3. Liigakauden ensimmäinen tappio – Ässät nollasi Ilveksen Porissa

Liigakauden ensimmäinen tappio – Ässät nollasi Ilveksen Porissa

3 - 0
(1-0, 1-0, 1-0)
TILASTOT

60:00 3629

Ilves kärsi liigakautensa ensimmäisen tappion Isomäen jäähallissa, kun Ässät oli maalivahti Joni Ortion johdolla vahvempi maalein 3-0.

Ottelu Porissa sai Ilveksen osalta vaikean alun, kun Kasper Björkqvist lähti kampituksesta kahden minuutin istunnolle jo toisella peliminuutilla. Alkukauden otteluissa ylivoimansa kanssa kamppaillut Ässät onnistui tällä kertaa heti ensimmäisellä yrittämällään, kun Olli Palola vei paluukiekosta patapaidat johtoon ajassa 3:20.

Avauserä käynnistyi kaiken kaikkiaan kovalla intensiteetillä ja tilanteita riitti molempiin päihin. Ässät oli kokonaisuudessaan paremmin pelin päällä, mutta myös Ilveksellä oli omat hetkensä. Vajaan viiden minuutin kohdalla Jens Lööke pelasi kiekon maalin edustalle, mutta Matias Mäntykiven ohjaus suuntautui suoraan Ässien maalia vartioineen Joni Ortion hanskaan. Hetkeä myöhemmin Otto Latvala toimitti kiekkoa maalille ja Erik Borg pääsi kokeilemaan reboundista, mutta Ortio venyi jälleen molempien laukausten eteen.

Ässät sai seitsemännellä minuutilla erinomaisen tilaisuuden lisätä johtoaan, kun Kasperi Ojantakanen karkasi läpiajoon, mutta Jakub Malék otti tilanteessa tärkeän torjunnan. Molemmat joukkueet pääsivät vielä erän loppupuolella kokeilemaan ylivoimaa, mutta enempää osumia ei erässä nähty. Daniel Gazdan rangaistusta jäi kelloon vielä 33 sekuntia, mikä tiesi vielä Ässät-ylivoimaa toisen erän alkuun. Avauserän laukaukset maalia kohti kirjattiin lopulta 7-6.

Ässät pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja hyödynsi etsikkoaikansa erinomaisesti. Eemil Erholtz heitti kiekkoa maalin edustalle ja peliväline ohjautui heittäytyneen Niklas Frimanin kautta epäonnisesti omaan maaliin. Näin kotijoukkue siirtyi ottelussa jo kahden maalin johtoon, kun ottelua oli pelattu 20:26.

Pian osuman jälkeen kolmaskaan maali ei ollut kaukana, kun avausmaalin iskenyt Palola pommitti kiekon ylärimaan. Myös Ilveksen kavennusosuma oli erityisen lähellä erän kahdeksannella peliminuutilla, kun Adam Najman pääsi laukomaan maalin edustalta kohti käytännössä tyhjillään ammottavaa maalia. Ortio oli tilanteessa jo pitkää pituuttaan, mutta jollain ihmeellä Najmanin laukaus pysähtyi silti kokeneen veskarin räpylään.

Ässien kultakypärää ottelussa kantanut Lenni Hämeenaho väläytteli osaamistaan läpi ottelun ja hankki seuraavan jäähyn Frimanille ajassa 32:10. Porilaiset eivät kuitenkaan onnistuneet enää ottelun kolmannessa ylivoimassaan. Edellisotteluissa melko paljon jäähyillyt Ässät onnistui tänään pysymään hyvin poissa boxista, mutta ajassa 39:43 juurikin Hämeenahon ottama hyökkäyspään rangaistus antoi Ilvekselle sauman tulla peliin mukaan. Lööke saikin pommitettua kiekon vielä reppuun, mutta erätaukosummeri ehti soida Ilveksen näkökulmasta liian aikaisin ja näin erätauolle siirryttiin Ässien 2-0 johdossa. Torjunnat 40 peliminuutin jälkeen kirjattiin 14-13.

Ilves aloitti kolmannen erän ylivoimalla, mutta ei onnistunut maalinteossa. Alkukaudesta jopa poikkeuksellisen tehokkaasti maaleja mättänyt Ilves kärsi tänään tehottomuudesta ja tietynlaisesta huolimattomuudesta muun muassa syöttötarkkuuden suhteen. Ässät onnistui jäädyttämään Ilveksen pelin päätöserässä ja hyökkäyspään tilanteet olivat lopun hienoista rynnistystä lukuun ottamatta vähissä. Viimeinen sinetti ottelulle saatiin ajassa 57:42, kun kahden pisteen iltaa viettänyt Jan-Mikael Järvinen puttasi kiekon tyhjään maaliin.

Loppulukemat 3-0 ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan kolme pistettä jäi ansaitusti Poriin. Torjunnat merkittiin lopulta Ortio 22 – Malék 19. Ilves pääsee hakemaan revanssia Ässistä viikon päätteeksi sunnuntaina Nokia Arenalla, mutta vielä ennen sitä se kohtaa perjantaina kotonaan Mikkelin Jukurit.