilla vielä jonkinlaista lohtua aikaan, mutta pisteet jäivät Tampereelle loppulukemin 6-3. Maalivahtien torjunnat 60 minuutin jälkeen olivat Pavlát 17- Lindbom 22. Ilves otti näin avausviikoltaan täydet 9 pistettä ja jatkaa pelejään seuraavaksi ensi keskiviikkona, kun Nokia Arenalle saapuu Jouko Myrrän luotsaama Kookoo.