3. Perjantai-illan näytelmästä kaksi pistettä – Ilves kaatoi Kärpät jatkoajalla lukemin 4-3

Juuso Petäjäsuo

PE 11.10. 18:30 Ilves - Kärpät, Tampere

4 - 3
(1-1, 1-0, 1-2, 1-0) JA
TILASTOT

60:17 6940

Ilves palasi Liigassa jälleen voittokantaan, kun se kaatoi varsin tasapainoisen esityksen jälkeen Oulun Kärpät jatkoajalla lukemin 4-3. Kotijoukkueen maaleista Nokia Arenalla vastasivat kaksi maalia viimeistellyt Simon Johansson, uransa ensimmäisen iskenyt Sebastian Soini sekä voittomaalin tehnyt Samuli Ratinen.

Ilves aloitti ottelun energisesti, mutta alkutahdit ottelulle pääsi iskemään vierasjoukkue. Ilveksen rohkea pelaaminen kärppäpäädyssä kääntyi oululaisten vastahyökkäykseksi eikä Kärppien ykkösnyrkki erehtynyt. Alkukaudesta erittäin tehokas ketju näytti vaarallisuutensa ja Ben Tardif ampui kiekon etunurkasta sisään ajassa 4:06.

Ilves pääsi noin kahdeksan minuutin kohdalla ensi kertaa ylivoimalle ja sai lopulta pitkän pyörityksen jälkeen ansaitusti pelin tasoihin. Ykkösylivoima piti kiekon hyökkäysalueella koko ylivoiman ajan ja lopulta viivasta kiekon useaan otteeseen ylivoiman aikana “pelastanut” Simon Johansson napautti pelivälineen terävällä rannelaukauksella ohi Kärppien maalia vartioineen Tomi Karhusen. Syöttöpisteet ajassa 9:48 syntyneeseen ylivoimaosumaan kirjattiin Eemeli Suomelle ja Matias Mäntykivelle.

Kärppien avausosumaa lukuun ottamatta erä mentiin pitkälti Ilveksen komennossa, mutta vaarallisemmat paikat olivat vähissä. Myös Kärpillä oli erinomainen tilaisuus johtomaalille noin 15 minuutin kohdalla, kun Austin Rueschhoff pääsi yrittämään maalintekoa avopaikasta. Vaikean startin otteluun saanut Ilves-vahti Dominik Pavlát otti tilanteeseen kuitenkin tärkeän torjunnan ja venyi loistavasti kiekon eteen.

Ensimmäinen 20 minuuttia ei lisäosumia tarjonnut ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1. Torjunnat kirjattiin Pavlát 3 – Karhunen 9.

Toinen erä oli Ilvekseltä vielä ensimmäistä parempi ja kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia suvereenisti. Palkinto tuli johtomaalin muodossa ajassa 29:39, kun Samuli Ratinen pelasi kiekon oivaltavalla syötöllä Sebastian Soinille, joka tälläsi kiekon erittäin tyylikkäällä laukauksella maalin ylähyllylle. Kyseessä oli Soinin uran ensimmäinen liigamaali ja osumasta muistoksi sekä kiekko talteen että Karhusen juomapullo vaihtoon.

Ilves pääsi pian johtomaalinsa jälkeen toistamiseen ylivoimalle, mutta tällä kertaa Kärppien alivoima kesti. Tilanteita ja tapahtumia riitti erityisesti Kärppien päädyssä, mutta Soinin osuma jäi erän ainokaiseksi. Kokonaislaukaukset menivät erässä Ilvekselle peräti 26-7, mutta torjunnat kirjattiin 4-9. Toiselle erätauolle siirryttiin näin Ilveksen johtaessa ottelua 2-1.

Kolmanteen erään Kärpät tulivat aiempia terävämmin ja sai myös haluamansa tasoitusmaalin, kun ottelua oli pelattu 43:56. Oululaisten ykköskenttä käynnisti jälleen nopean vastahyökkäyksen ja Michal Kovarcik onnistui ohittamaan Pavlátin jälleen etukulmasta.

Ilves sai erän jälkimmäisellä puolella hyviä tilanteita Kärppien maalille. Kun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta noin kuusi minuuttia, joutui Tommi Kivistö toistamiseen rangaistusaitioon ja Ilves pääsi hieromaan jälleen ylivoimaansa. Kuitti tuli tällä kertaa nopeammin kuin edellisellä kerralla. Ottelua oli pelattu 54:49, kun Ilves siirtyi ottelussa uudemman kerran johtoon. Simon Johansson toimitti ja kiekko ohjautui kärppämailoista verkon perukoille. Syöttöpisteet “Simmen” toiseen osumaan merkittiin Mäntykivelle ja Adam Najmanille.

Kärppien ykkösketju totesi kuitenkin, ettei kahta ilman kolmatta ja iski pelin jälleen tasoihin ajassa 57:59. Pavlát torjui vielä maalipörssin kärkimies Reid Gardinerin laukauksen, mutta Kovarcik löi paluukiekosta illan toisellaan lukemiksi 3-3.

Ilves pelasi kokonaisuudessaan hyvän ottelun, mutta ei onnistunut sinetöimään lukemia varsinaisella peliajalla ja edessä oli Ilveksen osalta liigakauden ensimmäinen jatkoaika. Jatkoaika ehti vanhentua vain 17 sekuntia, kun erinomaisen ottelun pelannut Ratinen pääsi tuulettamaan voittomaalia. Esityön osumaan teki kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Mäntykivi, kakkossyöttö meni Arttu Pellille. Ottelun torjunnat merkattiin lopulta 15-24 ja kaksi sarjapistettä jäi Tampereelle lukemin 4-3.

Liigakausi jatkuu Ilveksen osalta heti huomenna lauantaina kärkikamppailulla, kun sarjakärjessä Helsinkiin matkaava Ilves kohtaa sarjassa toisena olevan IFK:n.