3. Sveitsin reissulta luu käteen – Genève-Servette kaatoi Ilveksen 4-3

Sveitsin reissulta luu käteen – Genève-Servette kaatoi Ilveksen 4-3

LA 14.9. 18:00 Geneve-Servette - Ilves, Visp, SUI

4 - 3
(2-0, 1-0, 1-3)
TILASTOT

60:00 2362

Ilveksen CHL-taival vaikeutui entisestään, kun se kärsi kauden kolmannen tappionsa Genève-Serveten vieraana. Ilves sai luotua otteluun hyvän loppukirin, mutta sveitsiläiset kairasivat ottelusta voiton maalein 4-3. Ilveksen maalintekijät olivat Daniel Gazda, Toni Utunen ja Jens Lööke.

Genève-Servette otti kuskin paikan heti ensimmäisessä erässä Michael Spacekin ylivoimamaalilla ajassa 9:09. Karvasta kalkkia Ilves-leiriin syötettiin vielä erän lopulla, kun Alessio Bertaggia pääsi viimeistelemään alivoimalla sveitsiläiset jo kahden maalin johtoon.

Toisessa erässä Genève-Servette näytti lyövän jo jonkinlaista naulaa arkkuun, kun kanadalaishyökkääjä Josh Jooris lisäsi kotijoukkueen johtolukemiksi jo 3-0. Näissä lukemissa lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Ilves ilmoittautui peliin mukaan heti kolmannen erän alussa, kun erinomaisia otteita CHL-otteluissa esittänyt Daniel Gadza räväytti Ilveksen kahden maalin päähän Matias Mäntykiven syötöstä ajassa 43:19. Genève-Serveten neljäs ja Jooriksen illan toinen osuma erän puolivälissä laittoi kuitenkin hetkellisesti Ilveksen kiriaikeet jälleen ahtaalle.

Pari minuuttia ennen päätössummeria ensimmäisen Ilves-maalin tehnyt Toni Utunen herätti kuitenkin vielä Ilves-leirin toiveet eloon, kun hän napautti paluukiekon reppuun. Utusen maaliin syöttöpisteet merkittiin CHL-debyytin tehneelle Eemil Laurellille sekä Adam Najmanille.

Kun Jens Lööke teki vielä Ilveksen kolmannen Mäntykiven syötöstä minuuttia myöhemmin, oli Ilves noussut yhtäkkiä jo maalin päähän. Tämän lähemmäs ei tamperelaiset kuitenkaan päässeet, ja lopputuloksena haastavalta Sveitsin reissulta oli nolla sarjapistettä. Ilveksen pelit jatkuvat seuraavaksi kotimaassa, kun ensi keskiviikon Liiga-avauksessa Nokia Arenalla vastaan asettuu Turun Palloseura.